Face to Face

Η αρχηγός του Εθνικού Φοίβη Χατζηκυριακάκη στο BN Sports: «Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι πετύχαμε – Αξέχαστο το πρώτο ματς στην Ουγγαρία» (video)

Η αρχηγός του Εθνικού Φοίβη Χατζηκυριακάκη στο BN Sports: «Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι πετύχαμε – Αξέχαστο το πρώτο ματς στην Ουγγαρία» (video)

Τα κορίτσια του… Πειραιά είναι ξανά στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 12 χρόνια και η αρχηγός της ομάδας, Φοίβη Χατζηκυριακάκη μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για αυτή την τεράστια επιτυχία της ομάδας της.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

12 χρόνια. Τόσα χρειάστηκε ο Εθνικός να κάνει υπομονή για να επιστρέψει στην κορυφή του ευρωπαϊκού πόλο στις γυναίκες. Η ομάδα του Πειραιά «βύθισε» την Ντουναϊβάρος για δεύτερη φορά μέσα στο Παπαστράτειο και πανηγύρισαν το τρόπαιο του LEN Trophy μετά το 2010. Μάλιστα, οι Πειραιώτισσες έγιναν η έκτη ομάδα που φτάνει τις δύο κατακτήσεις στη διοργάνωση.

Η αθλήτρια που σήκωσε το τρόπαιο στον ουρανό ήταν η Φοίβη Χατζηκυριακάκη. Η 22χρονη αρχηγός του Εθνικού μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για αυτή την επιτυχία, τον τρόπο που η ομάδα έφτασε στην κατάκτηση αλλά και αυτό που ξεχώρισε σε όλη αυτή την πορεία της ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά είπε:

  • Αρχικά πως αισθάνεσαι και αν το έχεις πιστέψει;

«Καταρχήν είμαι παρά πολύ χαρούμενη, νομίζω δεν έχω ακριβώς συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας και προσωπικά αλλά και για τον σύλλογο. Ίσως όταν περάσουν λίγο ημέρες νομίζω θα το καταλάβω καλύτερα»

  • Ποιο ήταν το κλειδί σε αυτό τον αγώνα και γενικά στην δυάδα των αγώνων;

«Αδιαμφισβήτητα ότι η ομάδα απαρτίζεται από πολύ καλές παίκτριες. Θεωρώ ότι και στα δύο παιχνίδια, αυτό που έκανε τη διαφορά ήταν το ποσό το θέλαμε και ποσό συγκεντρωμένες μπήκαμε και στα δυο παιχνίδια. Ακόμα και όταν η διαφορά άνοιξε δεν χαλαρώσαμε και συνεχίζαμε να παίζουμε στον ίδιο ρυθμό

  • Ποιο ήταν το συναίσθημα σου όταν έληξε το ματς και όταν σήκωσες το κύπελλο;

«Λόγω της διαφοράς τερμάτων που είχαμε, είχαμε τη τύχη να πανηγυρίζουμε 3-4 λεπτά πριν από τη λήξη να πω την αλήθεια. Σίγουρα μετά το σφύριγμα της λήξης είναι νομίζω η πιο δυνατή στιγμή που έχεις την ευκαιρία να πανηγυρίσεις με τις συμπαίκτριες σου»

5552725.jpg

  • Τι έχεις να πεις για τον κόσμο του Εθνικού που παρευρέθηκε και στα δύο ματς;

«Ο κόσμος του Εθνικού ήταν φανταστικός. Ήταν παρά πολύ όμορφο να βλέπεις το Παπαστρατειο γεμάτο από τους φιλάθλους του Εθνικού, οι οποίοι μάλιστα δεν σταμάτησαν να φωνάζουν λεπτό. Μας βοήθησαν παρά πολύ και τους ευχαριστούμε που μας τίμησαν με αυτό το τρόπο

  • Τι ειπώθηκε μεταξύ εσάς και του προπονητή πριν το πρώτο και δεύτερο ματς;

«Νομίζω ότι σε αυτό που συμφωνούσαμε όλοι ήταν ότι το αξίζαμε και απλά έπρεπε να μπούμε να το πάρουμε, ήμασταν η καλύτερη ομάδα μέσα στο νερό και το δείξαμε»

  • Το πιστεύατε από την αρχή ότι θα κατακτούσατε το τρόπαιο;

«Σίγουρα το πιστεύαμε ότι μπορούμε να το κατακτήσουμε αλλά νομίζω μετά το πρώτο παιχνίδι στην Ουγγαρία ήμασταν απολύτως σίγουρες ότι είναι καθαρά στο χέρι μας»

5552674.jpg

  • Εσύ σαν αρχηγός τι είπες στην συμπαίκτριές σου σε αυτή την δυάδα αγώνων; Πως τους εμψύχωσες;

«Νομίζω ότι απλά αυτό που ειπώθηκε ήταν να παίξουμε αυτό που μπορούμε και η μια για την άλλη. Ότι το κάναμε για εμάς πρώτα απ’ όλα»

  • Κατακτήσατε το τρόπαιο μετά από 12 χρόνια. Τι συνέβη σε αυτό το διάστημα και επαναφέρατε τον εθνικό στην κορυφή της Ευρώπης;

«Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Εθνικός έχει αλλάξει σελίδα και προσπαθεί να πρωταγωνιστεί στην γυναικεία υδατοσφαίριση. Νομίζω κάθε χρόνια η ομάδα ανέβαινε και ένα σκαλοπάτι με αποκορύφωμα τη φετινή χρόνια και τις μεταγραφές που πραγματοποίησε στην αρχή της χρονιάς»

  • Η πιο δυνατή στιγμή σου σε αυτή την ευρωπαϊκή πορεία και γιατί;

«Θα ξεχωρίσω δυο στιγμές. Η πρώτη είναι με τη νίκη μας επί της Τερασσα όπου σφραγίσαμε τη πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είχαμε ήδη πετύχει τον πρώτο μας στόχο. Δεύτερο, θα ξεχωρίσω τον αγώνα στην Ουγγαρία που σε έναν τελικό εκτός έδρας εμφανιστήκαμε πολύ δεμένες και πήραμε μια πολύ καλή διαφορά ασφαλείας για τον επαναληπτικό στο Πειραιά»

  • Οι στόχοι σου για το μέλλον;

«Η σεζόν δεν τελειώνει εδώ, έχουμε μπροστά μας το final 4 του Kυπέλλου όπου στόχος είναι ο τελικός παρόλο που έχουμε μια πολύ δύσκολη κλήρωση με τον Ολυμπιακό και έπειτα τα πλέι οφ του πρωταθλήματος που στόχος και εκεί είναι ο τελικός»

5552755.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0