Face to Face

Ο Μπόγιαν Μιόφσκι της Βόρειας Μακεδονίας στο BN Sports: «Θα θυμάμαι τον αγώνα με την Πορτογαλία για όλη μου την ζωή» (video)

Ο Μπόγιαν Μιόφσκι της Βόρειας Μακεδονίας στο BN Sports: «Θα θυμάμαι τον αγώνα με την Πορτογαλία για όλη μου την ζωή» (video)

Από τη μία το διπλό στη Γερμανία, από την άλλη το «μπαμ» με τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Μουντιάλ αλλά η υπέρβαση με τον Κριστιάνο δεν ήρθε. Και όμως, η Βόρεια Μακεδονία έχει κάθε λόγο να νιώθει αισιοδοξία για το μέλλον και ο Μπόγιαν Μιόφσκι μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για την πορεία της χώρας του.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

«Το πιστεύουμε. Όπως και με την Ιταλία και τη Γερμανία. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε στον κόσμο ότι μπορούμε να κερδίσουμε ακόμα μία μεγάλη δύναμη. Πάντα στη ζωή πρέπει να πιστεύεις». Αυτό ακριβώς είχε αναφέρει ο Στέφαν Ασκόφσκι αποκλειστικά στο BN Sports, πριν τη μάχη της Βόρειας Μακεδονίας με την Πορτογαλία.

Ο βαθμός δυσκολίας ήταν υψηλός και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν θα ήθελε να χάσει ένα «Last Dance» σε Μουντιάλ. Εν τέλει, οι Πορτογάλοι επικράτησαν με 2-0 αλλά η γειτονική χώρα έφυγε με… ψηλά το κεφάλι, κάνοντας μία τρελή πορεία στα προκριματικά, όπου, μεταξύ άλλων, είχε και ένα μεγάλο διπλό επί της Γερμανίας.

Ένα από τα αστέρια που η χώρα θεωρεί πως θα ανεβάσει το επίπεδο στο μέλλον, είναι ο Μπόγιαν Μιόφσκι. Ο 22χρονος επιθετικός της Βουδαπέστης, είχε την ασίστ στο γκολ επί της Ιταλίας και μέτρησε 45 λεπτά επί της παρέας του Κριστιάνο. Ο ίδιος, μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για την διαδρομή, τις εμπειρίες και τα έζησε μέσα στο γήπεδο.

Αναλυτικά είπε:

  • Πώς νιώθεις για την πορεία της χώρας σου;

«Νιώθω περήφανος γιατί γράψαμε και γράφουμε ιστορία στο ποδόσφαιρο της Βόρειας Μακεδονίας. Κερδίζουμε πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου και αυτό μας κάνει πραγματικά περήφανους»

  • Τι πήγε στραβά απέναντι στην Πορτογαλία; Είσαι απογοητευμένος;

«Ο αγώνας με την Πορτογαλία ήταν ο πιο σημαντικός αγώνας της καριέρας μας γιατί μόνο 90 ​​λεπτά μας χώρισαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ξέραμε ότι η Πορτογαλία έχει πολύ καλούς ατομικά παίκτες που μπορούν να λύσουν το ματς με μια κίνηση. Προετοιμαστήκαμε καλά για εκείνο το ματς αλλά εδώ μέσα από δύο φάσεις, η Πορτογαλία πέτυχε δύο γκολ και έδειξε ότι είναι υπερδύναμη»

  • Πώς ήταν να έχεις απέναντί ​​σου τον Κριστιάνο και άλλα αστέρια;

«Ε, ήταν πολύ… περίεργο γιατί ο Κριστιάνο είναι το παιδικό μου είδωλο. Από τότε που παίζω ποδόσφαιρο τον ακολουθώ και ήταν πολύ περίεργο για μένα να παίζω ενάντια στο είδωλό μου, φυσικά αυτόν τον αγώνα θα τον θυμάμαι για όλη μου τη ζωή γιατί δεν παίζεις κάθε μέρα ενάντια στο είδωλό σου»

