Face to Face

Ο 15χρονος Σύρος που συγκίνησε τους πάντες στην Πορτογαλία στο BN Sports: «Η χειρότερη στιγμή ήταν το ταξίδι από την Τουρκία για την Ελλάδα»

Ο 15χρονος Σύρος που συγκίνησε τους πάντες στην Πορτογαλία στο BN Sports: «Η χειρότερη στιγμή ήταν το ταξίδι από την Τουρκία για την Ελλάδα»

Έκανε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να συγκινηθεί μπροστά στα δάκρυα που έριξε όταν άκουσε πως μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Ο Αλί Χασάν μπορεί να είναι μόλις 15 ετών αλλά αποτελεί ένα παράδειγμα ζωής για όλους και ο ίδιος εξιστόρησε αποκλειστικά στο BN Sports την ιστορία του μέχρι τη Γκιμαράες.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Υπάρχουν στιγμές που το ποδόσφαιρο μπορεί να σε κάνει να… λυγίσεις. Καταστάσεις και εξελίξεις που δημιουργούν τις πιο δυνατές εικόνες, κάνοντας τη συγκίνηση, το ρίγος και τα δάκρυα να έρχονται αυθόρμητα στον άνθρωπο. Ανάμεσα σε αυτές προστέθηκε το βίντεο που τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του κόσμου.

Γκιμαράες, Πορτογαλία. Η τοπική ομάδα Aguias Negras Tabuadelo είχε στο ενεργητικό της τον Αλί Χασάν. Πρόκειται τον 15χρονο Σύρο που πέρασε από αρκετές δυσκολίες μαζί με τους γονείς του, μέχρι να φτάσουν στην Πορτογαλία. Ο ίδιος, βρίσκεται τρία χρόνια στην ομάδα και δεν μπορούσε να αγωνιστεί λόγω κάποιων γραφειοκρατικών ζητημάτων.

Τελικά, με συντονισμένες ενέργειες, ο 15χρονος άσος κατάφερε να ξεπεράσει τα πάντα και να πάρει άδεια να αγωνιστεί ποδόσφαιρο. Την ανακοίνωση την ανέλαβαν οι συμπαίκτες του, την ώρα της προπόνησης, με τον ίδιο να λυγίζει μόλις ακούει ότι πλέον μπορεί αν αγωνιστεί.

Το BN Sports βρήκε τον νεαρό άσο και ο ίδιος μοιράζεται αποκλειστικά στο BN Sports την τεράστια ιστορία του. Από τη στιγμή που έφυγε από τη Συρία, το πέρασμα από την Ελλάδα και η ζωή στην Πορτογαλία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Αίας Άοσμαν του Ιωνικού αλλά και το δικό του ταλέντο.

Αναλυτικά είπε:

  • Πώς ένιωσες όταν οι συμπαίκτες σου ανακοίνωσαν ότι μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο;

«Πραγματικά, ένιωσα φανταστικά. Ήταν πολύ ωραίο και το περίμενα πως και πως»

  • Ποιο ήταν το πρόβλημα και πώς το έλυσες;

«Το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσα να παίξω στους αγώνες πρωταθλήματος και χρειάστηκαν περισσότερα από τρία χρόνια χωρίς να μπορώ να παίξω στους αγώνες πρωταθλήματος. Ήταν πολύ δύσκολο να λυθεί το πρόβλημα, αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε. Ο σύλλογός μου προσπάθησε να στείλει πολλά έγγραφα με την πάροδο του χρόνου και η διοργάνωση του πρωταθλήματος δεν απάντησε ποτέ ξανά, αλλά τελικά, μετά από 3 χρόνια μάχης για να παίξω, την Τετάρτη μου είπαν οι συμπαίκτες μου ότι μπορούσα να παίξω»

  • Μίλησέ μου για σένα. Πώς πήγες στην Πορτογαλία και γιατί έφυγες από τη Συρία;

