Face to Face

Ο Παναγιώτης Φασούλας στο BN Sports: «Κάθε 14 Ιουνίου νιώθω πως έχω γενέθλια – H Μπεσκάκη έδωσε και την ψυχή της για το μπάσκετ»

Ο Παναγιώτης Φασούλας στο BN Sports: «Κάθε 14 Ιουνίου νιώθω πως έχω γενέθλια – H Μπεσκάκη έδωσε και την ψυχή της για το μπάσκετ»

Το BN Sports συνάντησε τον Παναγιώτη Φασούλα, αμέσως μετά την νικηφόρα πρεμιέρα της Εθνικής μας ομάδα στο πρώτο διεθνές τουρνουά στη μνήμη της «Βάσω Μπεσκάκη».

Η Μπεσκάκη αφιέρωσε τη ζωή της στο μπάσκετ υπό οποιοδήποτε πόστο. Ως αθλήτρια αρχικά και έπειτα ως υπεύθυνη σε επίπεδο οργάνωσης των εθνικών ομάδων. Από ένα σημείο και μετά είχε αναλάβει ολοκληρωτικά την επικοινωνία της ΕΟΚ με τις διεθνείς ομοσπονδίες και τη FIBA. Τα τελευταία χρόνια, είχε γίνει κομισάριος μεταξύ άλλων σε διεθνείς διοργανώσεις αλλά η μάχη με τον καρκίνο ήταν άνιση και την έχασε στις 15 Νοεμβρίου 2021. Η απώλειά της σκόρπισε θλίψη στους κόλπους του αθλήματος και το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η Ομοσπονδία, ήταν να τιμήσει τη μνήμη της με ένα διεθνές τουρνουά.
ππππππππ.jpg

Το BN Sports ήταν εκεί στην πρώτη ημέρα του τουρνουά και συνομίλησε με έναν θρύλο του αθλήματος τον Παναγιώτη Φασούλα, ανήμερα μάλιστα της επετείου των 35 χρόνων από τον άθλο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η εθνική μας… «αράχνη» μας μίλησε για την Εθνική γυναικών, μέλος της οποίος είναι και η κόρη του Μαριέλλα, τη Μπεσκάκη στη μνήμη της οποίας έγινε το τουρνουά και φυσικά το Ευρωμπάσκετ του 1987.

Δηλώσεις στον Μάνο Φυρογένη

  • Πως είδατε την Εθνική ομάδα;

«Είδα μια ομάδα προετοιμασμένη για αυτά τα παιχνίδια. Θεωρώ ότι χρειάζεται να αποκτήσει την ανάλογη κουλτούρα το μπάσκετ γυναικών. Όχι μόνο το συγκεκριμένο άθλημα αλλά όλο το φάσμα του γυναικείου αθλητισμού. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας και να κάνουμε προσπάθεια να έρθουν νέα κορίτσια στο γήπεδο».

  • Αναφέρεστε σε αυτό λόγω και του υψηλού, συγκριτικά με τις άλλες ομάδες του τουρνουά, μέσου όρου των Ελληνίδων διεθνών;

«Ναι σωστά! Έχουμε ποιότητα, ικανές παίκτριες όμως σε ένα χρόνο από τώρα το σώμα τους θα είναι ακόμα πιο επιβαρυμένο. Το σύγχρονο μπάσκετ στηρίζεται αρκετά στη φυσική κατάσταση. Παίζουν καλά τώρα, όμως θα ήθελα να δω μεγαλύτερο βάθος και πιο νεανικό ρόστερ. Δεν επιρρίπτω ευθύνες σε κάποιον, κάθε άλλο. Γίνεται προσπάθεια».

  • Πιστεύετε ότι θα έρθουν επιτυχίες;

«Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να συμμετέχει αρχικά η ομάδα σε κάποια μεγάλα και επίσημα τουρνουά. Να λάβει παραστάσεις, πράγμα πολύ σημαντικό. Και σε δεύτερη φάση να στοχεύσουν τα κορίτσια σε μια καλή παρουσία. Το θέλω πάρα πολύ και έχω και αυτήν την πεποίθηση. Είναι μεγάλη τιμή να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο και να αγωνίζεσαι για αυτήν την «ιδέα» που τους ενώνει όλους».

  • Την γνωρίζατε τη Βάσω Μπεσκάκη;

«Πολύ καλά. Μέσα από ένα τόσο θλιβερό συμβάν με το χαμό ενός νέου ανθρώπου, είναι θετικό και σημαντικό να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις, για ένα «παιδί», όπως η Βάσω, που έδωσε και την ψυχή της για το μπάσκετ. Και ως αθλήτρια και ως παράγοντας της ομοσπονδίας».

  • Ποια είναι η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό του Παναγιώτη Φασούλα όταν ξυπνά και βλέπει το ημερολόγιο στις 14 Ιουνιου;

«Είναι η πρώτη σκέψη της ημέρας για όσους ήμασταν παρόντες. Σαν να έγινε χθες ή πριν από μια ώρα. Τόσο έντονα είναι τα συναισθήματα. Είναι γενέθλια για εμάς. Εγώ λέω πως κλείσαμε 35 έτη. Είναι και ένας τρόπος να νιώθουμε νεότεροι (γέλια)».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0