Face to Face

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου στο BN Sports: «Θα θυμάμαι για πάντα το χαμόγελο της Βάσως Μπεσκάκη»

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου στο BN Sports: «Θα θυμάμαι για πάντα το χαμόγελο της Βάσως Μπεσκάκη»

Η αυλαία του 1ου τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» έπεσε και το BN Sports ήταν εκεί, συνομιλώντας με την Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου. Η διεθνής γκαρντ στάθηκε στη σημασία της διοργάνωσης, την εικόνα της Εθνικής ομάδας καθώς και στις «πληγές» του μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας.

Συνέντευξη στον Μάνο Φυρογένη

  • Τι εικόνα άφησε το τουρνουά για την Εθνική μας ομάδα;

«Το τουρνουά είχε μεγάλη σημασία για το γυναικείο αθλητισμό. Αποχαιρετίσαμε με τον τρόπο αυτό τη Βάσω Μπεσκάκη, της οποίας η προσφορά ήταν τεράστια. Ήταν πάντα δίπλα μας. Ήταν ένα τουρνουά προετοιμασίας χωρίς επίσημες υποχρεώσεις να ακολουθούν όπου δοκιμάσαμε αρκετά πράγματα. Μας πειράζουν οι δυο ήττες αλλά είναι μέσα στο πρόγραμμα σε τέτοιες καταστάσεις χωρίς την πίεση του αποτελέσματος. Έπαιξε το ρόλο της και η συσσωρευμένη κούραση από τη μακρά προετοιμασία. Ήταν εποικοδομητικό ως προς αυτά που πρέπει να βελτιώσουμε για να είμαστε πιο έτοιμες το Νοέμβριο».
1η.jpg

 

  • Όλοι μιλούσαν και μιλούν με τα καλύτερα για τη Βάσω Μπεσκάκη. Τη γνώριζες προσωπικά;

«Τη γνώριζα χρόνια. Από την πρώτη μου κλήση στα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας το 2009. Το χαμόγελό της είναι αυτό που έχει χαραχτεί στο μυαλό μου και θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό που διοργανώθηκε ένα ανταγωνιστικό τουρνουά, για ένα τέτοιο πρόσωπο. Έτσι δεν θα ξεχαστεί ποτέ η Βάσω»
2η_1.jpg

  • Θεωρείς πως έχει μέλλον η ομάδα;

«Πιστεύω πως ναι. Έχουμε αθλήτριες με ταλέντο, ηλικιακά δεν είμαστε γερασμένες, και ακολουθούν κάποιες νεότερες που μπαίνουν και εκείνες σιγά-σιγά και θα βοηθήσουν».

  • Τι λείπει για να μπορέσει η Ελλάδα να κοιτάξει στα ίσια αντιπάλους που αυτή τη στιγμή φαντάζουν ανώτεροι, όπως η Πολωνία;

«Λείπει η εμπειρία από κάποια άτομα. Οι παραστάσεις και οι εικόνες τέτοιου επιπέδου είναι η απάντηση. Με την τριβή και τη συνέπεια θα έρθουν καλύτερα αποτελέσματα και θα παίξουμε και εμείς πιο όμορφο μπάσκετ. Όλες οι ομάδες τις οποίες αντιμετωπίσαμε εδώ ήταν επιπέδου τελικής φάσης ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, επομένως καταλάβαμε όλες τι πρέπει να προσέξουμε και ατομικά και συλλογικά για να ανταγωνιστούμε τέτοιους αντιπάλους».
4η.jpg

  • Έχει κάνει βήματα προόδου το γυναικείο μπάσκετ; Υπάρχει μεγαλύτερη αναγνώριση;

«Για να μιλήσω με ειλικρίνεια, θεωρώ ότι ο ρυθμός είναι πολύ αργός αλλά γίνονται κάποιες προσπάθειες. Προφανώς δεν θα αλλάξουν όλα εν μία νυκτί και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε. Χρειάζεται υπομονή. Ευτυχώς υπάρχει και η αρωγή της Ομοσπονδίας, η οποία κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βελτιωθεί το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα αλλά χρειάζεται να δοθεί πίστωση χρόνου στην προσπάθεια αυτή και από τις παίκτριες και από τα τεχνικά επιτελεία, από όλους. Είναι πολλά αυτά τα οποία πρέπει να αλλάξουν».
5_56.jpg

  • Είναι ένα από αυτά το επίπεδο του εγχώριου πρωταθλήματος;

«Και αυτό σίγουρα. Είναι κάτι που μας πληγώνει. Διότι όταν ανταγωνιζόμαστε στο Ευρωμπάσκετ ομάδες, των οποίων οι παίκτριες παίζουν στα κορυφαία πρωταθλήματα, αυτόματα αυξάνεται κατά πολύ ο βαθμός δυσκολίας. Παρόλα αυτά κοιτάζουμε να εμφανιζόμαστε όσο πιο ανταγωνιστικές γίνεται, με γνώμονα την ελληνική καρδιά και το πάθος που μας χαρακτηρίζει σαν λαό».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0