Face to Face

Ο Βασίλης Μουράτος στο BN Sports: «Θα προτιμούσα καλύτερη πορεία για την ομάδα, παρά ρεκόρ – Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα» (video)

Ο Βασίλης Μουράτος στο BN Sports: «Θα προτιμούσα καλύτερη πορεία για την ομάδα, παρά ρεκόρ – Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα» (video)

Ο Βασίλης Μουράτος μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για το ρεκόρ των 16 ασίστ που πέτυχε κόντρα στο Περιστέρι, την φετινή πορεία του Λαυρίου και την προσωπική του εξέλιξη με τους «μεταλλωρύχους».

Συνέντευξη στη Βασιλική Καραμούζα

Η φετινή χρονιά έληξε πρόωρα για το Λαύριο, που δεν κατάφερε να προκριθεί στα play-offs του πρωταθλήματος, όμως συνδυάστηκε με μια σειρά από ρεκόρ για τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Μουράτο, ο οποίος μοίρασε 16 ασίστ στον αγώνα κόντρα στο Περιστέρι και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση στα χρονικά του επαγγελματικού πρωταθλήματος (σσ. από τη σεζόν 1992-93), την οποία και κατείχε από τις 10 Απριλίου 2019 ο Άντονι Χίκι.

Ο 25χρονος γκαρντ, που ολοκλήρωσε τη σεζόν με 11.3 πόντους και 6.3 ασίστ κατά μέσο όρο, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για το εν λόγω επίτευγμα, τους παράγοντες που άφησαν το Λαύριο εκτός πρώτης οκτάδας, την εμπειρία του Basketball Champions League, αλλά και την προσωπική του εξέλιξη με τους «μεταλλωρύχους».

- Κατάφερες να ισοφαρίσεις την επίδοση του Χίκι με τις 16 ασίστ σε έναν αγώνα. Το είχατε καταλάβει ότι πας για ρεκόρ για αυτό έμεινες στο παρκέ σχεδόν 40 λεπτά;

«Όχι. Να σου πω την αλήθεια δεν ήξερα καν πόσο ήταν το ρεκόρ. Έπαιξα τόσο γιατί δεν είχαμε άλλους παίκτες, λόγω αρκετών τραυματισμών, οπότε ήταν οι συγκυρίες τέτοιες. Αν το ήξερα, δηλαδή, ίσως να το κυνηγούσα».

- Παράλληλα, έφτασες φέτος τις 152 ασίστ και έγινε ο πρώτος πασέρ του πρωταθλήματος, αφήνοντας δεύτερο τον Κίνο Κολόμ της ΑΕΚ (σσ. 148 ασίστ), που είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

«Ειλικρινά το λέω αυτό, μέσα από την καρδιά μου, θα προτιμούσα να μην είχα κάνει εγώ αυτό το ρεκόρ, αλλά να είχαμε κάνε μια πολύ καλύτερη πορεία ως ομάδα. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο επίτευγμα αξίζει να πιστωθεί και στους συμπαίκτες μου, μιας και το κομμάτι της δημιουργίας αφορά στο πόσο εύστοχοι και αποτελεσματικοί είναι, οπότε νομίζω ότι τα συγχαρητήρια πρέπει να απονεμηθούν κυρίως σε αυτούς και όχι σε εμένα».

 

- Τα τελευταία χρόνια λέμε ότι υπάρχει έλλειψη στην παραγωγή γκαρντ στην Ελλάδα. Ωστόσο, θεωρώ ότι εσύ αποτελείς εξαίρεση και κάποιες φορές δεν σου αποδίδονται τα εύσημα που σου αναλογούν. Είναι όντως έτσι; Πώς αισθάνεσαι εσύ;

«Δεν κάθομαι να αναλογιστώ πόσα εύσημα μου δίνονται. Γενικότερα έχω επιλέξει να κρατήσω μία στάση και ένα προφίλ μακριά από τα εξωαγωνιστικά θέματα και προτιμώ το μπασκετικό κοινό της Ελλάδας και όχι μόνο να με κρίνει μόνο για αυτά που κάνω μέσα στο γήπεδο».

