Face to Face

Ο Λούκας Πολέτο στο BN Sports: «Απίστευτο συναίσθημα το γκολ με την Βέροια - Θυσιάσαμε πολλά για την άνοδο» (video)

Ο Λούκας Πολέτο στο BN Sports: «Απίστευτο συναίσθημα το γκολ με την Βέροια - Θυσιάσαμε πολλά για την άνοδο» (video)
Στον απόηχο της ανόδου του Λεβαδειακού, το BN Sports επικοινώνησε με τον Λούκας Πολέτο, έναν εκ των πρωταγωνιστών του μαραθώνιου της Super League 2, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον δρόμο προς την επιστροφή tων Βοιωτών για τα «μεγάλα σαλόνια»!

Συνέντευξη στον Αντώνη Νιανιά

Γεννημένος στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας ονειρεύτηκε όπως και οι περισσότεροι συμπατριώτες του να παίξει ποδόσφαιρο. Η μοίρα τον έφερε στα μέρη μας, πρώτα στην Λάρισα για χάρη του τοπικού Απόλλωνα και μετέπειτα στην Ξάνθη, ώστε να βρει την σταθερότητα που χρειαζόταν στον Λεβαδειακό.

Το πέρας της φετινής σεζόν τον βρήκε να σκοράρει 11 τέρματα και να μοιράζει έξι ασίστ, πραγματοποιώντας την πιο μεστή σεζόν στην μέχρι στιγμής καριέρα του. Η Βέροια θα έχει άσχημες αναμνήσεις από αυτόν, καθώς σημείωσε το νικητήριο γκολ στην έδρα της, για να δώσει το έναυσμα ανόδου. Εν τέλη οι Βοιωτοί τα κατάφεραν και ο Πολέτο έζησε πρωτόγνωρες στιγμές στην χώρα μας.

Όντας μόλις 27 χρονών ονειρεύεται πολλές μελλοντικές επιτυχίες, ενώ στην συζήτηση που μας παραχώρησε, εξιστόρησε το ταξίδι του μέχρι και σήμερα. Από το Μιλάνο, το Κόπα Λιμπερταδόρες με την Γκρέμιο, μέχρι το πρωτάθλημα και την άνοδο με τον Λεβαδειακό...
λεβ.jpg
Λούκα, η πρώτη σου επαφή με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ήταν στην Ιταλία, μπαίνοντας στην ομάδα νέων της Μίλαν. Πώς νιώθεις που υπήρξες μέλος αυτού του τεράστιου συλλόγου;

«Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και έχει σημαδέψει την καριέρα μου, έμαθα πολλά πράγματα στη Μίλαν, τακτική, συμπεριφορές ενός παίκτη υψηλού επιπέδου».

Πήγες εκεί την ίδια περίοδο με ακόμη ένα ταλαντούχο παιδί που έπαιξε στην Ελλάδα, τον Χαχίμ Μαστούρ. Ποιος είναι κατά τη γνώμη σου ο λόγος που τον οδήγησε στην υποβάθμιση της καριέρας του;

«Είχα ελάχιστη επαφή με τον Μαστούρ, αλλά είναι παίκτης εξαιρετικής ποιότητας και μερικές φορές συμβαίνει ένας αθλητής να μην προσφέρει αυτό που αναμένεται. Ωστόσο διαθέτει σίγουρα πολύ ποιότητα».

Και μετά επέστρεψες στη χώρα σου για έναν άλλο τεράστιο σύλλογο, τη Σάντος. Σε σύγκριση μεταξύ των δύο, διαλέγεις την περίοδο στην Μίλαν ή στην πατρίδα σου;

«Υπάρχουν διαφορετικά στυλ ποδοσφαίρου, η Μίλαν έχει πιο τακτικό ποδόσφαιρο και η Σάντος έχει περισσότερο ποδόσφαιρο ντρίμπλας. Είμαι πιο κοντά στο στυλ της Βραζιλίας, αλλά και οι δύο μου δίδαξαν πολλά».

