Face to Face

Ο ρεπόρτερ Νικ Μίλερ από το «The Athletic» στο BN Sports για τη Νότιγχαμ: «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πόσο σημαντική ήταν αυτή η άνοδος»

Ο ρεπόρτερ Νικ Μίλερ από το «The Athletic» στο BN Sports για τη Νότιγχαμ: «Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πόσο σημαντική ήταν αυτή η άνοδος»

23 χρόνια υπομονής έλαβαν… τέλος. Η Νότιγχαμ Φόρεστ βρίσκεται ξανά στην Premier League και ο ρεπόρτερ της ομάδας στο «The Athletic», Νικ Μίλερ, μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι ξανά στη Premier League. Ήταν άνοιξη του 1999 όταν αποχαιρετούσε για πάντα τα μεγάλα σαλόνια της Αγγλίας και έκτοτε, ξεκινούσε ένα ταξίδι στις χαμηλές κατηγορίες μέχρι να επιστρέψει το βράδυ της περασμένης Κυριακής (29/5). Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, με πλάνο και υπομονή, πέρασε από κάθε εμπόδιο και πήρε την πολυπόθητη άνοδος, βγάζοντας τον κόσμο της στους δρόμους του Νότιγχαμ.

Ο ρεπόρτερ του συλλόγου στο «The Athletic», Νικ Μίλερ μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και ανέλυσε το μέγεθος της επιτυχίας, ύμνησε τον Στιβ Κούπερ και αναφέρθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

  • Ποιο είναι το κλειδί της ανόδου στη Premier League;

«Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν πώς ο Στιβ Κούπερ, μεταμόρφωσε ένα σύνολο παικτών που είχαν χαμηλή απόδοση με τον προηγούμενο προπονητή στην πιο συναρπαστική ομάδα του πρωταθλήματος και γενικά της Νότιγχαμ που έχω δει στη ζωή μου»

  • Τι σημαίνει αυτή η άνοδος για τη Νότιγχαμ;

«Δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι αυτή η άνοδος. Πρώτον, σε συναισθηματικό επίπεδο, η απουσία από την Premier League για 23 χρόνια ήταν απίστευτα δύσκολη και υπήρξαν μερικές πολύ δύσκολες στιγμές εκείνα τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του υποβιβασμού στην τρίτη κατηγορία. Αλλά και οικονομικά, είναι ζωτικής σημασίας. Η Φόρεστ έχει ξοδέψει πολλά χρήματα σε παίκτες τα τελευταία χρόνια και μπορεί να είχε αποτραπεί από το να ξοδέψει περισσότερα λόγω των οικονομικών κανόνων στην Αγγλία. Με τα χρήματα από την άνοδο, θα μπορέσει να ξοδέψουν περισσότερα»

  • Η σεζόν δεν ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά ο Κούπερ άλλαξε τα πάντα. Πες μου τι έκανε και την επιτυχία της Νότιγχαμ;

«Άλλαξε τα πάντα στον σύλλογο. Η διαχείρισή του ήταν εξαιρετική, όλοι οι παίκτες τον αγαπούν, η τακτική και η τεχνική του δουλειά ήταν φοβερή και δίνει κίνητρα στους παίκτες, ενώ χειρίζεται καλά τα μέσα ενημέρωσης. Έχει κάνει απολύτως ό,τι μπορεί να κάνει κάποιος για μια ποδοσφαιρική ομάδα και είναι ο πιο αγαπητός προπονητής που είχε η Φόρεστ μετά τον Μπράιαν Κλαφ»

  • Σχετικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Πείτε μου τη γνώμη σου για αυτόν και αν τον αγαπούν οι οπαδοί;

«Η γνώμη προς τον Μαρινάκη από εμένα και από πολλούς από τους οπαδούς έχει αλλάξει λίγο από τότε που έφτασε το 2017. Στην αρχή όλοι ήταν θετικοί και πιστεύαμε ότι μπορούσε να κάνει πράγματα που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν μπορούσε. Στη συνέχεια, καθώς τα χρόνια περνούσαν χωρίς καμία επιτυχία, αναρωτηθήκαμε αν μπορεί εν τέλει να κάνει κάτι διαφορετικό. Παράλληλα, έκανε τα ίδια λάθη υπογράφοντας πάρα πολλούς παίκτες και απολύοντας πάρα πολλούς προπονητές. Αλλά έχει κάνει δύο τεράστια πράγματα σωστά. Έφερε τον Στιβ Κούπερ ως προπονητή και διορίζοντας τον Μάρφι ως CEO. Χωρίς αυτές τις δύο κινήσεις, η Φόρεστ δεν θα ήταν στην Premier League, τώρα».

  • Ο παίκτης που έκανε τη διαφορά φέτος;

«Υπήρξαν τόσοι πολλοί, αλλά το αστέρι της ομάδας ήταν ο Μπρέναν Τζόνσον (είναι ο γιος του Ντέιβιντ Τζόνσον, ο οποίος ήταν ένας θρυλικός παίκτης στη Φόρεστ στις αρχές της δεκαετίας του 2000). Ο μικρός ήταν εξαιρετικός αυτή τη σεζόν. Αν η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν κατάφερνε να ανέβει αυτή τη σεζόν, θα μπορούσε να παίξει στην Premier League  καθώς μια μεγαλύτερη ομάδα θα τον είχε υπογράψει, αλλά φαίνεται ότι θα μείνει για λίγο ακόμη τουλάχιστον»

  • Ποια είναι τα μεταγραφικά νέα για το καλοκαίρι; Πως θα γίνει πιο δυνατή η ομάδα;

«Το ελπίζω. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιοι από τους παίκτες που είναι δανεικοί στη Νότιγχαμ θα επιστρέψουν την επόμενη σεζόν. Οι Σπενς, Γκάρνερ και Ντέιβις ήταν πολύ σημαντικοί παίκτες, οπότε ελπίζουμε ότι τουλάχιστον δύο από αυτούς τους τρεις θα παίξουν για τη Φόρεστ ξανά την επόμενη σεζόν. Από εκεί και πέρα, θα είναι ένα ενδιαφέρον καλοκαίρι…»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0