Face to Face

Ο Στέφαν Ασκόφσκι της Βόρειας Μακεδονίας στο BN Sports: «Είχα σοκαριστεί όταν είδα το 1-0 στον πίνακα – Πιστεύουμε στη νίκη όπως κάναμε με Ιταλία και Γερμανία» (video)

Ο Στέφαν Ασκόφσκι της Βόρειας Μακεδονίας στο BN Sports: «Είχα σοκαριστεί όταν είδα το 1-0 στον πίνακα – Πιστεύουμε στη νίκη όπως κάναμε με Ιταλία και Γερμανία» (video)
Ποδόσφαιρο σημαίνει… θαύμα. Αυτό το κάνει ξεχωριστό σε όλο τον πλανήτη και η Βόρεια Μακεδονία, πέτυχε ένα. Ο Στέφαν Ασκόφσκι μοιράζεται μέσω του BN Sports πως έζησε τον θρίαμβο μέσα στην Ιταλία αλλά και το μήνυμα για την παρέα του Κριστιάνο.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Το ποδόσφαιρο έχει μύθους και μύθους. Νίκες που γράφτηκαν και έμειναν ανεξίτηλες στην ιστορία του αθλήματος, κάνοντας όσους τις παρακολούθησαν, να τις διηγούνται στα παιδιά τους αλλά και στα εγγόνια τους. Ίσως, ανάμεσα σε αυτές προστεθεί η «άλωση» του Παλέρμο από τη Βόρεια Μακεδονία.

Η γειτονική χώρα έγραψε ιστορία, καθώς πέταξε εκτός Μουντιάλ την Ιταλία, στον πρώτο αγώνα μπαράζ στον δρόμο για το Κατάρ. Το απίστευτο της υπόθεσης δεν είναι πως οι γηπεδούχοι έχασαν ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες αλλά και πως ήταν πριν λίγους μήνες, στην κορυφή της Ευρώπης και μέσα στην Αγγλία.

Και όμως, η παρέα του Πάντεφ και του Ελμάς έκαναν το… θαύμα τους και πήραν μία τεράστια νίκη, με το επόμενο και τελευταίο εμπόδιο, να αποτελεί η Εθνική Πορτογαλίας του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ένας από τους παίκτες που το έζησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ήταν ο Στέφαν Ασκόφσκι.

Ο 30χρονος εξτρέμ της ρουμανικής Σέπσι μίλησε στο BN Sports και μοιράστηκε όσα συνέβησαν μέσα στο Παλέρμο, δίνοντας και το μήνυμα ενόψει της Πορτογαλίας, με στόχο την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Αναλυτικά είπε:

  • Πες μου τα συναισθήματά σου για αυτή τη νίκη. Το έχεις πιστέψει αυτό που κάνατε;

«Είναι απίστευτο το συναίσθημα. Δεν περιγράφεται. Πως να το συνειδητοποιήσεις; Είναι τρομερό για εμάς, τη χώρα μας και η ψυχολογία μας είναι στα ύψη. Ο στόχος παραμένει ίδιος, όπως και πριν την Ιταλία. Να πάμε να το ευχαριστηθούμε και αυτό κάνουμε»

  • Ποιο ήταν το κλειδί αυτού του αγώνα;

«Το κλειδί είναι πως παλέψαμε το παιχνίδι και πριν αρχίσει, πιστεύαμε μέσα μας ότι θα κερδίσουμε. Να μην τα παρατήσουμε σε κανένα δευτερόλεπτο του ματς. Είχαμε μαχητικό πνεύμα και αυτό μας βοήθησε στο τέλος να κερδίσουμε»

  • Πως ένιωσες όταν ο Τραϊκόφσκι σκόραρε; Τι θυμάσαι;

«Δεν μπορώ να περιγράψω πως ένιωσα. Ήταν ένα πραγματικό σοκ. Κοίταξε το σκορ και είδα ότι ήταν 1-0 στη λήξη του και λέω «ουάου, περίμενε». Δεν το πίστευα ότι ήταν αληθινό. Είχα σοκαριστεί στην κυριολεξία και στη συνέχεια έτρεξα στους συμπαίκτες και απλά έπιανα το κεφάλι μου. Δεν το πίστευα»

Italy-0-1-North-Macedonia-European-champions-stunned-in-World-Cup.webp

  • Τι σημαίνει αυτή η νίκη για τη χώρα σου;

«Σημαίνει πάρα πολλά για τη χώρα μας. Για το ποδόσφαιρο μας κυρίως. Αποδείξαμε πως μία τόσο μικρή χώρα μπορεί να κάνει την διαφορά στον κόσμο και να κερδίσει τέτοια μεγέθη»

  • Ποιος παίκτης της Ιταλίας σου άρεσε περισσότερο;

«Για εμένα, μακράν του δεύτερου, ο Βεράτι ήταν ο καλύτερος. Τι παίχτης πραγματικά. Ήταν συγκλονιστικός και θα το λέω ότι έπαιξε απέναντί του. Τι κοντρόλ είχε. Ήταν τρομερός πραγματικά. Το πίστευα ότι ήταν καλός αλλά όχι τόσο πολύ όσο τον είδα από κοντά. Παίζει σε ένα τεράστιο κλαμπ όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και ξέρω ότι ήταν κοντά στην Ίντερ»

  • Πώς νιώθεις που θα παίξεις κόντρα στον Κριστιάνο Ρονάλντο;

«Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Τι έχει πετύχει στην καριέρα του αλλά όπως σε κάθε παιχνίδι, αυτά δεν σημαίνουν τίποτα. Όλα αποδεικνύονται στο γήπεδο και εγώ με την ομάδα δείχνουμε στο γήπεδο, παιχνίδι με το παιχνίδι τι μπορούμε να καταφέρουμε»

  • Πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσετε την Πορτογαλία και γιατί;

«Το πιστεύουμε. Όπως και με την Ιταλία και τη Γερμανία. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε στον κόσμο ότι μπορούμε να κερδίσουμε ακόμα μία μεγάλη δύναμη. Πάντα στη ζωή πρέπει να πιστεύεις»

gettyimages-1239479270-2048x2048.jpg

  • Ποιο είναι το μυστικό του προπονητή σου και η ομάδα είναι τόσο καλή;

«Ο προπονητής σχεδιάζει το παιχνίδι από καιρό. Μας δείχνει τι πρέπει ακριβώς να κάνουμε. Έχει σπάσει τον αντίπαλο σε «κομμάτια» και μας παρουσιάζει στον καθένα που πρέπει να χτυπήσουμε. Έτσι, στο ματς ξέρουμε ακριβώς τι να κάνουμε και μας βοηθάει πολύ. Ακόμα, είμαστε πολλά χρόνια οι ίδιοι στην εθνική ομάδα και πλέον αγωνιζόμαστε ως μία γροθιά. Και ο προπονητής είναι ένα μεγάλο μέρος αυτής της ομάδας. Μας βοηθάει πάρα πολύ μέσα στο γήπεδο»

  • Η στιγμή που δεν θα ξεχάσεις ποτέ από αυτό το ματς;

«Εκτός από το γκολ, θα έλεγα, το τέλος του αγώνα. Όταν ο διαιτητής σφύριζέ τη λήξη του αγώνα, ήμουν τόσο χαρούμενος που δεν μπορώ να περιγράψω τι ένιωσα. Ήταν πρωτόγνωρο. Δεν το έχω ξανανιώσει αυτό το συναίσθημα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0