Face to Face

Ο Ανατόλι Τρούμπιν της Σαχτάρ στο BN Sports: «Υπερήφανος για το φιλικό με Ολυμπιακό – Ήταν φρικιαστικό όταν άκουσα ότι άρχισε ο πόλεμος» (video)

Ο Ανατόλι Τρούμπιν της Σαχτάρ στο BN Sports: «Υπερήφανος για το φιλικό με Ολυμπιακό – Ήταν φρικιαστικό όταν άκουσα ότι άρχισε ο πόλεμος» (video)

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά «διαμάντια» της Σαχτάρ Ντόνετσκ αλλά και της Ουκρανίας. Ο Ανατόλι Τρούμπιν ήταν βασικός στο φιλικό κόντρα στον Ολυμπιακό και αναφέρθηκε αποκλειστικά στο BN Sports για τον πόλεμο, την Ελλάδα αλλά και το ματς.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Το απόγευμα του Σαββάτου (9/4), ο Ολυμπιακός έδωσε ένα ιστορικό φιλικό απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με νικητή μόνο την… Ειρήνη. Η «μισή» ουκρανική ομάδα έκανε την αρχή σε μία σειρά από φιλικά που θα δώσει προκειμένου να μαζευτούν χρήματα και εξοπλισμός για την βοήθεια των Ουκρανών πολιτών. Ανάμεσα στους παίκτες που αγωνίστηκαν για την Σαχτάρ, ήταν και ο Ανατόλι Τρούμπιν.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ουκρανίας και βασικός πορτιέρο του ουκρανικού συλλόγου παρότι είναι στην τρυφερή ηλικία των 20 ετών. Μάλιστα, ήταν ο δεύτερος ακριβότερος παίκτης της ομάδας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, πίσω από τον Ματβιένκο (8 εκατ. ευρώ). Ο «γίγαντας» άσος (1,99 μ.) μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για το συγκεκριμένο φιλικό, την κατάσταση στην Ουκρανία αλλά και τα δικά του μελλοντικά σχέδια.

Αναλυτικά είπε:

  • Μίλησέ μου για το φιλικό κόντρα στον Ολυμπιακό. Ποια ήταν τα συναισθήματά σου αρχικά;

«Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι μετά από καιρό, οπότε όλοι στην ομάδα γνώριζαν πόσο σημαντικό είναι. Ανακουφιστήκαμε που παίξαμε και κάναμε αυτό που αγαπάγαμε. Προσπαθήσαμε να περάσουμε καλά και να δείξουμε στους πολίτες στην Ουκρανία πως το ποδόσφαιρο συνεχίζεται και ότι όλα θα πάνε καλά. Η ζωή συνεχίζεται και θέλαμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα. Εύχομαι να περάσει γρήγορα όλο αυτό με τον πόλεμο»

  • Πόσο σημαντικό είναι για εσένα αυτό το φιλικό;

«Για εμένα αυτό το φιλικό ήταν πολύ σημαντικό ματς. Δείξαμε το παιχνίδι μας και πάνω από όλα μαζέψαμε λεφτά για να βοηθήσουμε στους πολίτες, τους στρατιώτες και όλους τους ανθρώπους της Ουκρανίας. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό»

  • Ήταν εύκολο για εσένα και τους συμπαίκτες σας να παίξεις ποδόσφαιρο όταν είναι ο πόλεμος;

«Δεν ήταν εύκολο. Καταλαβαίνουμε την κατάσταση των συνανθρώπων. Ξέρουμε ότι έχουν πρόβλημα αλλά θέλουμε να τους κάνουν να ξεχάσουν την κατάσταση έστω και για 90 λεπτά και μπορούν να σκεφτούν το ποδόσφαιρο για να νιώσουν καλύτερα. Για αυτό ήταν πολύ σημαντικό και νιώσαμε πολύ καλά όλοι μας και ας μην ήταν εύκολο για εμάς. Αυτό το φιλικό είναι ένα μεγάλο βήμα για τους Ουκρανούς»

  • Σου άρεσε που είδες την Ελλάδα να στηρίζει τη χώρα σου;

«Και βέβαια μου άρεσε το είδα. Με έκανε πολύ χαρούμενο και λατρεύω που βλέπω και όλες τις χώρες να το κάνουν. Να στηρίζουν την Ουκρανία και θέλω να πω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό»

