Face to Face

Ο Καζίμ Λάτσι στο BN Sports: «Τεράστια επιτυχία για όλους μας στην Αζαξιό η άνοδος στη Ligue 1 - Θα είμαι πάντα ευγνώμων στον Ολυμπιακό»

Ο Καζίμ Λάτσι στο BN Sports: «Τεράστια επιτυχία για όλους μας στην Αζαξιό η άνοδος στη Ligue 1 - Θα είμαι πάντα ευγνώμων στον Ολυμπιακό»

Η επιλογή να αφήσει τον Ολυμπιακό και να φύγει στο εξωτερικό απέδωσε καρπούς πέντε χρόνια μετά. Ο Καζίμ Λάτσι πανηγύρισε την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια της Γαλλίας με την φανέλα της Αζαξιό και μοιράζεται αποκλειστικά στο BN Sports τα δεδομένα αυτής της μεγάλης επιτυχίας.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Οκτώ ολόκληρα χρόνια. Τόσα χρειάστηκε η Αζαξιό για να επιστρέψει στη Ligue 1 μετά από ασταμάτητες και συνεχής προσπάθειες στη δεύτερη κατηγορία. Στα πέντε από αυτά, ο Καζίμ Λάτσι ήταν ένα από τα βασικά μέλη της προκειμένου να την επαναφέρει στα μεγάλα σαλόνια. Η νίκη επί της Τουλούζ στη τελευταία αγωνιστική, ήταν το έναυσμα για τρομερούς πανηγυρισμούς.

Η Αζαξιό είναι ξανά στη Ligue 1 και ο Αλβανός μεσοεπιθετικός θεωρείται εκ των πρωταγωνιστών αυτής της επιτυχίας. Τρία γκολ και μία ασίστ σε 34 παρουσίες φέτος ήταν ο απολογισμός του διεθνή χαφ, ο οποίος βλέπει την επιλογή του να αφήσει τον Ολυμπιακό για τη Γαλλία, να δικαιώνεται στο έπακρο.

Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για τις μοναδικές στιγμές της ανόδου, το θέμα του Ολυμπιακού αλλά και την επόμενη σεζόν που θα κοντράρει τον… Μέσι και τους άλλους αστέρες της Ligue 1.

  • Αρχικά, πως αισθάνεσαι για την άνοδο στη Ligue 1;

«Είναι πραγματικά μια μεγάλη επιτυχία για τoν σύλλογο, τους φίλαθλους και σίγουρα επίσης για μένα, το να βρεθεί η ομάδα στην Ligue 1»

  • Βρίσκεται στην Αζαξιό από το 2018. Πόσο σημαντική είναι μία τέτοια άνοδος και γιατί;

«Έχω 5 χρόνια περίπου στην ομάδα και αρκετές φορές τερματίσαμε στην τρίτη θέση. Άλλες φορές περάσαμε από μπαράζ που δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και άλλες φορές λόγω κοβιντ σταμάτησε το πρωτάθλημα και χάσαμε για ένα πόντο την άνοδο. Ε λοιπόν, φέτος το καταφέραμε και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό! Γιατί είναι ένα αρκετά δύσκολο πρωτάθλημα στο οποίο πρωταγωνιστούν πολλές ομάδες. Πρωτάθλημα το οποίο δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος στην ουσία»

  • Σκέφτεσαι ότι του χρόνου θα παίζεις απέναντι σε τεράστιους ποδοσφαιριστές, όπως ο Λιονέλ Μέσι;

«Σίγουρα το να βρεθείς αντιμέτωπος με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο είναι κάτι το οποίο λίγες φορές συμβαίνει στην ζωή όποτε το μόνο που έχω να πω είναι να το απολαύσω και γιατί όχι με ένα θετικό αποτέλεσμα για τη ομάδα»

  • Ποιο ήταν το κλειδί για να καταφέρει η ομάδα να ανέβει;

«Το κλειδί ήταν η ομαδικότητα και η ψυχή που βγάζαμε σε κάθε ματς ο ένας για τον άλλον. Αυτό το είχαμε καθόλη διάρκεια της σεζόν ακόμα και σε δύσκολες στιγμές μείναμε μαζί ενωμένοι και βλέπαμε το κάθε ματς ξεχωριστά»

