Face to Face

Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης στο BNSports: « Μεγάλος σύλλογος ο ΟΦΗ- Δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, χτίζουμε την ομάδα της επόμενης σεζόν»

Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης στο BNSports: « Μεγάλος σύλλογος ο ΟΦΗ- Δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα, χτίζουμε την ομάδα της επόμενης σεζόν»

Δυνατός, οξυδερκής και… σκληροτράχηλος. Μπορεί στα τελευταία παιχνίδια του να μην παίρνει φανέλα βασικού καθώς ο ανταγωνισμός στον ΟΦΗ στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών είναι μεγάλος, ωστόσο πάντοτε αποτελεί μια εγγυημένη λύση για τα μετόπισθεν. Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports, για τον ΟΦΗ, τα play out και τα play οff της Super League 1, αλλά και την Eθνική Oμάδα.

Συνέντευξη στον Γιώργο Ζαχαρίου

Ο ΟΦΗ, αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους υγιέστερους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς της Ελλάδας. Μπορεί να «έχασε» την είσοδο στα play off την τελευταία στιγμή, όμως έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις, με την συνέπεια που δείχνει ως σύλλογος αλλά και με το ποδόσφαιρο που παίζει. Σημαντικός είναι ο παράγοντας, ότι στηρίζεται και σε ελπιδοφόρους Έλληνες ποδοσφαιριστές, που συμβάλλουν τα μέγιστα στην πορεία της Κρητικής ομάδας.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός από το Κορδελιό, έχοντας περάσει και από τους Αιγινιακό και Αστέρα Τρίπολης, μίλησε στο BNSports, για την σημερινή του ομάδα, τον τρόπο λειτουργίας της, την καριέρα του αλλά και τον… Γκιγιέρμε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

  • Πως σου φαίνεται η Κρήτη και το Ηράκλειο; Έχει πολλές διαφορές από την Τρίπολη;

«Σίγουρα υπάρχουν αρκετές διαφορές. Είναι μεγαλύτερη πόλη, με τη θάλασσα της, υπάρχουν περισσότερες επιλογές αναφορικά με την καθημερινότητα, όπως συμβαίνει και με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Σε σχέση με την Τρίπολη είναι σίγουρα κάτι το διαφορετικό. Ωστόσο στην Τρίπολη, υπήρχε περισσότερη ηρεμία. Οι «ταχύτητες» της καθημερινότητας διαφέρουν αρκετά»

  • Πως είναι για έναν ποδοσφαιριστή, να αγωνίζεται σε μια ομάδα με τέτοια «υγεία» και με διακεκριμένα πρόσωπα, του Ελληνικού ποδοσφαίρου; Ήταν αυτός ο κυριότερος λόγος, που επέλεξες τον ΟΦΗ;

«Φυσικά ήταν και αυτός είναι ένας λόγος, αλλά έπαιξε και ρόλο το μέγεθος του ΟΦΗ σαν ομάδα, Είναι θετικό το γεγονός ότι ο σύλλογος είναι δομημένος και διοικείται από ανθρώπους που ασχολούνται και γνωρίζουν πολλά πράγματα από το χώρο του ποδοσφαίρου και σίγουρα είναι ένας επιπλέον λόγος για να τον επιλέξεις.

Παρόλα αυτά και στον Αστέρα και στον ΟΦΗ, παρατηρείται μια σταθερότητα και για αυτό και οι δυο ομάδες είναι πολύ καλοί προορισμoί για ένα ποδοσφαιριστή»

  • Στα τελευταία παιχνίδια ο προπονητής σου, κύριος Νιόπλιας, επιλέγει να μη σε χρησιμοποιεί στη βασική ενδεκάδα. Σε πεισμώνει το γεγονός; Σε κάνει να δουλεύεις πιο σκληρά;

«Φυσικά και με πεισμώνει, αν και αυτό είναι κομμάτι του αθλήματος. Πρέπει να δουλεύεις και να αποδεικνύεις τι αξίζεις, γιατί κάθε μέρα κρίνεσαι, ανεξαρτήτως από το ότι βλέπει ο κόσμος κάθε σαββατοκύριακο.