Έπειτα αγωνίστηκες στην Γκρέμιο. Στη σύντομη διαδρομή σου, κατάφερες να πετύχεις το πρώτο σου επαγγελματικό γκολ. Πως αισθάνθηκες εκείνη την ημέρα;

«Η Γκρέμιο είναι ένας σύλλογος που αγαπώ πολύ, γιατί εκεί πραγματοποίησα το πρώτο μου επαγγελματικό παιχνίδι, όπου πέτυχα και ένα γκολ. Ήμουν πολύ χαρούμενος εκεί και μπόρεσα να κερδίσω το Κόπα Λιμπερταδόρες, το Κύπελλο Νότιας Αμερικής και το Κρατικό Πρωτάθλημα»

Και μετά επέστρεψες στην Ευρώπη για τον Απόλλωνα. Πως ήταν η προσαρμογή σου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Λάρισα;

«Προσαρμόσθηκα πολύ εύκολα στην Ελλάδα, στην ομάδα μας υπήρχαν πολλοί Βραζιλιάνοι, ο προπονητής μας ήταν Βραζιλιάνος και επίσης οι Έλληνες με υποδέχτηκαν πολύ καλά. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα για τον τρόπο που με υποδέχτηκαν, αλλά η φετινή σεζόν είναι καλύτερη από την πρώτη μου».
ξανθη.jpg

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις της πρώτης σου σεζόν έφεραν την μεταγραφή σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο, την Ξάνθη. Η συνεργασία σας δεν τελεσφόρησε και προσπαθώ να εντοπίσω τον λόγο...

«Στην Ξάνθη τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενα, ο σύλλογος περνούσε δύσκολες στιγμές, έγινε αλλαγή προέδρου και επίσης δεν είχα τις ευκαιρίες που περίμενα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να συνεισφέρω για να βοηθήσω».

Ακολούθησε ο πρώτος δανεισμός σου στον Λεβαδειακό, ενώ μετέπειτα πείστηκε για να σε αγοράσει. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για την εμπιστοσύνη της ομάδας προς το πρόσωπο σου;

«Εδώ στον Λεβαδειακό πήρα την εμπιστοσύνη που χρειαζόμουν, οι άνθρωποι που δουλεύουν εδώ μου έδωσαν αυτοπεποίθηση και μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα, στην αρχή με τον δανεισμό μου και μετά όταν ήρθα μόνιμα. Στοχεύαμε από την αρχή να βάλουμε τον Λεβαδειακό στην πρώτη κατηγορία».

Όσον αφορά τα μπαράζ ανόδου, τι συμβουλή σας έδωσε ο κ. Ταουσιάνης (σ.σ. προπονητής) πριν την πρώτη αναμέτρηση με την Βέροια; 

«Σεβαστήκαμε τους αντιπάλους γιατί είχαν μια επίσης εξαιρετική πορεία, αλλά ο προσανατολισμός ήταν να παίξουμε όπως παίζουμε πάντα, είμαστε μια δυνατή ομάδα που διαθέτει παίκτες με σπουδαία ατομικά χαρακτηριστικά».

Και μετά έβαλες το γκολ που έκρινε τον αγώνα στην έδρα τους. Πώς έζησες τη στιγμή;

«Ήταν απίστευτο συναίσθημα, να πετυχαίνω ένα πολύ σημαντικό γκολ και να γράφω το όνομα μου στην ιστορία του Λεβαδειακού».

Πώς γιορτάσατε μετά και από την δεύτερη νίκη την άνοδο;

«Το απολαύσαμε πολύ, το αξίζαμε, όλη τη σεζόν ήμασταν συγκεντρωμένοι στον στόχο και θυσιάσαμε πολλά για να έχουμε την καλύτερη απόδοση, οπότε κάναμε ένα ξέφρενο πάρτι».

Διανύεις την καλύτερη σεζόν της καριέρας σου και είσαι μόλις 27 ετών. Ποιο είναι το μελλοντικό όνειρο του Λούκας Πολέτο;

«Είμαι ο τύπος παίκτη που θέλει κάθε σεζόν να γίνεται καλύτερος και αυτό συμβαίνει στην καριέρα μου. Το δείχνουν οι αριθμοί μου, στόχος μου ήταν να ανέβω στην πρώτη κατηγορία με τον Λεβαδειακό και μετά να αποφασίσω τι θα κάνω. Θέλω στο μέλλον να κερδίσω μεγάλα πράγματα, αλλά είμαι πλήρως συγκεντρωμένος στην ομάδα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0