Face to Face

Ο Αντώνης Σιατούνης στο BN Sports για την ιστορική άνοδο της Μόντσα: «Έζησα κάτι το ανεπανάληπτο – Το άξιζε αυτή η πόλη»

Ο Αντώνης Σιατούνης στο BN Sports για την ιστορική άνοδο της Μόντσα: «Έζησα κάτι το ανεπανάληπτο – Το άξιζε αυτή η πόλη»

Η Μόντσα ζει μοναδικές στιγμές. Μετά από 110 χρόνια ιστορίας, ο ιταλικός σύλλογος ανέβηκε για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια και ο Αντώνης Σιατούνης μοιράζεται το πως έζησε την συγκεκριμένη άνοδο.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Μεθυσμένη πολιτεία θυμίζει η Μόντσα. Μία από τις ακριβότερες πόλεις της Ιταλίας, ζει στιγμές μοναδικές για κάτι τόσο απλό. Μετά από 110 χρόνια που υπάρχει το ποδοσφαιρικό τμήμα, η ομάδα θα βρεθεί για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια της Ιταλίας, αφού κέρδισε μετά από επικό παιχνίδι την Πίζα και κέρδισε την άνοδο στη Serie A.

Ανάμεσα στα μέλη του ρόστερ, βρίσκεται και ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής. Ο λόγος για τον Αντώνη Σιατούνη, ο οποίος παρότι διέπρεπε με τη Primavera της Σαμπντόρια, επέλεξε τη Serie B για την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία και εν τέλει, δικαιώθηκε στο έπακρο.

Ο ίδιος, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και μοιράστηκε όσα έζησε πίσω από την ιστορική άνοδο. Τα συναισθήματα, ο Μπερλουσκόνι και το όνειρο της Serie A.

  • Πως αισθάνεσαι για την άνοδο της Μόντσα;

«Είναι κάτι μοναδικό πραγματικά. Ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Είναι ένα συναίσθημα που πρέπει να ζήσει κάθε ποδοσφαιριστής. Είτε είναι Champions League, είτε άνοδος, είναι μοναδικό αυτό που νιώθεις. Χαίρομαι πολύ που μπορώ και ζω κάτι τέτοιο και με αυτή την ομάδα και σε αυτή τη πόλη. Και είναι ακόμα πιο σημαντικό που νιώθω στα 19 μου. Είμαι υπερήφανος για αυτό που πετύχαμε. Φέτος το καλοκαίρι έφυγα ελεύθερος από τη Σαμπντόρια και έκανα μία επιλογή που κανείς δεν το περίμενε. Γιατί είχα προτάσεις πολύ καλύτερες και τους ξάφνιασα όλους όταν επέλεξε τη Μόντσα. Η καρδιά και το μυαλό μου έλεγαν να έρθω εδώ γιατί είχα πειστεί από τον πρόεδρο και τον σύλλογο. Νιώθω ανακουφισμένος για την εξέλιξη της σεζόν γιατί στήριξα την απόφασή μου μέχρι τέλος και σου μιλάω ειλικρινά, πως και 120 συμμετοχές να έκανα, θα τα αντάλλαζα με αυτή την άνοδο»

  • Τι σημαίνει για την πόλη αυτή η άνοδος και πως την έζησες εσύ;

«Η πόλη δεν είχε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Δεν είχε ξαναβρεθεί αυτή η ομάδα στα μεγάλα σαλόνια σε αυτά τα χρόνια που υπάρχει. Έγινε ένας πραγματικός πανικός στην πόλη και δυστυχώς εμείς δεν το ζήσαμε γιατί γυρίσαμε αργά. Με το πούλμαν όμως το ζήσαμε τον χαμό. Το αξίζει αυτή η πόλη και ένα χρόνο που είμαι εδώ, έχω καταλάβει πόσο μεγάλη είναι. Είναι ξεχωριστό για αυτούς τους ανθρώπους που μας στήριξαν σε όλη τη σεζόν και όλα αυτά τα χρόνια. Είναι κάτι το ανεπανάληπτό όλο αυτό που συμβαίνει. Είναι μαγικό για εμένα»

  • Η πιο δυνατή στιγμή φέτος που θυμάσαι ακόμα και το κλειδί της επιτυχίας;

«Η διαφορά με πέρσι, από όσα έχω ακούσει, είναι στα αποδυτήρια. Κάτι πολύ σημαντικό για έναν σύλλογο. Δεν υπήρχαν εντάσεις, δεν αισθανόμουν άβολα, οι μεγαλύτεροι βοηθούσαν τους νεότερους και γενικά είχαμε ένα ξεχωριστό κλίμα. Το παιχνίδι… κλειδί ήταν απέναντι στη Σιταντέλα που νικήσαμε με εννιά παίκτες εναντίον έντεκα δικών τους. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο πράγμα. Μέσα στην έδρα τους, με ανατροπή και έπειτα κάναμε τρεις συνεχόμενες νίκες. Αυτό μας έδωσε και την ώθηση για να πάρουμε την άνοδο. Είχαμε το μεντάλιτι του νικητή γιατί άπαντες ήθελαν να μας νικήσουν λόγω διοίκησης. Παρά τα στραβοπατήματα, τα καταφέραμε και αυτή η ομάδα θα είναι στη Serie A τη νέα σεζόν»

  • Πες μου για τον Μπερλουσκόνι. Πως είναι σαν άνθρωπος και σαν πρόεδρος;

«Όλοι γνωρίζουν πως είναι μία φιγούρα που πρέπει να γνωρίσεις. Είναι σημαντικός άνθρωπος, τεράστιο μυαλό και σκέψη. Κάθε μέρα δουλειά και δουλειά και έτσι έχει χτίσει μεντάλιτι νικητή. Έχει κύρος και είμαι ευγνώμων που έχω γνωρίσει έναν τέτοιο άνθρωπο. Το ίδιο και ο Γκαλιάνι φυσικά. Δεν ξέρω ξέρω αν θα γνωρίσω ξανά τέτοιους ανθρώπους στην ζωή μου και ότι μου πουν, μόνο καλό μπορούν να κάνουν σε εμένα στην ηλικία μου»

  • Πως νιώθεις που του χρόνου θα είσαι στα μεγάλα σαλόνια και κόντρα σε μεγάλους ποδοσφαιριστές;

«Τι να πω τώρα για αυτό; (γέλια). Θέλει υπομονή και σωστές επιλογές το ερχόμενο καλοκαίρι. Θα δούμε τι θα κάνουμε. Ο μεγάλος στόχος είναι να παίξω στη Serie A. Τώρα αν θα γίνει του χρόνου ή θα καθυστερήσει ένα χρόνο ακόμα, θα δείξει. Θα μάθουμε το καλοκαίρι. Θα το συζητήσω, θα το σκεφτούμε και θα επιλέξω αλλά είμαι χαρούμενος που η Μόντσα είναι στη Serie A. Θέλω να παίξω κόντρα στη Γιουβέντους, τη Μίλαν, την Ίντερ. Είναι το όνειρο μου, θέλω να το πετύχω και θα το κάνω. Είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ να αντικρίσω μεγάλους ποδοσφαιριστές. Το ζητούμενο είναι πως ο στόχος μου επιτεύχθηκε που ήταν να ανέβει η Μόντσα στα μεγάλα σαλόνια. Τώρα ο επόμενος είναι να παίξω μαζί της εκεί και θέλω να το κάνω με αυτή την ομάδα. Και θα το πετύχω».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0