Face to Face

Ο Κώστας Προβυδάκης στο BN Sports: «Να μην τελείωνε ποτέ το βράδυ του Σαββάτου»

Ο Κώστας Προβυδάκης στο BN Sports: «Να μην τελείωνε ποτέ το βράδυ του Σαββάτου»

Η Λαμία κατάφερε να παραμείνει στα «σαλόνια» της Super League 1, έστω και την ύστατη στιγμή και ο δεξιός της μπακ, Κώστας Προβυδάκης, μίλησε στο BN Sports για τα πρώτα συναισθήματά του μετά την εξασφάλιση της παραμονής, την πορεία της ομάδας και την επόμενη μέρα.

Ο ΠΑΣ Λαμία αξιοποίησε τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε και έκλεισε «θέση» στην πρώτη κατηγορία της νέας σεζόν. Οι Φθιωτοί κέρδισαν την παραμονή τους μέσω της διαδικασίας των μπαράζ απέναντι στη Βέροια και ολοκλήρωσαν με θετικό πρόσημο μια απαιτητική χρονιά, με σκαμπανεβάσματα.

Το BN Sports επικοινώνησε με τον Ηρακλειώτη ακραίο μπακ, Κώστα Προβυδάκη, ο οποίος έδωσε εκ των έσω απαντήσεις για τα όσα συνέβησαν.

Συνέντευξη στον Μάνο Φυρογένη

Έπιασε καλοκαίρι για τα καλά και η περιπέτεια της Λαμίας έφτασε στο τέλος της, με θετικό φινάλε. Πέντε λέξεις ζητήθηκαν από τον Κώστα Προβυδάκη όσον αφορά στην «Οδύσσεια» που μόλις ολοκληρώθηκε. «Χαρές, λύπες, δυσκολίες, ανακούφιση και δικαίωση» ανέφερε εκείνος, χωρίς πολλές περιστροφές. Σαν να έφερνε στο μυαλό του σε fast forward τις εντονότερες στιγμές.

«Να μην τέλειωνε αυτή η βραδιά γιατί την περιμέναμε καιρό»

Βράδυ Σαββάτου (18/6), ο Ούγγρος Μπόγκναρ βάζει τη σφυρίχτρα στο στόμα του και σηματοδοτεί τη λήξη και ταυτόχρονα την οριστική παραμονή της Λαμίας στη μεγάλη κατηγορία. «Ψυχολογικό άδειασμα» αποκρίνεται ο 26χρονος αμυντικός γυρνώντας πίσω στα συναισθήματα αυτά. Και συνέχισε λέγοντας «Ήταν τεράστια η ανακούφιση και αντικαταστάθηκε γρήγορα από έντονη επιθυμία για πανηγυρισμούς. Ήταν μεγάλη η πίεση και όταν όλα τελείωσαν έπρεπε να εξωτερικευτεί. Μια βραδιά χαράς που δεν ήθελα να τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά.

lamia_1_0.webp

«Ήταν δίκαιη η θέση μας στη βαθμολογία»

Όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσον αποδόθηκε δικαιοσύνη βλέποντας την τελική βαθμολογία και την εικόνα των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ο Ηρακλειώτης πλάγιος μπακ, δεν κρύφτηκε. «Το ρόστερ της ομάδας ήταν πολύ ποιοτικό όμως η εικόνα μας στο γήπεδο δεν ήταν αντιπροσωπευτική, συνεπώς ήταν λογικό που έφτασε η Λαμία ως το «χείλος του γκρεμού».

«Κανείς δεν ξέρει τι έφταιξε, ίσως η μακρά πορεία στο Κύπελλο»

«Οι ατομικές ικανότητες και οι παραστάσεις που είχε κάθε ένας ξεχωριστά, δεν έφτασαν για να εξασφαλίσουν μια άνετη σωτηρία». Δεν είναι σαφές ούτε σε εκείνον ούτε σε κανέναν στο σύλλογο, οι αιτίες που δυσκόλεψαν τόσο την υπόθεση σωτηρίας, ξεκαθαρίζοντας πως «το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν άριστο ακόμα και όταν ήρθαν τα σκούρα».

