Face to Face

Ο Βαλεντίν Κογιοκάρου στο BN Sports: «Φοβήθηκα στην Ουκρανία – Η Ελλάδα είναι μία καλή επιλογή στο μέλλον» (video)

Ο Βαλεντίν Κογιοκάρου στο BN Sports: «Φοβήθηκα στην Ουκρανία – Η Ελλάδα είναι μία καλή επιλογή στο μέλλον» (video)
Από καμάρι της Στεάουα, στη μεταγραφή… σωτηρίας στον Απόλλωνα Λεμεσού και από εκεί στον επαναπατρισμό για το βήμα της Ουκρανίας. Ο Βαλεντίν Κογιοκάρου έζησε από κοντά τη φρίκη του πολέμου, η οποία όμως τον έφερε στη Φέγενορντ, και εξιστορεί αποκλειστικά στο BN Sports όλη την πορεία της ποδοσφαιρικής ζωής του.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Ο πόλεμος μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας έφερε αρκετές αλλαγές και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς οι αποχωρήσεις των ξένων παικτών ήταν μαζικές. Η FIFA έχει «παγώσει» τα συμβόλαιά των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών και μέχρι τις 7 Απριλίου, μπορούν να βρουν τον επόμενο σταθμό τους ώστε να ολοκληρώσουν την σεζόν εκεί. Τέτοια περίπτωση είναι και ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ που ήρθε στην ΑΕΚ αλλά και ο Ρεμί Καμπελά που θέλει να φέρει ο Ολυμπιακός.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα, όμως, και ο Βαλεντίν Κογιοκάρου. Ο Ρουμάνος τερματοφύλακας μπορεί να πήγε στην Ουκρανία το περασμένο καλοκαίρι για χάρη της Ντνίπρο αλλά έφυγε άρον-άρον για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ολλανδία και τη Φέγενορντ. Ο 26χρονος έχει περάσει από… σαράντα κύματα για να φτάσει σε αυτό το σημείο και ο ίδιος εξιστορεί τα βιώματά του στο BN Sports.

Το «δέσιμο» με τους Ουκρανούς, η φρίκη των ρωσικών επιθέσεων αλλά και το επόμενο βήμα στην Ολλανδία. Παράλληλα, εξηγεί γιατί δεν πέτυχε στην Ιταλία αλλά και την αναγέννηση σε Κύπρο και Ρουμανία.

FOMsDjcXEAATiCO.jpg

Αναλυτικά είπε:

  • Πώς νιώθεις που πήγες στη Φέγενορντ ποια είναι η πρώτη σου εντύπωση;

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων που είμαι μέρος ενός τόσο μεγάλου συλλόγου στην Ευρώπη. Ο σύλλογος είναι πολύ καλά οργανωμένος, οι οπαδοί είναι φανταστικοί και η ομάδα είναι σε υψηλό επίπεδο»

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σου εκεί;

«Θέλω να μπω πολύ γρήγορα σε κανονικούς ρυθμούς, να δείξω τον πραγματικό μου εαυτό και τι αξίζω και να διεκδικήσω τη βασική θέση στα καρέ»

  • Ήταν εύκολο ή δύσκολο να αποδεχτείς την προσφορά της Φέγενορντ και γιατί;

«Χάρηκα πολύ όταν έλαβα την πρόταση και ήταν εύκολο να την αποδεχτώ. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην ποδοσφαιρική μου καριέρα μέχρι τώρα και είναι πραγματικά συναρπαστικό να βρίσκομαι σε ένα νέο επίπεδο»

  • Μίλησέ μου για σένα. Πώς ξεκίνησες το ποδόσφαιρο και πότε κατάλαβες ότι μπορείς να γίνεις επαγγελματίας;

«Ξεκίνησα πολύ μικρός. Νομίζω γύρω στα 6-7 ετών. Αυτό το πάθος το έχω από τους γονείς μου γιατί ασχολούνταν και με τον αθλητισμό. Μετά από τα 15 μου, όταν πήγα στην πρώτη ομάδα της Στεάουα, όλοι είχαν ενθουσιαστεί για την ποιότητά μου και κατάλαβα ότι μπορώ να γίνω επαγγελματίας. Από παιδί το όνειρό μου ήταν και είναι να παίξω σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είμαι κοντά για να το φτάσω»

  • Πήγες στην Ιταλία αλλά δεν καθιερώθηκες. Γιατί; Τι πήγε λάθος;