FPH52YgXoAUT_pL.png

  • Ποιος παίκτης της Πορτογαλίας άρεσε περισσότερο και γιατί;

«Όπως είπα, λατρεύω περισσότερο τον Κριστιάνο γιατί το εξέφραζα από μικρός με τα βίντεο του και ήταν μεγάλη χαρά να παίξω εναντίον του. Όταν έχεις αυτό τον άνθρωπο κόντρα σε εσένα, δύσκολα ξεχωρίζεις άλλον»

  • Πήρες τη φανέλα κανενός μετά τον αγώνα;

«Πήρα τη φανέλα από τον Ντανίλο. Ήθελα να πάρω από τον Κριστιάνο αλλά την είχε ήδη υποσχεθεί στη μητέρα του και δεν μπορούσε να μου την δώσει»

  • Πες μου το μυστικό για τη νίκη κόντρα στην Ιταλία; Πώς ένιωσες όταν σκόραρες ο Τραϊκόσκι;

«Το μυστικό της νίκης κόντρα στην Ιταλία είναι ότι κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει τους πάντες στο σημερινό ποδόσφαιρο. Απλά πρέπει να έχεις την επιθυμία και να είσαι ενωμένος ως ομάδα για να κάνεις το καλύτερο δυνατό και όλα είναι εφικτά να συμβούν. Όταν ο Τραϊκόφσκι σκόραρε το γκολ, τα πρώτα 20-30 δευτερόλεπτα δεν ήξερα τι έγινε. Κοίταζα τον πίνακα που έδειχνε τα 92 λεπτά και δεν μπορούσα να πιστέψω τι κάναμε, έτρεξα και απλά αφέθηκα… ελεύθερος μετά από ένα δάκρυ. Ήταν κάτι το απερίγραπτο.»

  • Ποια νίκη σου άρεσε περισσότερο; Γερμανία ή Ιταλία και γιατί;

«Θα έλεγα κόντρα στην Ιταλία γιατί δεν ήμουν στην εθνική ομάδα στο ματς με τη Γερμανία. Μόνο για αυτόν τον λόγο, αλλά η επιτυχία είναι η ίδια»

  • Πώς αναπτύχθηκε τόσο πολύ η ομάδα σας;

«Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες που παίζουν σε δυνατά πρωταθλήματα στον κόσμο. Συνήθως δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση για να αυξηθεί η ποιότητα της εθνικής ομάδας προσθέτοντας μερικούς έμπειρους παίκτες που μας στηρίζουν πολύ στους αγώνες»

FO7iW04XsAMINDh_1.jpg

  • Μπλαγκόγια Μιλέφσκι. Πες μου για εκείνον. Πώς είναι σαν προπονητής και σαν χαρακτήρας;

«Είχα την τιμή να δουλέψω μαζί του στην εθνική ομάδα U21 της Βόρειας Μακεδονίας ενώ ήταν και αυτός που με κάλεσε πρώτος. Αμέσως μετά την πρώτη συνάντηση, ήξερα ότι ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Ξέρει πώς να εξηγεί τα πάντα, από το τακτικό κομμάτι μέχρι απλά να απολαμβάνεις όσο είσαι στο γήπεδο. Είναι ένας πολύ αξιόλογος και πιστός προπονητής»

  • Ποιοι είναι οι στόχοι μετά τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε σε αυτά τα μπαράζ. Ήμασταν σε έναν όμιλο που κανείς δεν πίστευε ότι θα περάσουμε ενώ και με την Ιταλία, δεν μας έδιναν πιθανότητες. Αλλά αυτό που συνέβη είναι πως αποδείξαμε ότι αξίζουμε σαν εθνική ομάδα και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Οπότε στόχος μας είναι να είμαστε στο EURO του 2024.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0