Face to Face

O Φαμπιάν Αντούνες στο BN Sports: «Προτίμησα να μην περιμένω άλλο τον Παναιτωλικό!»

O Φαμπιάν Αντούνες στο BN Sports: «Προτίμησα να μην περιμένω άλλο τον Παναιτωλικό!»

Ο Γάλλος αποτελεί πλέον παίκτης του Ιωνικού και με τη βούλα και μίλησε στο BN Sports για την απόφασή του να «κατηφορίσει» στην πρωτεύουσα καθώς και το μέλλον του στην Ελλάδα.

Συνέντευξη στον Μάνο Φυρογένη

Ο Φαμπιάν Αντούνες αποτέλεσε το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Νίκαιας, η οποία θέλει να φανεί εξ' αρχής ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα. Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα τη διατήρηση του βασικού κορμού του υπάρχοντος ρόστερ, παρά τη φυγή του Άοσμαν, ο Ιωνικός θα κινηθεί για λιγοστές αλλά συγκεκριμένες επιλογές παικτών, ικανές να κάνουν τη διαφορά.

Μια τέτοια φαίνεται πως είναι και ο 30χρονος χαφ, ο οποίος «συστήθηκε» τη χρονιά που μας πέρασε στο ελληνικό κοινό με τη φανέλα του Παναιτωλικού, πραγματοποιώντας μια γεμάτη σεζόν. Το BN Sports θέλησε να μάθει το παρασκήνιο της μετακίνησής του στην Αθήνα και τις πρώτες του σκέψεις για τη νέα του ομάδα και ο Γάλλος ανταποκρίθηκε με χαρά.

Ιδιαίτερα χαρούμενος ακούστηκε αναφορικά με το νέο κεφάλαιο της καριέρας του. «Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε, γνωρίζω καλύτερα το πρωτάθλημα και αυτό είναι πλεονέκτημα σε σχέση με πέρυσι».

 

«Πέρασα καλά στο Αγρίνιο αλλά καθυστέρησαν οι συζητήσεις για την ανανέωση»

Ως προς το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, μετά και την επικοινωνία που υπήρχε στα μισά της περασμένης σεζόν, ανέφερε πως «Είχα καλές εμπειρίες από το Αγρίνιο, πήρα πολλά λεπτά συμμετοχής από το χειμώνα και μετά και με χαροποίησε αυτό, η ομάδα σώθηκε εύκολα, οπότε ήταν μια καλή περίοδος».

Ακούγοντας αυτά ήταν εύλογο να «ανακριθεί» για το λόγο που δεν έμεινε στο Αγρίνιο, με τον ίδιο να αποκαλύπτει ότι: «Υπήρχε αρχικώς πρόθεση για να συνεχίσω. Είχαμε κάποιες συζητήσεις με τη διοίκηση όμως για κάποιο λόγο οι διαδικασίες κυλούσαν αργά, πήγα διακοπές και το τοπίο δεν ήταν ξεκάθαρο» και συνέχισε «Όταν δεν προκύπτει τελική πρόταση ανανέωσης μετά από κάποιο διάστημα, δίνεις χρόνο στον ποδοσφαιριστή, ακούγονται και κάποια άλλα ονόματα και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Ιωνικός. Δεν ήθελα να περιμένω άλλο».
Antounes-768x461.jpg

«Μίλησα με τον Ντάλσιο και τον κόουτς και πείστηκα»

Όταν ρωτήθηκε για την προσέγγιση της ομάδας της Νίκαιας και πως αυτή έγινε, ο Γάλλος αποκρίθηκε πως «Η επαφή έγινε με τον ατζέντη μου. Μίλησαν για το πρότζεκτ, τους στόχους της επόμενης σεζόν. Ήρθε και ο κύριος Σπανός σε επικοινωνία μαζί μου, μου έδειξε πόσο με θέλει στην ομάδα. Εγώ μίλησα και με τον Ντάλσιο που έχει αγωνιστεί και στους δυο συλλόγους και μου είπε πολλά θετικά για τον Ιωνικό. Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν, συμφωνήσαμε για δυο χρόνια και δέχτηκα την πρόκληση» είπε με ενθουσιασμό.

