Face to Face

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος στο BN Sports: «Εύχομαι να ξαναπαίξω σε ένα ντέρμπι αιωνίων – Θα ήθελα να κερδίσει ο Παναθηναϊκός» (video)

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος στο BN Sports: «Εύχομαι να ξαναπαίξω σε ένα ντέρμπι αιωνίων – Θα ήθελα να κερδίσει ο Παναθηναϊκός» (video)

Έζησε πίκρες, χαρές αλλά και στο… πετσί του, τι εστί το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος μοιράστηκε στο BN Sports τις εμπειρίες από τα ντέρμπι «αιωνίων» ενώ αναφέρθηκε και στο σημερινό (17/4).

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

«Θα επέστρεφα στην Ελλάδα ναι αλλά δεν μπορώ να πω ότι θα επέστρεφα για μια ομάδα και μόνο». Αυτά ήταν τα λόγια του Κώστα Τριανταφυλλόπουλου στο BN Sports, από τη Πολωνία, όταν αναφέρθηκε στην Πόγκον Στέτσιν αλλά και στο μέλλον του. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έγραψε μία πολύ σημαντική πορεία με τον Παναθηναϊκό αλλά και στον Αστέρα Τρίπολης, βρίσκοντας τον εαυτό του στο πολωνικό πρωτάθλημα.

Φυσικά, δεν περνάει απαρατήρητο από το βιογραφικό του, πως έχει αγωνιστεί σε έξι ντέρμπι «αιωνίων», έχοντας πίκρες, χαρές, θριάμβους και μία φωτογραφία που έχει αποτυπωθεί στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο έμπειρος αμυντικός εξιστόρησε στο BN Sports όσα έζησε μέσα από αυτά τα ματς, τις προβλέψεις του για το σημερινό (17/4) αλλά και τα πάντα πίσω από τη φωτογραφία που τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά το νικητήριο γκολ του Μήτρογλου στη Λεωφόρο, το 2013.

3684502.jpg

Αναλυτικά είπε:

  • Έχεις παίξει συνολικά σε έξι ντέρμπι αιωνίων. Τι είναι αυτό που κάνει ξεχωριστό αυτό το ματς;

«Είναι ξεχωριστό για πολλούς λόγους. Αρχικά για την ιστορία που έχει, τους φιλάθλους των δύο ομάδων που περιμένουν πως και πως ένα τέτοιο ματς. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχει πολύ ένταση παρά το βαθμολογικό κίνητρο. Και οι δύο θέλουν πάντα τη νίκη σε ένα τέτοιο παιχνίδι και από μόνο του είναι ξεχωριστό»

  • Πόση πίεση υπάρχει στους παίκτες πριν από έναν τέτοιο παιχνίδι;

«Δεν θα έλεγα πως υπάρχει ιδιαίτερη πίεση. Τουλάχιστον όπως το έβλεπα εγώ τότε. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι της σεζόν και εγώ το περίμενα με προσμονή. Είναι αυτό που περιμένουμε όλοι, μαζί με τον κόσμο. Όλοι μιλάνε για αυτό το ματς από την αρχή της εβδομάδας και σε γεμίζει ανυπομονησία»

  • Ποιο είναι το κλειδί για κάθε ομάδα στο αυριανό ντέρμπι;

«Πέρα από το σε τι κατάσταση είναι η κάθε ομάδα, κάθε ντέρμπι έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Πάντα παίζουν ρόλο οι μονομαχίες, η έδρα του κάθε αντιπάλου, το πάθος, η ατμόσφαιρα. Όλα αυτά κάνουν ένα ντέρμπι ξεχωριστό και κρίνουν το αποτέλεσμα, ανεξάρτητα την βαθμολογική απόσταση. Θυμάμαι παιχνίδια που πηγαίναμε στο Φάληρο για να κάνει φιέστα ο Ολυμπιακός και τους κερδίζαμε εκεί»

3716807.jpg

  • Ποια είναι η πιο έντονη στιγμή σου από ένα ντέρμπι αιωνίων;