«Ήμουν πολύ νέος και δεν είχα προετοιμαστεί πλήρως για αυτό το βήμα, αλλά έμαθα πολλά πράγματα από αυτή την εμπειρία και νομίζω ότι λόγω αυτού, άρχισα να μεγαλώνω κάθε χρόνο και να αλλάζω στον τρόπο σκέψης»

  • Όταν η Στεάουα σε άφησε να φύγεις, πώς ένιωσες; Απογοητεύτηκες;

«Καλύτερα να μην μιλήσω για εκείνους»

  • Πες μου για την Κύπρο. Καταρχάς, σε βοήθησαν στην καριέρα σου;

«Ήμουν πολύ χαρούμενος στην Κύπρο και ήθελα να συνεχίσω εκεί, αλλά είχα μια καλή πρόταση από τη Ρουμανία και επέλεξα να πάω εκεί γιατί είχα μεγαλύτερες πιθανότητες να παίξω βασικός»

  • Τι σου άρεσε περισσότερο στην Κύπρο;

«Μου άρεσε η ομάδα, ο ιδιοκτήτης είναι πολύ καλός άνθρωπος, και επίσης η πόλη ήταν όμορφη»

  • Στην επιστροφή στη Ρουμανία, βρήκες τον παλιό σου εαυτό και έδωσες «απαντήσεις»;

«Η επιστροφή ήταν πολύ δυνατή. Φτάσαμε στην 3η θέση και κερδίσαμε και δύο τρόπαια αλλά κάτι άλλαξε τον τελευταίο χρόνο και δεν με ικανοποίησε. Φυσικά, κάποιοι δεν πιστεύουν σε εσένα για κάποιο λόγο, αλλά αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαίρου και σου δίνουν πάντα μια ψυχική αντλία για να δείξεις πόσο καλός είσαι»

as1-2.jpg

  • Πάμε στο θέμα της Ουκρανίας. Πρώτα από όλα πες μου για τις πρώτες σου μέρες εκεί;

«Στην Ουκρανία από την πρώτη μέρα ένιωσα σαν να είμαι στο σπίτι μου εκεί και όλοι συμπεριφέρονται υπέροχα μαζί μου. Ήταν πάρα πολύ ωραία»

  • Τι θυμάσαι από την στιγμή που επιτέθηκε η Ρωσία;

«Θυμάμαι πως κατάλαβα ότι εκείνες τις στιγμές, η ομάδα είναι πιο ενωμένη από ό,τι είχα δει και τον τρόπο που καταφέραμε να φύγουμε από τη χώρα θα τον μοιραζόμαστε για πάντα»

  • Φοβήθηκες;

«Φοβόμασταν πολύ. Και ήταν δύσκολο να φανταστούμε τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη στιγμή»

  • Ανακουφίστηκες με την απόφαση της FIFA να φύγεις από τώρα σε άλλη ομάδα;

«Ήταν μια ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές να απολαύσουν αυτό το όμορφο άθλημα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές κάπου αλλού»

  • Ένα μήνυμα στον ουκρανικό λαό;

«Να παραμείνουν δυνατοί και όλοι θα προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε, είμαι πραγματικά περήφανος για αυτήν την όμορφη χώρα και τους ανθρώπους»

  • Τι ξέρεις για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ξέρω πολλά γι' αυτό και έχω φίλους που παίζουν εκεί και είναι πολύ χαρούμενοι. Λένε ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό, φυσικά αυτό μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για μένα στο μέλλον. Η ζωή είναι όμορφη, η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα. Φυσικά έχω πάει εκεί σε διακοπές και το χάρηκα»

  • Ο πιο δύσκολος αντίπαλος της καριέρας σου; Και το ποδοσφαιρικό σου είδωλο όταν ξεκινούσες;

«Ο πιο δύσκολος αντίπαλος ήταν ξεκάθαρα η Μάντσεστερ Σίτι όταν την αντιμετώπισα στο Champions League. Το είδωλό μου είναι ο Μπουφόν, αλλά τώρα που μεγάλωσα και βλέπω τα προσόντα μου, θαυμάζω περισσότερο και άλλους τερματοφύλακες»

  • Έχεις κάποια στιγμή που το μετανιώνεις μέχρι και τώρα; Αν ναι, τι;

«Δεν έχω μετανιώσει γιατί η ζωή συνεχίζεται με καλά και άσχημα πράγματα και ξέρω ότι κάθε μέρα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να γίνομαι όλο και καλύτερος»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0