  • Η πιο δυνατή στιγμή σου από φέτος;

«Στην 1η αγωνιστική στην οποία έβαλα 2 γκολ κόντρα στην Τουλούζ και φυσικά η τελευταία που μας χάρισε την άνοδο στην Ligue 1. Μάλιστα, τότε μου άρεσε που είχα και την οικογένεια στο πλευρό μου. Αξέχαστη είναι και η στιγμή που όλοι οι φίλαθλοι μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουμε»

  • Τα σχέδια σου για το καλοκαίρι. Πιστεύεις πως θα κάνεις το επόμενο βήμα με μία καλή μεταγραφή;

«Προς το παρών απολαμβάνουμε την άνοδο και να ξεκουραστούμε κυρίως εγκεφαλικά αλλά και σωματικά έπειτα από μια μακρά σεζόν. Από νέα χρόνια, στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα στην Ligue 1. Υγεία να έχουμε και όλα τα υπόλοιπα με δουλειά και υπομονή θα τα καταφέρουμε»

  • Θα επέστρεφες στον Ολυμπιακό ή γενικά σε κάποια ελληνική ομάδα;

«Ποτέ δεν λέω ποτέ στην ζωή αλλά σίγουρα αυτήν την χρονική στιγμή δεν είναι στα σχέδια μου»

  • Θεωρείς πως η εξέλιξή σου είναι μία «απάντηση» προς στον Ολυμπιακό που δεν σου έδωσε την ευκαιρία να δείξει την αξία σου και αν θα ήθελες να έχεις μία ευκαιρία εκεί;

«Φυσικά και όχι. Δεν είναι καμία «απάντηση» στον Ολυμπιακό. Οφείλω πολλά στην ομάδα την οποία μου έδωσε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο και θα τους είμαι πάντα ευγνώμων. Και φυσικά θα ήταν μεγάλη μου χαρά να γυρίσω στην ομάδα την οποία περάσαμε πολλά χρόνια μαζί»

  • Πες μου λίγο για τότε. Τι συνέβη και δεν παρέμεινες αλλά και για το θέμα με τους συνεχόμενους δανεισμούς;

«Κοίτα, όταν βρέθηκα στην πρώτη ομάδα τότε 18-19 ετών στην θέση μου βρισκόντουσαν ποδοσφαιριστές όπως οι: Μιλιβόγεβιτς , Μανιάτης, Κασάμι, Φορτούνης, Τσόρι, Καμπιάσο, και οι Μπουχαλάκης, Τζανδάρης που ήταν πιο νέοι τότε. Όποτε καταλαβαίνετε πως ήταν αρκετά δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή που μόλις ανέβηκε από την ομάδα νέων στην αντρική και να βρει θέση έστω και σαν αλλαγή σε εκείνη την ομάδα τότε. Για αυτό και η επιλογή ήταν να πάω κάπου δανεικός»

  • Στην Αζαξιό έμεινες μόνιμα. Πως συνέβη και τι ξεχώρισες εκεί και έμεινες;

«Έφτασα στην Αζαξιό πριν 5 χρόνια και από τότε άλλαξαν τα πάντα για μένα. Τον πρώτο χρόνο είχα έρθει δανεικός και ακριβώς την επόμενη χρονιά η ομάδα ήθελε να με απόκτηση σαν μεταγραφή και έτσι έγινε. Μια ομάδα η οποία μου έδωσε την ευκαιρία στο να δείξω τις ικανότητες μου στον επαγγελματικό χώρο του ποδοσφαίρου και οφείλω πολλά στον προπονητή και στο σταφ που τόσα χρόνια με εμπιστεύτηκαν και με επιμονή και υπομονή καταφέραμε μια άνοδο !

Από την 1η μέρα που έφτασα κατάλαβα ότι ήρθα σε κάποιο οικογενειακό κλαμπ με πολύ καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ ποδοσφαιριστών και σταφ αλλά και γενικά της διοίκησης.  Αυτό ισχύει από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα. Και φυσικά είμαι τόσο χαρούμενος που πραγματοποιήσαμε μια άνοδο με τη ομάδα γιατί όλα αυτά τα χρόνια οι κόποι μας ανταμείφτηκαν

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0