«Υπάρχουν δύο ξεχωριστές στιγμές. Η νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη με 3-0, με μία μικρή παρένθεση στην άτυχη στιγμή με τον Ολαϊτάν και η δεύτερη είναι η στιγμή που χάνουμε το 2013 με το γκολ του Μήτρογλου. Ήταν ένα κακό… συμβάν αλλά το θυμάμαι ακόμα»

  • Υπάρχει μία φωτογραφία σου που έκλαιγες από το ματς του 2013, όταν είχατε ηττηθεί με 1-0 στη Λεωφόρο. Τι είχε συμβεί τότε και ο φακός σε έπιασε έτσι;

«Είχαμε κάνει ένα πολύ καλό ματς, δεν αξίζαμε την ήττα και βγήκε όλη η ένταση. Ήταν το πρώτο μου ντέρμπι στη Λεωφόρο, οπότε ήταν ιδιαίτερο ματς για εμένα. Δεν ήθελα να λήξει με αυτόν τον τρόπο και μου βγήκε έτσι»

  • Ήσουν βασικός και στο 3-0 του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη. Πως είχατε φτάσει σε μία τέτοια νίκη. Ποιο ήταν το μυστικό;

«Το μυστικό είναι πως σε εκείνο το παιχνίδι ήμασταν πολύ καλά τακτικά. Μπήκαμε στο γήπεδο και κάναμε όλα όσα έπρεπε να κάνουμε. Δυνατοί στις μονομαχίες, προσεκτικοί και προφανώς, έπαιξε καθοριστικό ρόλο το χαμένο πέναλτι του Τσόρι. Μπορεί να είχε άλλη τροπή αλλά νομίζω πως σε όλη τη διάρκεια ήμασταν πολύ καλά στημένοι»

  • Πως ο Παναθηναϊκός θα φύγει νικητής αύριο;

«Δεν ξέρω ακριβώς τον τρόπο που θα φύγει ο Παναθηναϊκός. Ο Ιβάνοβιτς ξέρει σίγουρα καλύτερα (γέλια). Θα ήθελα να φύγει νικητής αλλά όπως είπα πιο πάνω, σημαντικό ρόλο θα παίξει το πάθος, οι μονομαχίες, η ενέργεια που θα βγάλει στο γήπεδο και αν θα καταφέρει να είναι αποτελεσματικός επιθετικά»

  • Μέσα στο γήπεδο, πως είναι να παίζεις ένα ντέρμπι αιωνίων;

«Σταματάνε οι εξωαγωνιστικές σκέψεις. Όπως σε κάθε παιχνίδι απλά σε ένα ντέρμπι, έχει λίγο παραπάνω ένταση. Δεν έχει διαφορά όμως γενικά»

  • Θυμάσαι κάτι τρελό που είχε συμβεί στα ντέρμπι που έπαιξες;

«Δεν είχε γίνει κάτι τρελό. Για την ακρίβεια άσχημο θα έλεγα. Ήταν αυτό με τον Ολαϊτάν στο Καραϊσκάκης. Είναι κάτι που δεν θα ήθελα να ξανασυμβεί ποτέ αλλά και το ντέρμπι που δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω των επεισοδίων. Το περιμέναμε ως και πως και δεν έγινε ποτέ»

  • Θα ήθελες να ξαναπαίξεις σε ένα τέτοιο ντέρμπι;

«Νομίζω πως όποιος έχει ζήσει σε ένα τέτοιο ντέρμπι, θα ήθελε προφανώς να το ξαναζήσει. Να νιώσω αυτή την ένταση, το πάθος. Αν μου δινόταν η ευκαιρία να ξαναζήσω αυτό το ντέρμπι θα με έκανε πολύ χαρούμενο και το… εύχομαι. Πραγματικά το εύχομαι»

  • Εκεί στην Πολωνία, τους έχεις μιλήσει για το ντέρμπι; Και ναι, τι τους έχεις πει;

«Κατά καιρούς έχω αναφερθεί στα ντέρμπι αυτών των ομάδων και στο πόσο έντονα. Και εδώ ξέρουν τι σημαίνουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, οπότε έχουν μία ιδέα για το συγκεκριμένο ντέρμπι»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0