Face to Face

O Αίας Άοσμαν στο BN Sports: «Αξέχαστο το πρώτο μου παιχνίδι στην έδρα μας - Ο Ιωνικός έχει εξαιρετικούς παίκτες» (video)

O Αίας Άοσμαν στο BN Sports: «Αξέχαστο το πρώτο μου παιχνίδι στην έδρα μας - Ο Ιωνικός έχει εξαιρετικούς παίκτες» (video)

Έλαμψε από την αρχή της παρουσίας του στην Ελλάδα. Πήρε τον Ιωνικό από το... χεράκι και τον οδήγησε σε ήρεμα νερά. Δεν άργησε να προσαρμοστεί και απέδειξε άμεσα την κλάση του. Άλλο ένα δείγμα το άφησε στα play out, με την ξέφρενη πορεία των Νικαιωτών. Ο Αίας Άοσμαν αποτέλεσε το Α και το Ω του Ιωνικού στη φετινή σεζόν και μιλάει στο BN Sports για την πρώτη του εμπειρία στη χώρα μας και το ποδόσφαιρο στη Super League.

Συνέντευξη στον Κώστα Ξενακούδη

Ξέφρενη η πορεία του Ιωνικού στη φετινή Super League. Δεν το περίμεναν πολλοί. Οι Νικαιώτες φρόντισαν να έχουν μία ήρεμη χρονιά. Χάρη στη δουλειά και τους κόπους των πρωταγωνιστών τους. Από τα όσα έκαναν στην κανονική διάρκεια, μέχρι την απόλυτη υπεροχή στα play-out, όπου τερμάτισαν στην 1η θέση. 

Εξ' αρχής το όνομα του Αίας Άοσμαν στριφογυρνούσε ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και τους διακριθέντες της ομάδας του Δημήτρη Σπανού. Νέο έδαφος και για τον ικανότατο μέσο. Αλλά έβαλε τη σφραγίδα του στην πορεία του Ιωνικού και βοήθησε στα μέγιστα για να έρθει η άνετη σεζόν. Ο Άοσμαν μιλάει στο BN Sports για όλα όσα έζησε φέτος:


Πρώτα απ’ όλα, ποια είναι η γνώμη σου για την σεζόν του Ιωνικού;

«Ο Ιωνικός είχε μια πολύ καλή χρονιά. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Τερματίσαμε πρώτοι στα play out και κερδίσαμε κάθε παιχνίδι επάξια. Ειδικά στα play out ήμασταν καταπληκτικοί».

Ποια είναι η γνώμη σου για το ρόστερ του Ιωνικού; Υπάρχει κάποιος που ξεχωρίζεις;

«Πιστεύω πως έχουμε πολύ δυνατό ρόστερ στον Ιωνικό, με αρκετούς πολύ καλούς παίκτες. Αν κάποιος με εντυπωσίασε περισσότερο, αυτός είναι ο Ρομάο, επειδή είναι 38 χρονών και παίζει σε κάθε παιχνίδια εξαιρετικά».

Εσύ είχες μια εξαιρετική σεζόν με οχτώ γκολ και 11 ασίστ. Πόσο χαρούμενος είσαι με τον εαυτό σου;

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τον εαυτό μου και την σεζόν μου. Φυσικά, το πιο σημαντικό και αυτό για το οποίο χαίρομαι περισσότερο ήταν που βοήθησα την ομάδα μου»

Πόσο δύσκολο ήταν να προσαρμοστείς σε μια νέα ομάδα και ένα νέο πρωτάθλημα;

«Φυσικά δεν είναι εύκολο, έχει τις δυσκολίες του. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί κατάφερα γρήγορα να προσαρμοστώ στο πρωτάθλημα και την ομάδα μου».

Υπάρχει κάποια στιγμή από την σεζόν που σου έχει μείνει αξέχαστη;

«Ναι, σίγουρα ο πρώτος μου αγώνας στην έδρα μας. Παίζαμε εναντίον του Άρη (σ.σ. δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος) και πέτυχα και το πρώτο μου γκολ πολύ αργά, στο 86ο λεπτό, για να δώσω την νίκη στην ομάδα μου (1-0)».

Ίσως σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του φετινού Ιωνικού κερδίσατε τον ΠΑΟΚ 3-2. Πόσο καλά το θυμάσαι;

«Το θυμάμαι καλά, ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Ιωνικού στην σεζόν. Παίξαμε καλά και ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι μετά τον αγώνα που καταφέραμε να κερδίσουμε μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ».

Πώς σου φαίνεται μέχρι στιγμής η χώρα μας και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;

«Η Ελλάδα είναι ξεχωριστή. Έχει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με εξαιρετικούς παίκτες αλλά και φοβερούς οπαδούς».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0