Face to Face

O Λευτέρης Μάκρας στο BN Sports: «Κομμάτι της ιστορίας η κατάκτηση του Europe trophy απο τον Παναθηναϊκό»

O Λευτέρης Μάκρας στο BN Sports: «Κομμάτι της ιστορίας η κατάκτηση του Europe trophy απο τον Παναθηναϊκό»

Η κατάκτηση του Europe Trophy, από την ομάδα πινγκ πονγκ γυναικών του Παναθηναϊκού, ήταν ιστορική καθώς αποτελεί τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο για τον Ερασιτέχνη του «τριφυλλιού». Ο προπονητής, της ομάδας, Λευτέρης Μάκρας, μίλησε στο BN Sports σχετικά με την επιτυχία των «πράσινων».

Δηλώσεις στον Γιώργο Ζαχαρίου

Η γυναικεία ομάδα πινγκ πονγκ του Παναθηναϊκού, επέστρεψε από την Οστράβα, με το τρόπαιο του Europe Trophy, χαρίζοντας στον Ερασιτέχνη, τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του. Οι «πράσινες» έφτασαν αήττητες μέχρι τον τελικό, όπου και επικράτησαν της τσεχικής Κουμλόφ με 3-1.

Ο προπονητής της μεγάλης αυτής επιτυχίας, Λευτέρης Μάκρας, μίλησε στο BN Sports και υποσχέθηκε στον κόσμο του «τριφυλλιού», ανάλογη συνέχεια, κάνοντας παράλληλα κάλεσμα στον κόσμο του συλλόγου, να «αγκαλιάσει» τόσο το άθλημα, όσο και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

  • Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Εurope Trophy. Πως αισθάνεστε μετά από αυτή την επιτυχία;

«Αισθανόμαστε πολύ μεγάλη δικαίωση και ανακούφιση ταυτόχρονα, αφού καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτή την μεγάλη διάκριση, μέσα από μακρά και εξαιρετικά κουραστική διαδικασία, με πάρα πολλούς αγώνες, οι οποίοι κρίθηκαν και οριακά»

εικόνα_Viber_2022-06-20_13-16-59-459.jpg

  • Ποια τα σημαντικότερα "συστατικά" που οδήγησαν στο τρόπαιο;

«Υπήρχε εξαιρετική χημεία μεταξύ μας και μεταξύ των αθλητών και αυτός είναι ένας λόγος σημαντικός που μας ώθησε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»

  • Πόσο σημαντικός είναι για εσάς αλλά και για τον ΠΑΟ αυτός ο τίτλος;

«Έχουμε την ευτυχία να είμαστε ένας σύλλογος στον οποίο ο κόσμος μας έχει συγκεκριμένη κουλτούρα καθότι όλα αυτά τα χρόνια αγκαλιάζει όλα τα ερασιτεχνικά τμήματα και έχει σταθεί δίπλα μας σε πολύ δύσκολους καιρούς, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με προσωπικές θυσίες»

  • Πως αισθάνεστε που φέρατε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού; Νιώθετε ότι είστε σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του πλέον;

«Είναι σημαντικό κομμάτι της ιστορίας αυτή η επιτυχία και σίγουρα μόνο τυχαία δεν είναι αφού έχει ξεκινήσει μία μεγάλη προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια από τις τοπικές κατηγορίες. Πρόκειται για μια δικαίωση ηθική για όλους μας καθότι η επιτραπέζια αντισφαίριση δεν είναι και ένα άθλημα με την προβολή που της αξίζει και νομίζω μέσα από τέτοιες επιτυχίες την γνωρίζει και ο κόσμος καλύτερα»

εικόνα_Viber_2022-06-20_13-16-43-014.jpg

  • Είναι το τρόπαιο αυτό «φάρος» για το ελληνικό πινγκ πονγκ και για την ενασχόληση του κόσμου με το άθλημα;

«Μακάρι να είναι η αρχή και ο φάρος, στο να έρθουνε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες που θα πάνε μπροστά την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση και θα φέρουν όλο και περισσότερο κόσμο πιο κοντά στο άθλημα μας»

289328447_2615402388589666_6779096908075771123_n.jpg

  • Ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού; Να περιμένει κι άλλες επιτυχίες;

«Ο κόσμος του Παναθηναϊκού να είναι σίγουρος πως δεν θα εφησυχάσουμε καθόλου. Αντιθέτως θα προσπαθήσουμε για ισάξιες και ακόμα καλύτερες επιτυχίες καθότι το χρωστάμε πρώτα σε αυτούς και στη διοίκηση που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια»

  • Ποιοι οι στόχοι του τμήματος από εδώ και πέρα;

«Οι στόχοι μας είναι σίγουρα το πρωτάθλημα, το κύπελλο και κάθε διοργάνωση που συμμετέχουμε να είμαστε πρωταγωνιστές»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0