Face to Face

Ο Ιάσονας Κύρκος στο BN Sports: «Νιώθω δικαιωμένος γιατί πέρασα δύσκολες στιγμές – Ο Μεταξάς μου έμαθε πολλά»

Ο Ιάσονας Κύρκος στο BN Sports: «Νιώθω δικαιωμένος γιατί πέρασα δύσκολες στιγμές – Ο Μεταξάς μου έμαθε πολλά»

Ο νεαρός άσος του ΠΑΣ Γιάννινα μίλησε στο BN Sports για το επαγγελματικό του ντεμπούτο, τον Ηρακλή Μεταξά, την αγωνιστική χρονιά, αλλά και τους προσωπικούς του στόχους.

Συνέντευξη στην Ξανθίππη Δασκαλάκη

Δίχως καμία αμφιβολία ο ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί μια εκ των ομάδων που ξεχώρισαν (και) την φετινή σεζόν. Φυσικά πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο Ηρακλής Μεταξάς ο οποίος έφερε έναν άλλο αέρα στην ομάδα, δοκιμάζοντας αρκετές «συνταγές» και «πειράματα» - ειδικά στη διαδικασία των play off.

Κάτι τέτοιο ήταν το να εντάξει πιο δυναμικά στο ρόστερ τους νεαρούς παίκτες, δίνοντάς τους περισσότερο χρόνο συμμετοχής προκειμένου να πάρουν μια… πρώτη γεύση. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Ιάσονας Κύρκος.

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στη νίκη της ομάδας επί του ΠΑΟΚ (1-0, 8/5), μπαίνοντας ως αλλαγή στο 45ο λεπτό. Μέχρι και το τέλος της διαδικασίας των play off κατέγραψε συνολικά 4 συμμετοχές, βάζοντας σημαντικές βάσεις για την επόμενη σεζόν.

Ο ίδιος μίλησε στο BN Sports για το δύσβατο ταξίδι που χρειάστηκε να διανύσει προκειμένου να φτάσει σε αυτό το σημείο, για την κατάκτηση της τέταρτης θέση του πρωταθλήματος με την Κ19 του ΠΑΣ, ενώ αναφέρθηκε στον Ηρακλή Μεταξά με τα καλύτερα λόγια. Παράλληλα αποκάλυψε τους προσωπικούς του στόχους για το μέλλον όπως και τον μέντορά του, Εδουάρδο Κοντογιωργάκη.

Πώς βίωσες το ντεμπούτο σου με την πρώτη ομάδα; Ποιες ήταν οι σκέψεις και τα συναισθήματά σου;

«Ήταν ένα μαγικό ντεμπούτο για εμένα το οποίο έγινε στα Γιάννενα, στο γήπεδο που πήγαινα εκεί από μικρό παιδί αυτό είναι που με συγκίνησε πάρα πολύ. Ήταν μια από της καλύτερες στιγμές της ζωής μου, που την ονειρευόμουν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ένιωθα πολλή χαρά μέσα μου και πολλά άλλα έντονα συναισθήματα...».

Θα μπορούσες να πεις πως ένιωσες δικαιωμένος μετά από τις 4 συνολικά συμμετοχές που πήρες;

«Ναι ένιωσα πολύ δικαιωμένος γιατί νομίζω πως ανταμείφθηκε όλη μου η δουλειά, όλη μου η προσπάθεια που έχω κάνει και όλες οι δυσκολίες που έχω περάσει στο ποδόσφαιρο για να φτάσω σε αυτό το σημείο».

Ποιο ήταν το ταξίδι σου από την αρχή της καριέρας σου μέχρι να κάνεις το ντεμπούτο σου; Συνάντησες δυσκολίες;

«Καταρχάς θέλω να πω πως υπήρχε μεγάλη στήριξη από την οικογένεια μου και ιδιαίτερα από τους γονείς μου. Αν δεν με στήριζαν τόσο πολύ δεν θα μπορούσα να φτάσω σε αυτό το σημείο.

Το ποδόσφαιρο μου άρεσε από πάρα πολύ μικρή ηλικία κι έτσι στα 6 μου ξεκίνησα σε μια Ακαδημία, όπου και έκατσα μέχρι τα 13 μου. Εκεί συνάντησα έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο για εμένα στην ζωή μου κυρίως για το ποδόσφαιρο αλλά και για την ζωή μου γενικότερα. Ήταν ο Εδουάρδος Κοντογιωργάκης, ο οποίος με έμαθε πάρα πολλά πράγματα.

Μετά πήγα στην ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα στην Κ15, Κ17 και Κ19. Πέρασα πολύ δύσκολα σχεδόν όλες της χρονιές αλλά δεν τα παράτησα, συνέχιζα να δουλεύω, έκανα υπομονή και κάποια στιγμή οι κόποι μου ανταμείφθηκαν και έφτασα σε αυτό το σημείο που είμαι τώρα».

5590469_1.jpg

Πες μου δύο λόγια για την πορεία της Κ19 και την κατάκτηση της 4ης θέσης του πρωταθλήματος. Πως βίωσες τη σεζόν;

«Κάναμε πιστεύω μια καταπληκτική χρόνια με την Κ19 φέτος. Όλα τα παιδιά είχαμε πάρα πολύ πάθος, το θέλαμε πάρα πολύ, ήμασταν μια οικογένεια και υπήρχε πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας. Πιστεύω μπορούσαμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά αλλά δεν πειράζει. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε περισσότερο».

Ποιο κατά τη γνώμη σου είναι το πιο δυνατό σημείο της ομάδας, τι την δένει περισσότερο;

«Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά έχουμε στόχο να φτάσει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται γι’ αυτό όλοι βγάζαμε αρκετό πάθος. Πολύ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως ουσιαστικά είμαστε μια οικογένεια».

Βλέποντας τους συμπαίκτες σου στην Κ19, μπορείς να φανταστείς την επόμενη σεζόν ή γενικά στο μέλλον να αγωνίζεσαι στην πρώτη ομάδα μαζί με περισσότερους εξ αυτών;

«Πιστεύω σίγουρα κάποια από αυτά τα παιδιά θα προχωρήσουν αφού υπάρχει πολύ ταλέντο και θέληση».

Πέραν από το ντεμπούτο σου με την πρώτη, ποια άλλη στιγμή ξεχωρίζεις από την φετινή σεζόν;

«Νομίζω τα τρία επόμενα ματς μετά το ντεμπούτο μου με την πρώτη ομάδα ήταν πραγματικά πολύ όμορφες εμπειρίες...».

Τώρα που ο Ηρακλής Μεταξάς αποχωρεί από την ομάδα, θέλω να μου πεις δύο λόγια για εκείνον και για την βοήθεια που σου προσέφερε μέσα στη σεζόν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που δούλεψα όλη την χρόνια μαζί του αφού είναι ένας πολύ καλός προπονητής όπως έδειξε κατά την διάρκεια όλου του πρωταθλήματος. Έμαθα πολλά πράγματα από αυτόν και τον ευχαριστώ για τις ευκαιρίες που μου έδωσε».

Τι στόχους έχεις θέσει σε προσωπικό επίπεδο αλλά και συλλογικό επίπεδο για τη νέα χρονιά;

«Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω για να πετύχω όσους περισσότερους στόχους έχω θέσει που είναι πολύ υψηλοί. Με την ομάδα ελπίζω και την επόμενη χρονιά να συνεχίσουμε όπως κάναμε φέτος, να κάνουμε δηλαδή μια καταπληκτική πορεία και ακόμα καλύτερη αν γίνεται».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0