Face to Face

Ο Θέμης Κεφαλάς στο BN Sports: «Ο Πανσερραϊκός αξίζει να είναι πιο ψηλά – Για αυτό έφυγα από την ΚΠΡ και την Αγγλία»

Ο Θέμης Κεφαλάς στο BN Sports: «Ο Πανσερραϊκός αξίζει να είναι πιο ψηλά – Για αυτό έφυγα από την ΚΠΡ και την Αγγλία»
Ήρθε στην Ελλάδα τον Γενάρη, έχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Θέμης Κεφαλάς μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για τους πρώτους μήνες στον Πανσερραϊκό αλλά και τις εμπειρίες του από το Νησί.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Το «σχολείο» της Αγγλίας, θεωρείται από τα μεγαλύτερα στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Οι εγκαταστάσεις, η οργάνωση, η διαχείριση. Τα πάντα στις ακαδημίες λειτουργούν ρολόι. Αυτό παραδέχεται μεταξύ άλλων και ο Θέμης Κεφαλάς αποκλειστικά στο BN Sports, μετά την πενταετή παρουσία του εκεί.

Ο γιος του άλλοτε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Βαγγέλη Κεφαλά, βρίσκεται από τον περασμένο Γενάρη στον Πανσερραϊκό, έχει κερδίσει θέση βασικού και πλέον κοιτάζει μόνο προς τα πάνω. Η παρουσία του στην Αγγλία, η ΚΠΡ και οι λόγοι του επαναπατρισμού.

Presentation-team-PANSERRAIKOS-FC-2021-2022-RED-ΚΕΦΑΛΑΣ-1-e1642509229610.jpg

Αναλυτικά είπε:

  • Είσαι ευχαριστημένος με τη φετινή σεζόν;

«Κοίτα φέτος ξεκίνησα στην Αγγλία τη σεζόν. Έκανα εκεί προετοιμασία. Έκανα ένα παιχνίδι με την πρώτη ομάδα της ΚΠΡ και προπονήσεις με την δεύτερη ομάδα. Τον Γενάρη ήρθα εδώ στον Πανσερραϊκός και έχω ξεκινήσει και παίζω. Είμαι ευχαριστημένος έως τώρα»

  • Τι έχεις ξεχωρίσει από τον Πανσερραϊκό μέχρι τώρα;

«Είναι μία οικογένεια. Μία ομάδα που αξίζει να είναι πιο ψηλά από εκεί που βρίσκεται αυτή την στιγμή. Και για την ιστορία και για το όνομά της. Είναι μεγάλο όνομα. Ήταν και ο πατέρας μου στον Πανσερραϊκό και γενικά υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από την ομάδα και είπα να το δοκιμάσω»

  • Ποιο είναι το story πίσω από τη μεταγραφή σου και γιατί επέστρεψες;

«Είχα πάρει από μόνος μου την απόφαση να γυρίσω. Δεν ήταν πως έγινε συγκεκριμένα για τον Πανσερραϊκό. Απλώς εκείνος μου έκανε την καλύτερη πρόταση και έτσι επέστρεψα. Ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι άλλο. Έπαιζα και στην δεύτερη ομάδα της ΚΠΡ οπότε ήθελα να μπω σε ρυθμούς πρώτης ομάδας»

THEMIS_KEFALAS_0_1.jpg

  • Τι στόχους έχεις για τη φετινή σεζόν και γενικά;

«Ο πρώτος στόχος είναι να σωθεί η ομάδα φέτος φυσικά. Είμαστε σε μία κρίσιμη θέση. Όχι δύσκολη αλλά κρίσιμη για την βαθμολογία. Ο δικός μου στόχος είναι να παίξω όσο ψηλότερα γίνεται. Να φτάσω και Α’ Εθνική αλλά και η προτεραιότητά μου είναι να σωθεί η ομάδα»

  • Στην Αγγλία πως πήγες και σε τι ηλικία;

«Πήγα στα 16 μου στην Αγγλία γιατί είχε φύγει ο πατέρας μου στην Αγγλία για δουλειά ένα χρόνο πριν. Ξέραμε ότι θα μετακομίσουμε εν τέλει και μόλις πήγε και η μητέρα μου, πήρα τον αδερφό μου και πήγαμε εκεί»

  • Πως ήταν το επίπεδο εκεί; Πως σου φάνηκε;

«Ήταν πολύ υψηλό το επίπεδο. Ακόμα και στη Championship που ήταν η ΚΠΡ, ήταν πολύ υψηλό. Σε σχέση με την Ελλάδα πάντα. Ήταν κάτι διαφορετικό. Στην αρχή τα βρήκα λίγο δύσκολα. Πιο σκληρές προπονήσεις, μεγαλύτερη ένταση, δύναμη, ταχύτητα. Ήταν όλα πιο έντονα. Μετά το συνήθισα όμως και έγινε ρουτίνα»

themisbillericaygoal.jpg

  • Στην ΚΠΡ πως κατέληξες;

«Είχα έναν ατζέντη τότε και εκείνος είχε τις επαφές στην ΚΠΡ. Μου είπαν να πάω για δοκιμαστικά, έκανα 1,5 μήνα προπονήσεις και μετά μου πρόσφεραν συμβόλαιο για να πάω»

  • Με την πρώτη ομάδα τι εμπειρίες κράτησες;

«Την πρώτη χρονιά που υπέγραψα, στα 18 μου πήγαινα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα αλλά όχι συνέχεια. Την δεύτερη χρονιά έκανα πιο συχνά. Δηλαδή 2-3 προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και στη συνέχεια έφυγα δανεικός στη Μπάρνετ. Φέτος ξεκίνησα την προετοιμασία μαζί τους, έπαιξα και έναν αγώνα αλλά είναι για άνοδο φέτος και ήθελαν να έχουν τις βασικές μονάδες μπροστά. Οπότε έφυγα»

  • Σου έχει κάνει θετική ή αρνητική εντύπωση η παρουσία σου εκεί;

«Θετική εννοείται. Είναι κάτι διαφορετικό και είναι πολύ ωραίο. Μιλούσα και με Έλληνες εκεί. Με τον Σωκράτη ας πούμε αλλά περισσότερο με τον Μαυροπάνο όταν ήταν στην Άρσεναλ. Είναι ανάμεσα στους στόχους μου να επιστρέψω στην Αγγλία και αν έρθει κάποια πρόταση που θα είναι καλύτερη για το μέλλον μου, θα πάω. Οπουδήποτε βέβαια»

themis_2400.jpg

  • Τι σου άρεσε περισσότερο στην Αγγλία;

«Το πρόγραμμά τους. Υπάρχει οργάνωση σε όλα. Υπάρχει ένα σταθερό πρόγραμμα και δεν άλλαζε από μέρα σε μέρα. Ήξερες πάντα τι θα έχεις και ήταν το πιο σημαντικό. Και τρομερές εγκαταστάσεις»

  • Τι διαφορές έχει εντοπίσει μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας;

«Είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα είναι πιο αργό, πιο τακτικό με περισσότερη τεχνική. Στην Αγγλία έχει μεγαλύτερη ένταση και τρέξιμο με δύναμη. Θες παραπάνω αντοχή και είναι πιο συνθετικό»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0