Face to Face

Ο Δημήτρης Τζηράς στο BN Sports: «Η πορεία της Εθνικής ανεβάζει το επίπεδο του ελληνικού χάντμπολ – Πιστεύω στο νταμπλ με την ΑΕΚ!»

Ο Δημήτρης Τζηράς στο BN Sports: «Η πορεία της Εθνικής ανεβάζει το επίπεδο του ελληνικού χάντμπολ – Πιστεύω στο νταμπλ με την ΑΕΚ!»

Ο Δημήτρης Τζηράς σχολίασε στο BN Sports την πορεία της Εθνικής ομάδας, αλλά και τα επερχόμενα παιχνίδια της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό.

Συνέντευξη στην Ξανθίππη Δασκαλάκη

Τίτλοι τέλους μπήκαν στο όνειρο της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο χάντμπολ. Η «γαλανόλευκη» έκανε μια εντυπωσιακή πορεία στα προκριματικά της διοργάνωσης το τελευταίο εξάμηνο, ακολουθώντας τα χνάρια εκείνης του 2005 -όταν η Ελλάδα είχε τερματίσει στην 6η θέση του Παγκοσμίου.

Ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μαυροβουνίου και συνεπώς ήρθε αντιμέτωπη με τον αποκλεισμό, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν έσβησε την τεράστια προσπάθεια της ομάδας του Γιώργου Ζαραβίνα.

Ο Δημήτρης Τζηράς μίλησε στο BN Sports για τους αγώνες της «γαλανόλευκης» στη διοργάνωση, αλλά και για το πόσο η πορεία της συνέβαλλε στον ελληνικό αθλητισμό. Επιπλέον ο εξτρέμ της ΑΕΚ σχολίασε τα επερχόμενα ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, όπως και τον βασικό στόχο της «Ένωσης».

Ποιο πιστεύεις πως ήταν το «αγκάθι» στο δεύτερο ματς με το Μαυροβούνιο;

«Δε θα μπορούσα να χαρακτηρίσω κάτι ως αγκάθι καθώς η προσπάθεια από όλους μας ήταν τεράστια. Σίγουρα οι απουσίες των Κανδύλα και Αραμπατζή (στο ζέσταμα του αγώνα) επηρέασαν αρκετά το αγωνιστικό μας πλάνο».

Πιστεύεις ότι θα μπορούσε να είχε γίνει κάτι διαφορετικά προκειμένου να υπήρχε τώρα ένα άλλο αποτέλεσμα;

«Σ’ έναν αγώνα τέτοιας κομβικής σημασίας παίζουν πολλοί παράμετροι ρόλο. Σίγουρα κάποια πράγματα μπορούσαν να γίνουν αλλιώς, αλλά δεν έχει νόημα πλέον να στεκόμαστε άλλο σε αυτό. Κοιτάμε μπροστά…».

Στο παιχνίδι με τη Βοσνία ποιο ήταν το «κλειδί» που σας έδωσε τη νίκη αλλά και την πρόκριση;

«Πιστεύω η ομοιογένεια της ομάδας καθώς και η καλή χημεία μεταξύ παιχτών και τεχνικού επιτελείου έπαιξε σημαντικό ρολό. Όχι βέβαια μόνο στα ματς με τη Βοσνία, αλλά σε όλη αυτή τη διαδρομή των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Παρά την ήττα, πόσο σημαντική είναι για τον εγχώριο αθλητισμό αυτή η πορεία της Εθνικής;

«Σίγουρα με αυτήν μας την παρουσία διατηρούμε την Εθνική ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό χάντμπολ ολοένα και θα ανεβαίνει!».


Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει με την Εθνική;

«Στόχος τόσο δικός μου αλλά και όλων των συμπαικτών μου είναι η πρόκριση στην τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης».

Όσον αφορά στην ΑΕΚ, έρχονται 4 τουλάχιστον συνολικά ματς και είναι όλα απέναντι στον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι διαφορές σε εκείνα των τελικών του πρωταθλήματος με αυτό του Κυπέλλου;

«Το κύπελλο είναι ένας νοκ άουτ αγώνας που όλα μπορούν να συμβούν. Οι τελικοί από την άλλη, θέλουν διαφορετική διαχείριση, διότι πρόκειται για μια σειρά μίνιμουμ τριών αγώνων».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού;

«Το δυνατό σημείο του Ολυμπιακού πιστεύω πως είναι η σετ άμυνά του».

Μπορεί το τρεμπλ να μην γίνει φέτος, όμως πιστεύεις στο νταμπλ;

«Πιστεύω παρά πολύ στο νταμπλ με την ΑΕΚ. Είναι ο βασικός στόχος της ομάδας από την αρχή της σεζόν και θα δώσουμε τα πάντα για να τον φέρουμε σε πέρας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0