Face to Face

Ο Εμμανουήλ Καραλής στο BN Sports: «Το FlyOlympia ήρθε για να μείνει - Ξέρω ότι είμαι καλά, ξέρω ότι μπορώ να πηδήξω ακόμα πιο ψηλά»

Ο Εμμανουήλ Καραλής στο BN Sports: «Το FlyOlympia ήρθε για να μείνει - Ξέρω ότι είμαι καλά, ξέρω ότι μπορώ να πηδήξω ακόμα πιο ψηλά»

Ολυμπιονίκης, εσχάτως και διοργανωτής αγώνων. Ο Εμμανουήλ Καραλής, ο «δικός» μας Manolo, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Με τη βοήθεια του γονιών του διοργάνωσε το πρώτο street event «FlyOlympia» στους δρόμους της Αρχαίας Ολυμπίας. Το Άλμα επί Κοντώ είχε την τιμητική του και το BN Sports παρακολούθησε, στους ιερούς χώρους του Ολυμπισμού, 11 αθλητές από όλα τα μέρη του κόσμου, να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Σχετικά Άρθρα
Δηλώσεις στον Άλκη Τσαβδαρά

Ιπτάμενοι και τζέντλεμαν. Όλοι οι αθλητές του Άλματος επί Κοντώ που παραβρέθηκαν στο πρώτο FlyOlympia στην Αρχαία Ολυμπία ήταν... καθώς πρέπει και αφίχθησαν με διάθεση για υψηλές πτήσεις. Ο διοργανωτής, Εμμανουήλ Καραλής σπάνια κυκλοφορεί έχοντας αφήσει το χαμόγελό του στην άκρη. Με τη λήξη του street event, μπροστά από το Δημαρχείο της Ολυμπιακής πατρίδας μας, η έκφραση του προσώπου του ήταν ακόμα πιο λαμπερή, από τη συνηθισμένη.

Το BN Sports βρέθηκε στην κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, παρακολούθησε από κοντά το FlyOlympia και αποτύπωσε τα συναισθήματα του Manolo, τα οποία δεν θα μπορούσαν να καμφθούν από την... αποχαιρετιστήρια βροχή. «Ήταν απίστευτο event. Έβρεξε ακριβώς μετά το τέλος του αγώνα, κάτι που αποδεικνύει τη θετική ενέργεια που είχαμε όλοι για να διεξαχθεί αυτό το meeting», προχώρησε σε έναν πρώτο απολογισμό ο 4ος Ολυμπιονίκης του Τόκιο.


Η χαρά του δεν περιγράφονταν για την παρουσία του στη γενέτειρα περιοχή. «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο στην Αρχαία Ολυμπία. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος που έγινε στον τόπο μου. Το νιώθω σαν στο σπίτι μου, παρ’ όλο που δεν έρχομαι συχνά. Θέλω όλος ο κόσμος να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ελπίζω με το event να τους ωθήσω σ’ αυτόν». 

Μία παρέα, μία οικογένεια, σαν μία... σχολική εκδρομή. Αυτό αφουγκραστήκαμε από τις βόλτες των 11 συνολικά αθλητών (από 7 διαφορετικές χώρες) στους χώρους διεξαγωγής των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, στο πλούσιο σε εκθέματα Μουσείο, στα πειράγματα πριν τον αγώνα, στην εμψύχωση κατά τη διάρκεια αυτού. «Περάσαμε ωραία. Επισκεφτήκαμε τους χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας για να τους μεταφέρουμε το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Το χάρηκαν όλοι πάρα πολύ μέσα από την καρδιά τους και μας υποσχέθηκαν ότι θα δώσουμε ξανά ραντεβού την επόμενη χρονιά».

OMADIKH.jpg
Photo credits: Γιώργος Σπυρόπουλος

Το αγωνιστικό κομμάτι ανέφερε επίδοση 5.60μ. για τον Manolo, αλλά και μεγάλα, ελπιδοφόρα άλματα στις - αποτυχημένες - προσπάθειες στα 5.75μ. Σπουδαία ραντεβού (Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) ακολουθούν για τον πρωταθλητή του Άλματος Επί Κοντώ. «Σιγά-σιγά βρίσκω ρυθμό. Είμαι σε φάση που είμαι πολύ καλά σωματικά. Τεχνικά έχω ακόμα να βελτιώσω ορισμένες λεπτομέρειες. Η σεζόν είναι στην αρχή της, οπότε έχουμε καιρό να βελτιωθώ. Ξέρω ότι είμαι καλά, ξέρω ότι μπορώ να πηδήξω ακόμα πιο ψηλά», τόνισε ο 22χρονος.


Ο επίλογος του νεαρού αθλητή μας, τα λέει όλα: «Το FlyOlympia έχει έρθει για να μείνει. Κάθε χρόνο θα έχουμε περισσότερους αθλητές και ακόμα πιο υψηλές επιδόσεις». Το κρατάμε και το σημειώνουμε. Για το FlyOlympia 2023...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0