Face to Face

Ο Ισραηλινός ρεπόρτερ για Ολυμπιακό-Ζάχαβι στο BN Sports: «Αν ήμουν ο παίκτης, θα επέλεγα τον Ολυμπιακό – Ο Έραν μίλησε με τον Νάτχο για την Ελλάδα»

Ο Ισραηλινός ρεπόρτερ για Ολυμπιακό-Ζάχαβι στο BN Sports: «Αν ήμουν ο παίκτης, θα επέλεγα τον Ολυμπιακό – Ο Έραν μίλησε με τον Νάτχο για την Ελλάδα»

Το όνομα του Έραν Ζάχαβι δεσπόζει στα μεταγραφικά σενάρια του Ολυμπιακού και ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε την «ερυθρόλευκη» πρόταση, αναφέρθηκε αποκλειστικά στο BN Sports για την περίπτωση του διεθνή φορ.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Τον περασμένο Γενάρη, ο Ολυμπιακός έφτασε μία… ανάσα από την απόκτηση του Έραν Ζάχαβι, ώστε να λύσει το θέμα της επιθετικής λειτουργίας. Εν τέλει, η Αϊντχόφεν δεν τον άφησε να φύγει παρότι το συμβόλαιό του ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι και εκείνος έδειξε τον απαραίτητο σεβασμό παρά τις τάσεις φυγής που είχε.

Λίγους μήνες μετά, με τη σεζόν να έχει ολοκληρωθεί, το όνομα του Έραν Ζάχαβι επιστρέφει στο προσκήνιο. Ο 34χρονος φορ μένει ελεύθερος από την ολλανδική ομάδα και ο Ολυμπιακό επαναφέρει την υπόθεσή του στα μεταγραφικά δρόμενα για την ενίσχυση του ρόστερ. Βέβαια, ο άνθρωπος που αποκάλυψε την πρόταση των «ερυθρολεύκων», ήταν ο Nadav Zenziper.

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος του «ynet.co.il» μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και παρουσίασε όλα τα δεδομένα για το θέμα του διεθνή επιθετικού που βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού. Τι πρέπει να γίνει για να πάρει το αεροπλάνο για Ελλάδα, οι υπόλοιπες προτάσεις αλλά και οι συζητήσεις με τον Μπίμπρας Νάτχο για τον Πειραιά.

  • Αρχικά πες μου για την υπόθεση του Έραν Ζάχαβι και του Ολυμπιακού. Τι γνωρίζεις για αυτό;

«Στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη ήταν σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για να πάει ο Ζάχαβι στον Ολυμπιακό. Το συμβόλαιο ήταν 1+1 χρόνο με 1,5 εκατ. δολάρια ετησίως αλλά ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει στην Αϊντχόφεν καθώς η ομάδα τον είχε ανάγκη και το συμβόλαιό του έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι. Τώρα, ο Ολυμπιακός έκανε ξανά επίσημη πρόταση με διετές συμβόλαιο και με δύο εκατ. ευρώ ετησίως ως απολαβές. Είναι 1,5 εκατ. ευρώ και μπόνους εφόσον μπει στους ομίλους του Champions League. Έχει κάποιες προτάσεις και από άλλες ομάδες βέβαια»

  • Μπορεί ο Ολυμπιακός να αποκτήσει τον Ζάχαβι και αν ναι, πως;

«Πιστεύω πως ναι, μπορεί να τον αποκτήσει. Έχει προτάσεις από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, το MLS και τη Μποταφόγκο. Από την τελευταία, η πρόταση αγγίζει το ένα εκατ. ευρώ ανά σεζόν. Υπάρχει και η Μπενφίκα, η οποία απλά έχει δείξει ενδιαφέρον όμως. Τα θετικά στην περίπτωση του Ολυμπιακού είναι πως βρίσκεται λιγότερο από δύο ώρες από το Ισραήλ και θα μπορεί να έρχεται συχνά. Ακόμα, έχει την ευκαιρία να παίξει στους ομίλους του Champions League αλλά και οι απολαβές μαζί με τους φόρους είναι υπέρ»

