Face to Face

Δύο εκ των κορυφαίων ρεπόρτερ της Μαρσέιγ στο BN Sports: «Έτσι θα καταφέρει να προκριθεί ο ΠΑΟΚ»

Δύο εκ των κορυφαίων ρεπόρτερ της Μαρσέιγ στο BN Sports: «Έτσι θα καταφέρει να προκριθεί ο ΠΑΟΚ»

Η ώρα να γράψει ιστορία έφτασε για τον ΠΑΟΚ. Με το εύθραυστο 2-1 από τον αγώνα της Γαλλίας κόντρα στη Μαρσέιγ, ο Δικέφαλος καλείται να τα παίξει όλα για όλα για να περάσει στα ημιτελικά του Europa Conference League. Δύο από τους μεγαλύτερους ρεπόρτερ της γαλλικής ομάδας μιλούν αποκλειστικά στο BN Sports.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Μπορεί στη Μασσαλία να δυσκολεύτηκε και να είδε τον Πασχαλάκη να μετατρέπεται σε… Άγιος. Όμως, ο ΠΑΟΚ έφυγε με ένα καλό σκορ από τη Γαλλία και παρά την ήττα με 2-1 από τη Μαρσέιγ, έρχεται στην Τούμπα με αυξημένες ελπίδες για να περάσει στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Δύο εκ των κορυφαίων ρεπόρτερ της Μαρσέιγ, αναφέρθηκαν αποκλειστικά στο BN Sports για το παιχνίδι αλλά και τις πιθανότητες πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ. Τόσο ο Μουράντ Αρτς από το «footballclubdemarseille» όσο και ο Αλεξάντρ Ζασκέν από το «La Provence» μίλησαν για το πρώτο ματς, τι περιμένουν να δουν στο δεύτερο αλλά και τα θλιβερά επεισόδιά.

Μουράντ: «Δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο ΠΑΟΚ»

  • Αρχικά, ποια είναι η άποψη σου για τον πρώτο αγώνα;

«Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι και με πολλή ένταση. Μπορούσες να νιώσεις το διακύβευμα. Επιπλέον, η Μαρσέιγ έπαιξε πολύ καλά σε όλη τη διάρκεια, εκτός από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά καλός για να εκμεταλλευτεί αυτή τη μικρή αδυναμία. Αλλά προφανώς αν έπρεπε να κρατήσω μόνο ένα πράγμα, αυτό θα είναι το εξαιρετικό γκολ του Παγιέτ. Δεν μπορούσα να το πιστέψω»

  • Ποιο ήταν το κλειδί που θεωρείς ότι έφερε τη νίκη στη Μαρσέιγ;

«Το κλειδί του αγώνα ήταν ο τρόπος που εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες των δύο πλευρών. Ο ΠΑΟΚ σούταρε μόνο τρεις φορές, αλλά δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες και σκόραρε τη μία. Η Μαρσέιγ σούταρε 17 φορές, δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις αλλά τελικά θα πάει στην Ελλάδα με ένα μόνο γκολ πλεονέκτημα.

Αυτό το παιχνίδι με έκανε να σκεφτώ την πορεία μας στο Γιουρόπα Λιγκ αυτή τη σεζόν. Ήμασταν πάντα καλύτεροι από την άλλη ομάδα (εκτός από τη Γαλατασαράι) αλλά κερδίσαμε μόνο ένα παιχνίδι. Χθες η Μαρσέιγ κέρδισε τουλάχιστον αλλά αυτή η αίσθηση ότι δεν ανταμείφθηκες ήταν εκεί...»

  • Πώς σου φάνηκε ο ΠΑΟΚ και αν μπορεί να προκριθεί στα ημιτελικά;

«Ο ΠΑΟΚ απέδειξε σε όλους ότι δεν είναι ομάδα για υποτίμηση. Νομίζω ότι η Μαρσέιγ έχει την καλύτερη ομάδα μεταξύ των δύο, αλλά δεν είναι πάντα η καλύτερη ομάδα που τελικά προκρίνεται... Ας πούμε ότι με την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στο γήπεδο για το παιχνίδι, το μοναδικό γκολ υπέρ της Μάρσειγ, θα δώσω κάτι 55% για την Μαρσέιγ, 45% για τον ΠΑΟΚ.»