  • Τι σου άρεσε στον Ολυμπιακό και ποιον παίκτη ξεχώρισες;

«Μου άρεσε πάρα πολύ το στάδιο, η ατμόσφαιρα των οπαδών, το γρασίδι που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Για εμένα είναι ένα από τα καλύτερα στάδια του κόσμου. Μου άρεσε πάρα πολύ ο Ματιέ Βαλμπουενά. Έχει τεράστια εμπειρία και έκανε την διαφορά μέσα στο γήπεδο. Φαινόταν»

  • Θα ήθελες να παίξεις ποτέ στην Ελλάδα;

«Δεν είχα ξαναέρθει στην Ελλάδα. Έχω κρατήσει μόνο καλές αναμνήσεις από τη χώρα σας αλλά και την εξαιρετική ατμόσφαιρα του γηπέδου. Δεν πρόλαβα να δω την πόλη ή την κουλτούρα επειδή κάτσαμε για μία μέρα. Είναι δύσκολο για εμένα να απαντήσω αλλά είχε ένα πολύ ωραίο καιρό. Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει στο μέλλον. Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι αλλά η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν τρομερή»

olybiakos-sachtar-ntonetsk-1-0-mia-niki-gia-tin-eirini-eikones-kai-vinteo-2.jpg

  • Πες μου για την κατάσταση στην Ουκρανία; Τι συνέβη όταν ξεκίνησε ο πόλεμος;

«Θυμάμαι πως κάποιος με πήρε τηλέφωνο εμένα και την κοπέλα και μου είπαν πως ο πόλεμος ξεκίνησε. Ήταν φρικιαστικό για εμένα. Ήταν ότι χειρότερο. Την πρώτη μέρα έβλεπα στο κινητό τις ειδήσεις και τα νέα. Δεν το πίστευα ότι έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος και μάλιστα στη χώρα μας. Είναι πολύ σκληρό. Πραγματικά σκληρό. Δεν μου αρέσει καθόλου η κατάσταση και σταματήσαμε όλοι αμέσως τις υποχρεώσεις μας και ο κόσμος απέκτησε τόσα πολλά προβλήματα»

  • Φοβήθηκες;

«Και βέβαια φοβήθηκα. Ειδικά όταν ο πόλεμος ήρθε στην πόλη που έμενα στο Ντόνετσκ. Αμέσως σκέφτηκα τους γονείς μου και την οικογένεια μου αλλά θεωρώ πως αυτή η κατάσταση δείχνει πως πρέπει να σταθούμε και θα μας κάνει να δούμε διαφορετικά τα πράγματα μόλις τελειώσει»

  • Έχεις φίλους που πήγαν να πολεμήσουν;

«Οι πιο κοντινοί φίλοι μου όχι από όσα ξέρω. Όλοι οι φίλοι μου βοηθούν ως εθελοντές. Μαζεύουν λεφτά, εξοπλισμό για τους στρατιώτες και τους ανθρώπους αλλά δεν έχουν μπει στη μάχη. Από όσο ξέρω τουλάχιστον»

5563259.jpg

  • Είσαι ένας πολύ ταλαντούχος τερματοφύλακας. Πιστεύεις ότι θα αφήσεις την Ουκρανία για μια καλύτερη ομάδα ή δεν είναι στα σχέδιά σου αυτή τη στιγμή λόγω του πολέμου;

«Αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι γιατί είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στη χώρα μου. Προσπαθώ να διατηρώ τον εαυτό μου σε καλή κατάσταση και να δουλεύω μέρα με τη μέρα για το μέλλον και σκέφτομαι πως όλα θα γίνουν καλύτερα. Είναι μία δύσκολη ερώτηση για το τι θα γίνει μετά. Προέχει το τώρα και θέλω να σταματήσει όλο αυτό»

  • Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που σε διατηρεί σε καλό ψυχολογικό επίπεδο;

«Πιστεύω πως το ψυχολογικό κομμάτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά αν θες να είσαι στο υψηλότερο επίπεδο. Η ψυχολογία δείχνει πως είναι στο τοπ επίπεδο και ποιος όχι γιατί δεν θα επηρεαστεί από ένα λάθος. Πάντα θα συνεχίσει να παίζει παρά την κατάσταση και ποτέ δεν θα παρατήσει»

5562930.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0