  • Πως μπορεί ο Ζάχαβι να βοηθήσει τον Ολυμπιακό εφόσον έρθει;

«Κοίτα, τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που σκοράρει συνεχώς και είναι πρώτος σκόρερ όπου παίζει. Έχει σπάσει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ στο Ισραήλ αλλά και στο πρωτάθλημα της Κίνας. Είναι δύο ιστορικά ρεκόρ, όπως και το ότι είναι ο πρώτος σκόρερ όλων εποχών στην Εθνική Ισραήλ. Η δουλειά του είναι να σκοράρει. Ξέρει να σκοράρει και το κάνει πολύ καλά, οπότε για τον Ολυμπιακό θα είναι τεράστια βοήθεια σε αυτό το κομμάτι. Και στην Ολλανδία δεν σταμάτησε να σκοράρει. 20 γκολ πέτυχε φέτος.»

  • Το δυνατό και αδύναμό σημείο του;

«Είναι σε μία ηλικία που ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να τον αποκτήσει και να τον πουλήσει με πολλά χρήματα μετά. Όμως, το δυνατό είναι το γκολ. Είναι από τους καλύτερους σκόρερ στην Ευρώπη και θα έρθει ως ελεύθερος. Δεν θα κοστίσει τίποτα στον Ολυμπιακό και το πιο σημαντικό είναι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σχεδόν ίδιο με του Ισραήλ. Οπότε δεν θα έχει θέμα στην προσαρμογή καθώς και οι άνθρωποι μοιάζουμε αρκετά»

  • Είναι ο Ολυμπιακός το φαβορί για την απόκτησή του;

«Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Ξέρω όμως πως είναι μία από τις ομάδες που του έχουν κάνει επίσημη πρόταση. Επίσης, ξέρω πως το έχει στο μυαλό να έρθει στην Ελλάδα και δεν δείχνει αρνητικός για αυτή την προοπτική. Πιστεύω πως θα είναι τεράστια μεταγραφή για τον Ολυμπιακό γιατί έχει τρομερό πάθος και παρά την ηλικία του, η φυσική κατάσταση και η ποιότητά του είναι σαν να είναι ακόμα νέος. Ακόμα, αξιοσημείωτο είναι πως ο Ζάχαβι δεν κοιτάει τα λεφτά αλλά την προοπτική σε μία ομάδα. Είναι ο άνθρωπος που έπαιρνε στην Κίνα 15 εκατ. ευρώ και τώρα στον Ολυμπιακό δέχεται να λαμβάνει δύο εκατ. ευρώ. Δεν έχει να κάνει με τα λεφτά. Ακόμα και λιγότερα να του δώσουν οι άλλες ομάδες, δεν θα επιλέξει βάση χρημάτων. Φυσικά, κοιτάει και το θέμα με την οικογένεια. Για αυτό και η Αμερική είναι μακρινό σενάριο. Για τη Μποταφόγκο είναι ρίσκο λόγω της ασφάλειας επίσης. Αν ήμουν εγώ ο Ζάχαβι, θα επέλεγα τον Ολυμπιακό πάντως»

  • Έχει ακουστεί πως έχει μιλήσει με τον Νάτχο, είναι αλήθεια;

«Ισχύει. Πριν λίγες μέρες ο Ζάχαβι κάλεσε τον Νάτχο και τον ρώτησε την γνώμη του για τον Ολυμπιακό. Αν είναι καλή προοπτική για συνεχίσει εκεί την καριέρα του, για τη χώρα, την πόλη και όλα. Ο Νάτχο ήταν κάπως… σκληρός με τον Ολυμπιακό αλλά του ξεκαθάρισε πως είναι ένα μεγάλο κλαμπ και πως αν τον επιλέξει, θα το απολαύσει»

GLASGOW, SCOTLAND - NOVEMBER 20:  Eran Zahavi of Israel celebrates with team mate Bibras Natcho after scoring his team's second goal during the UEFA Nations League C group one match between Scotland and Israel at Hampden Park on November 20, 2018 in Glasgow, United Kingdom.  (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0