«Έφυγα από τη Συρία πριν από περίπου δέκα χρόνια με την οικογένειά μου. Αναγκαστήκαμε να φύγουμε από τη χώρα επειδή γινόταν πόλεμος στη Συρία. Πήγα στην Τουρκία και έμεινα εκεί για περίπου δύο χρόνια. Μετά στην Τουρκία τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά, οπότε αποφασίσαμε να φύγουμε στην Ελλάδα και έμεινα ένα χρόνο εκεί. Και μετά η Πορτογαλία όπου και έμεινα»

  • Ποια ήταν η χειρότερη στιγμή μέχρι να φτάσεις Πορτογαλία;

«Η χειρότερη στιγμή ήταν που η οικογένειά μου και άλλες οικογένειες έπρεπε να φύγουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και σε αυτό το ταξίδι, έπρεπε να περάσουμε τη Μεσόγειο Θάλασσα. Μετά από αρκετά άσχημα πράγματα που συνέβησαν στην Τουρκία, η οικογένειά μου αποφάσισε να πάει στην Ελλάδα και μετά περάσαμε την τρομερή Μεσόγειο και φτάσαμε στην πρωτεύουσα, την Αθήνα. Μας αρέσει πολύ η Ελλάδα και μείναμε ένα χρόνο»

εικόνα_Viber_2022-03-28_18-51-31-324.jpg

  • Οι πρώτες μέρες στην Πορτογαλία ήταν δύσκολες ή όχι και γιατί;

«Φυσικά, ήταν πολύ δύσκολο να προσαρμοστώ. Η γλώσσα και ο πολιτισμός κυρίως, αλλά με τον καιρό έμαθα να μιλάω και τώρα έχω προσαρμοστεί τέλεια»

  • Πώς ξεκίνησες το ποδόσφαιρο; Στην Πορτογαλία ή στη Συρία έκανες τα πρώτα σου βήματα;

«Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία σε ένα κλαμπ "Tabuadelo". Δεν έχω παίξει ποτέ κανένα σύλλογο πριν και μετά ήρθε ο Πορτογάλος φίλος μου να μου πει να εγγραφώ στον σύλλογο. Δεν έπαιξα ποδόσφαιρο σε κανένα σύλλογο στη Συρία γιατί ήμουν περίπου πέντε όταν έφυγα από τη χώρα»

  • Μίλησέ μου για τον Aguias Negras Tabuadelo. Είσαι χαρούμενος εκεί;

«Σίγουρα, οι Tabuadelo Black Eagles θα είναι πάντα το αγαπημένο μου κλαμπ και μου αρέσει να παίζω εκεί»

  • Πού παίζει η ομάδα και τι σου άρεσε περισσότερο εκεί;

«Η ομάδα μου παίζει στα τοπικά στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας και απλά μου άρεσαν τα πάντα. Ειδικά οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου»

  • Τι σημαίνει για σένα το ποδόσφαιρο;

«Το ποδόσφαιρο, χωρίς αμφιβολία, είναι το καλύτερο άθλημα που κάνω και για μένα το ποδόσφαιρο είναι: Οικογένεια, συμπόνια, μαγεία...»

εικόνα_Viber_2022-03-28_18-51-31-529.jpg

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

«Ο κύριος στόχος μου είναι να γίνω επαγγελματίας παίκτης. Αυτός είναι ο στόχος που παλεύω και θέλω να πετύχω»

  • Στην Ελλάδα παίζει και ένας άλλος Σύριος. Ο Αίας Αοσμάν. Τον γνώριζες;

«Σίγουρα, μου αρέσει πολύ να τον βλέπω να παίζει και επειδή είναι από τη χώρα μου. Τον καμαρώνω»

  • Τι ξέρεις για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Λοιπόν, ξέρω αρκετά για το ελληνικό πρωτάθλημα και επίσης μου αρέσει πολύ να βλέπω τα αποτελέσματα των ελληνικών πρωταθλημάτων. Για μένα η καλύτερη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός»

  • Ποια είναι αγαπημένη σου ομάδα, αυτή των ονείρων σου και το είδωλό σου;

«Η αγαπημένη μου ομάδα είναι η Βιτόρια Γκιμαράες και είναι το όνειρό μου να παίξω στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το είδωλό μου, δίχως αμφιβολία είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0