Face to Face

Ο Βαγγέλης Λιόλιος στο BN Sports: «Τον Ιτούδη τον ήθελαν όλοι οι Έλληνες για Ομοσπονδιακό προπονητή»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος στο BN Sports: «Τον Ιτούδη τον ήθελαν όλοι οι Έλληνες για Ομοσπονδιακό προπονητή»

Στην Πάτρα για το ANGT της Euroleague βρέθηκε ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος παραχώρησε αποκλειστικές δηλώσεις στο BN Sports.

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στη Βασιλική Καραμούζα

Υπό το βλέμμα του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιου, διεξήχθη το Adidas Next Generation Tournament της Euroleague στην Πάτρα. Το BN Sports, που έδωσε επίσης δυναμικό παρών στο τουρνουά, μίλησε με τον ισχυρό άνδρα της ΕΟΚ για τη διοργάνωση, τα μελλοντικά σχέδια, τα μειονεκτήματα των ελληνικών ομάδων, αλλά και τον Δημήτρη Ιτούδη.

Για την παρθενική διεξαγωγή ενός ANGT της Euroleague επί ελληνικού εδάφους: «Πρώτα από όλα δεν είναι ότι ήρθε μόνο ένα τουρνουά, αλλά ότι έχουμε ένα γήπεδο γεμάτο με 30 ακαδημίες από όλη την  Ελλάδα (σς. Παράλληλα με το ANGT στον εξωτερικό χώρο του Δημήτρης Τόφαλος διεξήχθη τριήμερο τουρνουά 3χ3) . Μικρά παιδιά, που βλέπουν άλλα παιδιά από όλη την Ευρώπη, τα θαυμάζουν και οραματίζονται να παίξουν και αυτά μία μέρα στο υψηλό επίπεδο. Για εμένα αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία».

Αναφορικά με τα μελλοντικά πλάνα της Ομοσπονδίας για αντίστοιχες διοργανώσεις που μπορούν να φιλοξενηθούν στη χώρα μας: «Σε επίπεδο αναπτυξιακό εμείς θέλουμε να έχουμε συνέχεια τέτοιες διοργανώσεις. Μέχρι το καλοκαίρι βέβαια δεν προλαβαίνουμε να διοργανώσουμε κάτι, αλλά από του χρόνου σίγουρα θα πρέπει να απλώσουμε σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις πόλεις, τουρνουά σε αυτές τις ηλικίες (σς. 16-18), αξιοποιώντας περισσότερο και το Rising Star που ξεκινήσαμε φέτος, αλλά ακόμα και σε U16 παιδικό και μπάσκετ γυναικών».

Ερωτηθείς για το ποια στοιχεία λείπουν από τις ελληνικές ομάδες και τις έφεραν στις δύο τελευταίες θέσεις του τουρνουά: «Από ότι φάνηκε υπάρχουν άλλες ταχύτητες, άλλα κορμιά. Το μπάσκετ έχει πάει στην ταχυδύναμη και εμείς έχουμε μείνει λίγο πίσω σε αυτό και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μας πάνω σε αυτό», συμφωνώντας πρακτικά με όσα είχε δηλώσει στο BN Sports και ο Κώστας Τσαρτσαρής.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΟΚ έκανε και ένα σχόλιο για τον νέο μας Ομοσπονδιακό τεχνικό, τον Δημήτρη Ιτούδη, κρατώντας όμως χαμηλούς τόνους: «Νομίζω ότι είναι κάτι που το ήθελαν όλοι οι Έλληνες. Από εκεί και πέρα υπάρχει πολύ μεγάλος δρόμος  μέχρι να φτάσουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση στο επερχόμενο EuroBasket 2022».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0