Face to Face

Τσαρτσαρής στο BN Sports: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι ψηλά και μας υπολογίζουν – Κίνητρο ο Ιτούδης για τους παίκτες»

Τσαρτσαρής στο BN Sports: «Το ελληνικό μπάσκετ είναι ψηλά και μας υπολογίζουν – Κίνητρο ο Ιτούδης για τους παίκτες»

Το BN Sports βρίσκεται στην Πάτρα για το ANGT της Euroleague, το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους, παρότι μετράει σχεδόν 20 χρόνια ύπαρξης (σσ. από το 2003). «Παρών» σε αυτό και νέος υπεύθυνος του αναπτυξιακού μπάσκετ στην Ελλάδα, Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος μας παραχώρησε αποκλειστικές δηλώσεις.

Συνέντευξη στη Βασιλική Καραμούζα

«Είναι κάτι ιδιαίτερο, πάρα πολύ γοητευτικό. Μας δίνει κίνητρο να ασχοληθούμε με τα παιδιά, που έτσι κι αλλιώς ασχολούμαστε δηλαδή. Κι εμείς μέσα από το αναπτυξιακό κερδίσαμε πάρα πολλά και φτάσαμε να κάνουμε μια καριέρα. Υπάρχουν πολλές παθογένειες στο ελληνικό μπάσκετ και θέλουμε να τις διορθώσουμε και να προχωρήσουμε, ώστε να ακολουθήσουμε και τις άλλες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες» ανέφερε σε πρώτη φάση για τα νέα του καθήκοντα και τις πρώτες εντυπώσεις που έχει αποκομίσει.

Για τη σημασία της διεξαγωγής του ANGT της Euroleague στην Ελλάδα για πρώτη φορά, δήλωσε: «Προφανώς είναι μια αναγνώριση ότι μπορούμε να κάνουμε ωραία και μεγάλα πράγματα, ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε τέτοιες διοργανώσεις. Σημαίνει ακόμα ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι πολύ ψηλά και ότι μας υπολογίζουν. Μας δίνει την ευκαιρία να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια που βρίσκεται το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Να δούμε ποιες είναι οι δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσουμε και στο τέλος να τους φτάσουμε».

 

Ερωτηθείς για τα στοιχεία που έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής και θεωρεί ότι λείπουν από τις ελληνικές ομάδες έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αθλητικότητα λέγοντας: «Τα άλλα παιδιά παίζουν δύο και τρεις ταχύτητες πάνω. Είναι μια κατάσταση μεθοδευμένη από τις μικρότερες ηλικίες. Το κομμάτι της αθλητικότητας πρέπει να το κοιτάξουμε κι εμείς. Είναι ήδη μέσα στα πλάνα μας για τα νέα παιδιά. Αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Αναφορικά με το αν έχει ξεχωρίσει κάποιο από τα παιδιά που συμμετέχουν στο τουρνουά είπε: «Υπάρχει ταλέντο και στην Ελλάδα και στις άλλες ομάδες. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με συγκεκριμένα ονόματα γιατί μέσα σε ένα δύο παιχνίδια δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ούτε το καλό, ούτε το κακό. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ ωστόσο έχει μέλλον. Πολλά από αυτά τα παιδιά μπορεί να καταλήξουν να παίζουν και στο NBA, οπότε αυτό είναι και το γοητευτικό βλέποντας τα να παίζουν».

Σχετικά με το νεοσύστατο πρόγραμμα Big Greek που έχει βάλει μπρος η ΕΟΚ, ανέφερε: «Είναι ένα καινούργιο πρόγραμμα που εφαρμόζεται πιλοτικά στην Αττική. Έχει να κάνει με ψηλά παιδιά, που έχουν ιδιαίτερα σωματομετρικά στοιχεία και αφορά σε συγκεκριμένες ηλικίες, περισσότερο για τα παιδιά 14-16 ετών. Θέλουμε να βάλουμε σε αυτά τα παιδιά έξτρα προπονήσεις, εξειδικευμένες, από έμπειρους προπονητές. Το πρόγραμμα έχει καταρτιστεί από εμένα και τον Δήμο Ντικούδη που έχουμε παίξει σε αυτές τις θέσεις και ξέρουμε κάποια πράγματα. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι τα ψηλά παιδιά αργούν να ωριμάσουν σωματικά και πνευματικά, οπότε πρέπει να δώσουμε λίγη παραπάνω έμφαση, ώστε να προλάβουν να φτάσουν και τα υπόλοιπους».

Βάζοντας στην κουβέντα τον Δήμο Ντικούδη, δεν θα μπορούσε να μας δώσει καλύτερη πάσα, ώστε να τον ρωτήσουμε για το πρόσφατο ταξίδι αυτού και του Νίκου Ζήση στο Μιλγουόκι για δια ζώσης επαφή με τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, όπως και συνολικά για το κεφάλαιο Εθνική Ομάδα υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη.

«Είναι σίγουρα πολύ μεγάλη προσθήκη, με την οποία γινόμαστε πάρα πολύ δυνατοί και ανταγωνιστικοί. Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η ποιότητα του κ. Ιτούδη και θα είναι και ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες, καταρχάς να παραστούν και κατά δεύτερον να δώσουν το κάτι παραπάνω για την ομάδα. Θεωρώ ότι θα έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο με όλα τα παιδιά, προεξέχοντος του Γιάννη».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0