«Πιστέψαμε στην πρόκριση στον τελικό και απογοητευτήκαμε όταν δεν ήρθε»

Εύλογα η συζήτηση οδηγήθηκε στο Κύπελλο Ελλάδας και την εξαιρετική πορεία ως τα ημιτελικά του θεσμού. Αν έπρεπε να δώσει μια εξήγηση στη διαφορά «προσώπου» ανάμεσα στις δυο διοργανώσεις, αυτή θα ήταν «η σωματική και ψυχολογική φθορά», όπως διαμήνυσε. «Κάθε γύρος που περνούσε, τόσο πιο πολύ πίστευα και εγώ και οι συμπαίκτες μου στη συμμετοχή μας στο τελικό και αυτό είχε ως συνέπεια να έρθει 'κατρακύλα', μετά τον αποκλεισμό μας». Αν και δε θα έπρεπε να συμβεί αυτό όπως παραδέχεται μιας και «είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και δεν πρέπει να διαλέγουμε παιχνίδια και διοργανώσεις».

202201262340211851.jpg


«Δώσαμε όλοι το εκατό τοις εκατό – Βοήθησε η αλλαγή προπονητή»

«Υπήρχε διάχυτη διάθεση και επιθυμία από όλους» στο Αθανάσιος Διάκος, όπως ξεκαθαρίζει. «Ίσως ατομικά ο καθένας να μην έπιασε το μάξιμουμ της απόδοσης που μπορούσε αλλά η προσπάθεια ήταν στον ύψιστο βαθμό». Όπως παραδέχτηκε, «Έτρεφα μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των συμπαικτών μου, γεγονός που δεν με έκανε ποτέ να αμφιβάλω για την παραμονή», ενώ είπε στη συνέχεια πως «Η έλευση του Τζιανλούκα Φέστα ήταν μια θετική κίνηση εκ του αποτελέσματος».

«Ο κόσμος της Λαμίας ήταν δίπλα μας σε κάθε στιγμή»

Άκρως ικανοποιημένος φάνηκε από την ανταπόκριση των κατοίκων τη πόλης στην προσπάθεια του συλλόγου, λέγοντας πως «Οι Λαμιώτες 'αγκάλιασαν' την ομάδα και για το λόγο αυτό θα ήθελα να τους ευχαριστήσω δημόσια».
5216409_1.jpg

«Άδικο για τη Βέροια να μην παίζει και εκείνη του χρόνου στην Α’ Εθνική»

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για τον τελευταίο αντίπαλο, τη «Βασίλισσα του Βορρά», και το επίπεδο αυτής. «Είναι άδικο για μια πρωταθλήτρια ομάδα που έχει μοχθήσει όλη τη σεζόν να μη βλέπει τους κόπους της να ανταμείβονται. Η Βέροια δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αρκετές ομάδες της πρώτης κατηγορίας, όπως φάνηκε και στα μεταξύ μας παιχνίδια».


«Δεν μου χαρίστηκε κανένας, νιώθω δικαιωμένος»

Ως απόλυτη δικαίωση χαρακτήρισε τον αναβαθμισμένο του ρόλο αυτή τη χρονιά και τις αρκετές συμμετοχές του στο βασικό σχήμα. «Ένιωσα να πατώ πιο δυνατά στα πόδια μου, στη δεύτερη σεζόν μου στο σύλλογο, με πολλή προπόνηση και αρκετές ώρες δουλειάς και προσπάθειας. Είμαι χαρούμενος που απέκτησα θέση στα πλάνα της ομάδας. Νιώθω μια τεράστια δικαίωση».


Ως προς αυτά που πρέπει να αλλάξουν για να έρθει πιο άνετα η παραμονή του χρόνου, ο Κρητικός αμυντικός είπε πως «Η ομάδα οφείλει να 'σκίσει τη φετινή σελίδα' και να ξεκινήσει από την αρχή. Πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο από την αρχή».

«Η Λαμία έχει τον πρώτο λόγο, μεγάλος μου στόχος μου η Εθνική»

Σε λίγες μέρες το συμβόλαιό του με το σύλλογο ολοκληρώνεται και ουσιαστικά μένει ελεύθερος να διαπραγματευτεί το μέλλον του. «Αυτό που προέχει για εμένα σε πρώτη φάση είναι να ξεκουραστώ. Δεν έχει γίνει κάποια κουβέντα μέχρι στιγμής λόγω των κομβικών αγωνιστικών υποχρεώσεων που είχαμε. Αν συμφωνήσουμε στα βασικά με τους ανθρώπους της Λαμίας, εγώ θα ήθελα να παραμείνω μέλος της ομάδας» παραδέχθηκε, δεδομένης της αγάπης που υπάρχει από εκείνον για την πόλη και το αντίστροφο. Κλείνοντας και ερωτώμενος για την οριοθέτηση ενός μεγάλου μελλοντικού στόχου, η απάντηση ήταν άμεση. «Να κληθώ στην εθνική ομάδα και να φορέσω τη φανέλα με το εθνόσημο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0