- Φέτος η σεζόν δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο για το Λαύριο. Μείνατε εκτός play-offs παρόλο που πέρσι βρισκόσασταν στους τελικούς του πρωταθλήματος. Τι πιστεύεις ότι πήγε λάθος;

«Ναι αυτό είναι αλήθεια. Θεωρώ ότι η χρονιά δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά για εμάς, αναλογικά και με την περσινή πορεία που είχαμε. Το μόνο θετικό στοιχείο ήταν η πορεία μας στην Ευρώπη, που θεωρώ ότι ανταπεξήλθαμε πολύ καλά σε έναν όμιλο με ομάδες μεγαθήρια για το BCL. Αυτό μας κόστισε και πιο πολύ στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, που κάναμε κάποιες ήττες εκτός προγράμματος.

Από ένα σημείο και μετά, όταν τελείωσαν οι υποχρεώσεις μας στην Ευρώπη, θεωρώ ότι οι πολλές αλλαγές ξένων και η φυγή του Τάϊσον (σς. Κάρτερ) στέρησαν στην ομοιογένεια της ομάδας κι έτσι η χημεία που επιθυμούσαμε δεν βρέθηκε ποτέ. Κατά συνέπεια έπαιξε ρόλο και το ψυχολογικό κομμάτι, αφού μετά τις συνεχόμενες ήττες η ομάδα δεν βρήκε ποτέ τα πατήματά της και τον χαρακτήρα που ήθελε να δείχνει στο γήπεδο».

- Μιλώντας για το BCL, πώς σου φάνηκε αυτή η εμπειρία και το επίπεδο της διοργάνωσης;

«Νομίζω ότι το BCL κάνει συνεχώς βήματα μπροστά. Χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και καλύτερο. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει να προοδεύει τα επόμενα χρόνια και μακάρι να γίνει αυτό, γιατί και η Ευρώπη έχει ανάγκη μια τέτοια διοργάνωση.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τον δικό μας όμιλο, αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως η Μάλαγα, η Νίζνι και η Ντιζόν, που είναι αρκετά καλές ομάδες κατά την άποψή μου και πολύ πιο ακριβές από εμάς και καταφέρουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση, οπότε θεωρώ ότι αυτό είναι και το μοναδικό μας επίτευγμα φέτος».



- Προς το τέλος της σεζόν ήρθε και η φυγή του κόουτς Χρήστου Σερέλη. Αυτό πώς το βίωσες;

«Σίγουρα ήταν ένα σοκ και ένα ταρακούνημα για όλο τον οργανισμό του Λαυρίου. Όλος ο μπασκετικός κόσμος της Ελλάδας γνωρίζει τι εστί ο κόουτς Σερέλης για την ομάδα του Λαυρίου. Του ευχόμαστε τα καλύτερα. Το γνωρίζει κι εκείνος ότι όλοι θέλαμε να εξελιχθεί. Το αξίζει νομίζω γιατί έχει δώσει τα πάντα στο Λαύριο. Από εκεί και πέρα ο χρόνος θα δείξει τι μέλλει γενέσθαι».

- Εσύ, μετά από τρεις χρονιές στο Λαύριο, αισθάνεσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα; Κι αν ναι ποιο θα είναι αυτό; Προσανατολίζεσαι εντός ή εκτός συνόρων;

«Αυτά είναι πολύ μεγάλες κουβέντες. Δεν μπορώ να ξέρω τι ενδιαφέρον θα υπάρξει το καλοκαίρι και δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Σίγουρα νιώθω ότι αυτά τα τρία χρόνια στο Λαύριο ήταν τα καλύτερα της μέχρι τώρα μπασκετικής μου καριέρας. Ήρθα εδώ πολύ διαφορετικός παίκτης από ότι είμαι τώρα. Εξελίχθηκα δηλαδή μέσα από τις καταστάσεις και το παιχνίδι. Μέσα και από όλη την αγάπη που βίωσα από την ομάδα, μέσα από την εμπιστοσύνη, πρώτα από όλα του κόουτς Σερέλη και των υπολοίπων. Από εκεί πέρα θεωρώ ότι είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Απλά θα ήθελα να καθιερωθώ στο πιο υψηλό επίπεδο».

- Τέλος, τον Σεπτέμβριο υπάρχει και το Eurobasket. Βλέπεις τον εαυτό σου μέσα στις κλήσεις;

«Θα ήθελα πάρα πολύ να είμαι, τώρα δεν ξέρω αν όντως θα συμβεί. Για αυτό δουλεύω και παλεύω όλη τη χρονιά. Από εκεί και πέρα δεν είναι στο χέρι μου. Αν κληθώ θα είμαι έτοιμος να πάρω την ευκαιρία μου, δεν θα σταματήσω να προπονούμαι και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να εκπροσωπήσω επάξια την Εθνική Ομάδα, όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0