  • Η γνώμη σου για τους παίκτες της Μαρσέιγ όπου δεν θα μπορούν να παίξουν στην Τούμπα;

«Οι Γκέρσον, Καμαρά και Ντιέγνκ τιμωρούνται για το παιχνίδι. Αυτά είναι άσχημα νέα, ειδικά για τους δύο πρώτους. Ο Γκέρσον παίζει σχεδόν παντού στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση. Έγινε πολύ σημαντικός σε αυτή την ομάδα και είναι σε καλή φόρμα. Είναι κρίμα της Μαρσέιγ να μην τον έχουμε στην Τούμπα.

Όσο για τον Καμαρά, είναι η ασφάλεια της ομάδας. Παίζει μεταξύ της μεσαίας γραμμής και της άμυνας. Είναι σε θέση να δώσει κάποια ισορροπία στην ομάδα. Δοκιμάσαμε τον Γουέγ σε αυτή τη θέση, αλλά δεν είναι πραγματικά σε θέση να κάνει αυτό που κάνει ο Καμαρά. Για παράδειγμα, έχασε την μπάλα που οδήγησε στο γκολ του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ σημαντικοί στην ομάδα. Ο Ντιένγκ είναι περισσότερο μία καλή λύση από τον πάγκο»

  • Τι περιμένεις να δεις από το δεύτερο ματς;

«Περιμένω μια τεταμένη ατμόσφαιρα και ελπίζω ότι θα παραμείνει ασφαλής για όλους. Αλλά σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι»

  • Ποια ομάδα μπορεί να προκριθεί και γιατί;

«Όπως είπα νωρίτερα, θα είναι κάτι σαν 55/45 υπέρ του Μαρσέιγ στην αρχή του παιχνιδιού. Η Μαρσέιγ έχει την καλύτερη ομάδα, ούτε ο ΠΑΟΚ πρέπει να υποτιμηθεί και θα έχει τον κόσμο δίπλα του»

  • Για την κατάσταση με τους οπαδούς. Τι συνέβη και τι είδες;

«Δεν είδα ο ίδιος τι συνέβη στην πόλη, αλλά αρκετοί συνάδελφοι (υποστηριζόμενοι από μερικά βίντεο που μπορείτε να δείτε στο διαδίκτυο) μου εξήγησαν ότι επρόκειτο για καβγάδες μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Μέσα στο γήπεδο δυστυχώς είδα την ρίψη φωτοβολίδων και οτιδήποτε άλλο μεταξύ του τμήματος του ΠΑΟΚ και της Μαρσέιγ. Ήταν πάρα πολλά και πραγματικά επικίνδυνο. Μετά το παιχνίδι, η Μαρσέιγ μας έστειλε φωτογραφίες της εξέδρας για τους φιλοξενούμενους που είχε καταστραφεί ολοσχερώς, με τα καθίσματα σπασμένα. Ελπίζω τα πράγματα να είναι καλύτερα στη ρεβάνς, και μόνο με το δυνατό τραγούδι των οπαδών. Ας ελπίσουμε ότι η βία μπορεί να μείνει έξω»

  • Ποια ήταν η πιο φρικτή στιγμή από αυτό το επεισόδιο που είδες από τον αγώνα και αν τρόμαξες όταν το είδες;

«Θα πω τις φωτοβολίδες που πετούν μεταξύ των δύο ομάδων. Αυτό θα μπορούσε να κάψει και να τραυματίσει σοβαρά κάποιον. Αυτό ξεπερνούσε τα όρια»

Αλεξάντρ Ζακέν: «Όλα εξαρτώνται από τη Μαρσέιγ – Θλιβερό ότι έγινε στις εξέδρες»

  • Αρχικά, πες μου τη γνώμη σου για τον πρώτο αγώνα; Τι σου άρεσε περισσότερο;

«Η Μαρσέιγ είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και έπρεπε να είχε μεγαλύτερο προβάδισμα. Αλλά όπως γίνεται συχνά αυτή τη σεζόν, η Μαρσέιγ δεν είχε αποτελεσματικότητα μπροστά στο τέρμα. Η διαφορά είναι μικρή και θα είναι περίπλοκη για την ομάδα της Σαμπάολι

  • Ποιο ήταν το κλειδί του αγώνα;

«Το κλειδί είναι ακριβώς αυτή η αποτελεσματικότητα που δεν είχαν οι Μασσαλοί. Σκόραραν δύο υπέροχα γκολ αλλά μέχρι εκεί. Δεν έκαναν καλό δεύτερο ημίχρονο και αποκοιμήθηκαν...»

