Face to Face

Ο Κώστας Παπανικολάου στο BN Sports: «Δεν χορταίνεται η επιτυχία – Να πιώ μια μπύρα και μετά ό,τι θέλουν» (video)

Ο Κώστας Παπανικολάου στο BN Sports: «Δεν χορταίνεται η επιτυχία – Να πιώ μια μπύρα και μετά ό,τι θέλουν» (video)

Ο Κώστας Παπανικολάου μιλάει στο BN Sports για την επική σειρά με την Μονακό και την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final 4 του Βελιγραδίου, εκεί όπου ο ίδιος μπορεί να καταφέρει κάτι που δεν έχει επαναληφθεί από κανέναν στα χρονικά της Euroleague.

Συνέντευξη στη Βασιλική Καραμούζα

Ολυμπιακός
και Μονακό χάρισαν σε όλη την μπασκετική Ευρώπη μια χορταστική σειρά πέντε αγώνων, που σίγουρα θα μνημονεύεται για χρόνια. Μια σειρά που είχε αίσιο τέλος για τους «ερυθρόλευκους» και ξέφρενους πανηγυρισμούς με τον κόσμο και την ομάδα να γίνονται ένα κουβάρι στο παρκέ του ΣΕΦ και να χαίρονται με την ψυχή τους την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague για πρώτη φορά μετά από μία πενταετία. Κι αν δεν σας πείθουν τα λόγια, ιδού και οι εικόνες.

 

Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν κάπως τόσο στο παρκέ, όσο και στα αποδυτήρια ο Κώστας Παπανικολάου τέθηκε στη διάθεση του BN Sports και παραχώρησε αποκλειστικές δηλώσεις.

Ο πολύπειρος φόργουορντ του Ολυμπιακού, που μετράει 1.982 πόντους (σς με 296 εύστοχα τρίποντα), 1.041 ριμπάουντ, 421 ασίστ, 244 κλεψίματα και 101 τάπες, μπορεί να καταφέρει κάτι ΜΟΝΑΔΙΚΟ (κυριολεκτικά) στο Βελιγράδι. Ο «Παπ» απέχει 4 τρίποντα και 18 πόντους από τα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Euroleague με τουλάχιστον 2.000 πόντους, 1.000 ριμπάουντ, 400 ασίστ, 300 ριμπάουντ, 200 κλεψίματα και 100 τάπες! Σίγουρα βέβαια ο ίδιος δεν το γνωρίζει-ακόμα-αυτό.

Εδώ καλά καλά δεν ήταν σίγουρος αν το επερχόμενο Final 4 θα είναι το πέμπτο στην καριέρα του και μετρούσε τα προηγούμενα με τα δάχτυλα. Τελικά συμφωνήσαμε: «Ναι, νομίζω. Ναι μπράβο, πέμπτο».

Όσο για το αν αυτό του γέννησε διαφορετικά συναισθήματα σε σχέση με τα προηγούμενα ο Παπανικολάου αποκρίθηκε: «Δεν χορταίνεται αυτό το πράγμα, δεν χορταίνεται η επιτυχία, δεν γεμίζεις με την επιτυχία. Ίσα ίσα αν το έχεις βιώσει θέλεις να το ξαναζήσεις. Οπότε η χαρά και τα συναισθήματα είναι ίδια, όπως ήταν και την πρώτη φορά».

Για την απίστευτη ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ και την είσοδο του κόσμου στο παρκέ περίπου 5’’ πριν την ολοκλήρωση του αγώνα: «Να σου πω την αλήθεια τρόμαξα εκείνη την ώρα γιατί η Euroleague είναι πολύ αυστηρή σε αυτά τα κομμάτια, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Καταλαβαίνω και τον κόσμο βέβαια γιατί θέλει να το χαρεί, να το πανηγυρίσει. Είναι μια στιγμή πάρα πολύ σημαντική και για αυτούς, αλλά και για όλον τον σύλλογο, οπότε είναι κάπου στη μέση».

pap_1.jpg

Για το κλίμα στα αποδυτήρια και το ποιος πανηγύρισε πιο έντονα την νίκη-πρόκριση: «Ειλικρινά αυτή τη στιγμή δεν είναι καθαρό το μυαλό μου, δεν έχω ξεκάθαρες εικόνες. Ήταν μια πάρα πολύ έντονη και δύσκολη σειρά. Παίξαμε απέναντι σε έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο, οπότε αυτό το κάνει τη νίκη ακόμα πιο σημαντική και πιο γλυκιά. Για αυτό μας βγαίνουν μεγαλύτερα συναισθήματα».

Για το αν η γιορτή θα έχει και συνέχεια: «Α δεν υπάρχει κάτι στο πρόγραμμα, ό,τι προκύψει. Εγώ να σου πω την αλήθεια σπίτι μου θέλω να πάω, να φάω, να πιώ μια μπύρα, να χαλαρώσω και μετά ό,τι θέλουν. Ό,τι αποφασίσουν τα παιδιά»!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0