Face to Face

Οι Κολοβέτσιος και Γούτας στο BN Sports για τον τελικό κυπέλλου Τουρκίας: «Σημαντικό που έφτασαν μέχρι εδώ δύο Έλληνες παίκτες» (video)

Οι Κολοβέτσιος και Γούτας στο BN Sports για τον τελικό κυπέλλου Τουρκίας: «Σημαντικό που έφτασαν μέχρι εδώ δύο Έλληνες παίκτες» (video)

Ο τελικός κυπέλλου της Τουρκίας έχει… ελληνικό χρώμα αφού ο Δημήτρης Κολοβέτσιος της Καϊσέρισπορ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Γούτα της Σίβασπορ. Αμφότεροι, μίλησαν αποκλειστικά στο BN Sports για τη μεταξύ τους μονομαχία.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Το πρωτάθλημα της Τουρκίας βάφτηκε στα χρώματα της Τραμπζονσπόρ και ταυτόχρονα, πανηγυρίστηκε ιδιαίτερα και από την Ελλάδα. Ο λόγος, φυσικά, ήταν η (εξαιρετική) παρουσία των Τάσο Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη, οι οποίοι ήταν εκ των κορυφαίων στην πορεία της ομάδας φέτος. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της χώρας μας προς το ποδόσφαιρο των γειτόνων δεν σταματάει εκεί.

Συγκεκριμένα, ο τελικός του κυπέλλου της Τουρκίας έχει εξίσου ελληνικό χρώμα. Ο λόγος είναι επειδή σε κάθε ομάδα αγωνίζεται ένας Έλληνας. Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος με τα χρώματα της Καϊσέρισπορ και ο Δημήτρης Γούτας με τα χρώματα της Σίβασπορ. Αμφότεροι θα τεθούν αντιμέτωποι για μία ιστορική κατάκτηση για κάθε ομάδα και το BN Sports επικοινώνησε μαζί τους για να μάθει το κλίμα πριν το μεγάλο ραντεβού.

kayserispor-sivasspor-turkiye-kupasi-finali-bilet-fiyatlari-belli-oldu_1653057442-b.jpg

Δημήτρης Κολοβέτσιος: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ανατροπή του ημιτελικού»

  • Πως νιώθεις για την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου;

«Είναι το καλύτερο συναίσθημα για έναν αθλητή να φτάνει τόσο κοντά σε μια κατάκτηση ενός τροπαίου. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ μέσα στη χρόνια και αποκλείσαμε μεγαθήρια του τουρκικού ποδοσφαίρου για να φτάσουμε μέχρι εκεί. Ήταν ένας από τους στόχους και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε ένα βήμα από την κατάκτηση»

  • Είναι μία ευκαιρία για την ομάδα σου να επιστρέψετε στους τίτλους μετά το 2008;

«Ασφαλώς και είναι μια ευκαιρία. Όπως είπα ήταν ένας από τους στόχους της ομάδας από την αρχή της χρονιάς και μοχθήσαμε πολύ για να τα καταφέρουμε. Το μόνο που απομένει είναι να τα δώσουμε όλα έτσι ώστε να επιστρέψει η ομάδα στους τίτλους»

  • Ποιο θα είναι το κλειδί του ματς;

«Σε τέτοια παιχνίδια παίζει ρόλο η συγκέντρωση και η προσήλωση στο πλάνο του προπονητή. Θέληση εννοείται πως υπάρχει και από τις 2 ομάδες. Το σημαντικό είναι να μη χάσουμε τη συγκέντρωση κατά διάρκεια του ματς»

  • Πως σου φαίνεται που θα αντιμετωπίσεις τον Γούτα και αν έχετε μιλήσει για αυτό;

«Είναι ωραίο συναίσθημα να παίζω αντίπαλος με Έλληνες παίχτες σε μια ξένη χώρα. Τα είπαμε λίγο με τον Γούτα στο προηγούμενο παιχνίδι αλλά αποφύγαμε να κάνουμε προγνώσεις (γέλια)»

  • Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας που οι Έλληνες πρωταγωνιστούν σε όλες τις ομάδες της Τουρκίας;

«Το πάθος. η θέληση και το φιλότιμο που έχει ο Έλληνας παίκτης, είναι ξεκάθαρα τα στοιχεία που εκτιμούν οι Τούρκοι. Τους αρέσει που ήμαστε έτσι»

  • Τι είπες σε Μπακασέτα και Σιώπη για το πρωτάθλημα;

«Τα λέγαμε κατά διάρκεια του πρωταθλήματος. Ήταν η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος με πληθώρα επιλογών σε διάφορες θέσεις. Δίκαιοι πρωταθλητές αναμφισβήτητα»

  • Πως έζησες τον τρελό ημιτελικό με την Τραμπζονσπόρ;

«Ήταν ένα παιχνίδι από αυτά που δεν πρόκειται να τα ξεχάσω ποτέ. Εκεί που όλοι θεωρούσαν ότι ήταν ακατόρθωτο η επιμονή και η πίστη της ομάδας μου συνέβαλε στο να πραγματοποιηθεί μια απίστευτη ανατροπή-πρόκριση»

Δημήτρης Γούτας: «Αξίζουμε που φτάσαμε μέχρι τον τελικό και ανυπομονούμε να παίξουμε»

  • Πως νιώθεις για την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου;

«Ήταν ένας στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν και είμαι πολύ χαρούμενος που τα καταφέραμε. Δουλέψαμε σκληρά όλη την σεζόν και θεωρώ ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε στον τελικό!»

  • Είναι μία ευκαιρία για την ομάδα σου να κατακτήσετε το πρώτο κύπελλο της ιστορίας της;

«Ναι φυσικά. Στο κύπελλο Τουρκίας συμμετέχουν πολλές ομάδες και για εμάς είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε εδώ. Κοιτάξαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όλοι στην ομάδα ανυπομονούμε για τον τελικό»

  • Ποιο θα είναι το κλειδί του ματς;

«Θεωρώ ότι είμαστε δυο ομάδες ίδιου επιπέδου όποτε πιστεύω θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ποιος το θέλει πιο πολύ»

  • Πως σου φαίνεται που θα αντιμετωπίσεις τον Κολοβέτσιο και αν έχετε μιλήσει για αυτό;

«Είναι ωραίο δυο Έλληνες να βρίσκονται αντιμέτωποι σε έναν τελικό εκτός Ελλάδας, μιλήσαμε στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος και ευχηθήκαμε καλή επιτυχία»

  • Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας που οι Έλληνες πρωταγωνιστούν σε όλες τις ομάδες της Τουρκίας;

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει μυστικό της επιτυχίας απλά λαμβάνεις εμπιστοσύνη και παρουσιάζεις τον καλύτερο σου εαυτό στο γήπεδο»

  • Τι είπες σε Μπακασέτα και Σιώπη για το πρωτάθλημα;

«Τους είπα συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αυτοί μου ευχήθηκαν για το κύπελλο»


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0