Οι Νικαιώτες πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό φινάλε στα playout της σεζόν που ολοκληρώθηκε, με τον Φαμπιάν να παραδέχεται πως ήταν ένας από τους λόγους που είπε το «Ναι». «Ο τρόπος που ο Ιωνικός έκλεισε τη χρονιά, έδειξε ότι υπάρχει ποιότητα στην ομάδα αλλά και μία δυναμική. Ο πρόεδρος είναι ένας φιλόδοξος άνθρωπος που οραματίζεται κάποια ωραία πράγματα για το μέλλον και υπάρχει η επιθυμία να μείνει ο βασικός κορμός. Φυσικά αν οι έξι νίκες ήταν έξι ήττες, τα πράγματα πολύ πιθανόν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά», πρόσθεσε με ειλικρίνεια.
5484291-1-820x490.jpg

«Η Αθήνα έπαιξε σημαντικό ρόλο αλλά όχι τον σημαίνοντα»

Το να παίζεις σε μια μεγαλούπολη είναι σίγουρα κάτι πιο δελεαστικό γεγονός που παραδέχθηκε και ο ίδιος « Είναι πιο εύκολο για τους δικούς μου ανθρώπους να με επισκεφθούν αλλά και εγώ να επιβιβαστώ σε ένα αεροπλάνο σε κάποια άδεια και να ταξιδέψω. Επίσης η Αθήνα μια μεγάλη πόλη, όμορφη με αρκετές επιλογές και καλύτερο καιρό». Ξεκαθάρισε πως έπαιξε το ρόλο του αλλά όχι κάτι παραπάνω. «Μέτρησε στην επιλογή μου ναι αλλά δεν ήταν ο κύριος λόγος. Άλλωστε είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και είμαστε εδώ για να παίζουμε ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε εδώ για διακοπές», τόνισε.

Ερωτώμενος για τυχόν άλλες προτάσεις από Ελλάδα ή εξωτερικό είπε πως «Κάποιοι σύλλογοι ρώτησαν τον ατζέντη μου όμως επίσημη πρόταση μόνο από τον Ιωνικό και εν τέλει τον Παναιτωλικό υπήρξε. Θα μπορούσα να περιμένω περισσότερο όμως το πρότζεκτ της ομάδας της Νίκαιας με κάλυπτε και προτιμώ όλα αυτά να μην κρατάνε πολύ».
antunes_3.jpg

«Θέλω να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο και να συνεισφέρω»

Φτάνοντας προς το τέλος, έκλεισε τοποθετούμενος ως προς τους ατομικούς και συλλογικούς στόχους «Δεν σκέφτομαι από τώρα την ατομική στοχοθεσία. Να πω ότι θέλω να παίξω 35 παιχνίδια ή να σκοράρω 10 γκολ. Δεν με ενδιαφέρει τόσο. Αυτό που με νοιάζει είναι να μείνει η ομάδα άνετα στην πρώτη κατηγορία και από εκεί και πέρα αν έρθουν και δυο-τρία γκολ, καλοδεχούμενα. Θέλω να ευχαριστηθώ το ποδόσφαιρο, να δώσω το 100% και να συνεισφέρω».

«Θα έμενα στην Ελλάδα και μια δεκαετία ακόμα»

Κλείνοντας, μίλησε για το ενδεχόμενο να μείνει αρκετά χρόνια ακόμα στα μέρη μας. Ένα ενδεχόμενο που δεν τον αφήνει αδιάφορο, κάθε άλλο. «Το ελπίζω. Μου αρέσει το πρωτάθλημα, η χώρα. Θα εξερευνήσω και την Αθήνα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα την αγαπήσω. Δεν ξέρω πόσο θα μείνω αλλά είναι πολλά τα θετικά για μένα. Ο καιρός, οι άνθρωποι. Δεν θα είναι πρόβλημα να μείνω εδώ και για την επόμενη δεκαετία».

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0