  • Πώς σου φάνηκε ο ΠΑΟΚ και αν μπορεί να προκριθεί στα ημιτελικά;

«Είναι η πιο αδύναμη ομάδα που έχω δει αμυντικά αυτή τη σεζόν απέναντι στη Μαρσέιγ στην Ευρώπη. Από την άλλη, υπάρχουν καλοί και έμπειροι παίκτες όπως ο Μπίσεσβαρ ή ο Ελ Καντουρί.»

  • Γκέρσον, Καμαρά και Ντιένγκ δεν θα παίξουν. Πόσο σημαντικές είναι οι ελλείψεις τους;

«Όταν δεν είναι ο Καμαρά, σπάνια κερδίζει η Μαρσέιγ... Θα χάσει και τον Γκέρσον, όπως τον Ντιένγκ. Ο Σαμπάολι θα πρέπει να βρει λύσεις για την αριστερή πλευρά κάτι που δεν θα είναι εύκολο.»

  • Τι περιμένεις να δεις στο δεύτερο παιχνίδι;

«Νομίζω ότι η Μαρσέιγ δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα και να απαντήσει στις ελληνικές προκλήσεις, σε ένα ηφαιστειογενές στάδιο και σε ένα γήπεδο που όπως φαίνεται θα βράζει...»

  • Ποια ομάδα μπορεί να προκριθεί και γιατί;

«Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα προσεγγίσει η Μαρσέιγ το παιχνίδι. Αν οι Μασσαλοί παίξουν το συνηθισμένο τους ποδόσφαιρο θα προκριθούν χωρίς ανησυχία, αλλά αν πέσουν στην παγίδα της πρόκλησης και οι Έλληνες οπαδοί παίξουν τον ρόλο του δωδέκατου παίκτη, μπορεί να είναι πιο δύσκολο

  • Για την κατάσταση με τους οπαδούς. Τι συνέβη και τι είδατε;

«Είδα Έλληνες να σπάνε καθίσματα, τουαλέτες και να τα πετάνε στους Μασσαλιώτες που επίσης αντέδρασαν. Τι θλιβερή εικόνα για το ποδόσφαιρο! Το μερίδιο ευθύνης τους έχει και οι Μασσαλοί αφού πήγαν να τους αναζητήσουν στην πόλη την προηγούμενη του αγώνα... Όμως η συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ που έσπασαν τα πάντα στην κερκίδα τους ήταν θλιβερή

  • Ποια ήταν η πιο φρικτή στιγμή από αυτό το επεισόδιο που είδες από τον αγώνα και αν τρόμαξες όταν το δες;

«Γνωρίζω ότι ανθρώπους από τη Μασσαλία τραυματίστηκαν σοβαρά από πολιορκίες που εξαπέλυσαν οι Έλληνες. Κάποιοι χρειάστηκε να χειρουργηθούν επειγόντως στο νοσοκομείο. Άλλοι έλαβαν καπνογόνα και κάηκαν λίγο. Τραυματίστηκαν αστυνομικοί. Είναι οδυνηρό

  • Για τα λόγια του Λουτσέσκου μετά το παιχνίδι, ποια είναι η γνώμη σου;

«Δεν χρειαζόταν να μιλήσει έτσι. Ήθελε να υπερασπιστεί τους οπαδούς του, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα: οι οπαδοί του συμπεριφέρθηκαν άσχημα στις εξέδρες, σπάζοντας όλες τις θέσεις. Η ομιλία του είναι δημαγωγία για να ευχαριστήσει τους θαυμαστές του…»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0