Από εκεί και πέρα πρέπει να επικεντρώνεσαι στο καλό της ομάδας και για να δίνεις μια λύση στον προπονητή όταν τη χρειάζεται. Όπως είναι φυσιολογικό κανείς δεν είναι πάντοτε έτοιμος 100% γιατί κι εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε άνθρωποι και περιμένουμε τη στιγμή μας»

  πασα.jpg

 

  • Ο τρόπος με τον οποίο ο ΟΦΗ, έμεινε εκτός από τα Play Off, ήταν αντικειμενικά κάπως «σκληρός». Ποια μπορεί να είναι η αντίδραση στις τάξεις μιας ομάδας μετά από μια τέτοια είδηση;

«Η αλήθεια είναι ότι μας φάνηκε παράξενος ο τρόπος με τον οποίο μείναμε εκτός, μιας και είναι ο βασικότερος στόχος του ΟΦΗ, να παίξει στα play off. Το μόνο πλέον που πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα είναι να επικεντρωθούμε στο πλάνο που είχαμε εξ’ αρχής και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στα play out, χτίζοντας για την επόμενη χρονιά, γιατί για εμάς ακόμη τίποτα δεν έχει τελειώσει»

  • Πιστεύεις ότι αδικήθηκε η ομάδα σου με αυτόν τρόπο;

«Πιστεύω ότι δεν αδικηθήκαμε, γιατί ο ΠΑΣ Γιάννινα, μάζεψε περισσότερους βαθμούς από εμάς στο γήπεδο. Όμως κι εμείς με τη σειρά μας είχαμε μια σταθερότητα, πετύχαμε σημαντικές νίκες και θεωρώ ότι η είσοδος στα play off κρίθηκε πραγματικά στις λεπτομέρειες»

  • Ποια θεωρείς, ότι είναι η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα σου μέχρι σήμερα, είτε θετική είτε αρνητική;

«Η αλήθεια είναι ότι με πιάνεις λίγο απροετοίμαστο. Δεν έχω καταφέρει ακόμη πολλά πράγματα αν και θα ήθελα να είχα καταφέρει περισσότερα. Ωστόσο η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου, θεωρώ ότι είναι η κλήση μου στην Εθνική ομάδα, παρότι δεν είχα αγωνιστεί. Είναι στόχος για όλους τους ποδοσφαιριστές να κληθούν στην εθνική ομάδα»

 

 πασαλιδης_εθνικη.jpg

  • Πριν από δυο χρόνια όταν και ήσουν ποδοσφαιριστής του Αστέρα, στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, έκανες ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Γκιγιέρμε. Θεωρείς πως έφταιγε το σκορ που ήταν ήδη στο 0-2, ή απλώς δεν εκτίμησες καλά τη φάση; Ανησύχησες μήπως του προκάλεσες σοβαρή ζημιά;

«Εννοείται ότι ανησύχησα, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν το συνειδητοποίησα κατευθείαν ότι τον είχα βρει τόσο άσχημα. Ήταν σίγουρα ένας κακός υπολογισμός και μακάρι να γυρνούσα το χρόνο πίσω για να μην γινόταν αυτό. Πολλές φορές συμβαίνουν τέτοια περιστατικά κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Όταν το είδα κι εγώ κατάλαβα ότι ήταν πράγματι πολύ σκληρό»

pasal.jpg

  • Επικοινώνησες μετά μαζί του;

«Στον αγωνιστικό χώρο δεν καταφέραμε να μιλήσουμε γιατί υπήρχε και η ένταση και οι αψιμαχίες. Του έστειλα βέβαια μετά ένα προσωπικό μήνυμα, αλλά δεν πήρα κάποια απάντηση»

  • Ποιες ομάδες από το ελληνικό πρωτάθλημα, ξεχωρίζεις φέτος, από άποψη θεάματος;

«Μια από τις ομάδες που ξεχώρισα ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ήταν αρκετά κυνικός και σταθερός. Είχε ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού και έπαιρνε τα αποτελέσματα που χρειαζόταν για να φτάσει μέχρι την είσοδο του στα play off. Υπήρχε βέβαια και η ομάδα του Βόλου, η οποία ειδικά στην αρχή του πρωταθλήματος είχε πολύ καλές στιγμές»

  • Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι από εδώ και πέρα; Θα σε ενδιέφερε μια καριέρα στο εξωτερικό;

«Ούτε αυτό το έχω σκεφτεί. Ούτε έχω θέσει κάποιο στόχο. Σίγουρα θα ήθελα να δοκιμαστώ κάποτε στο εξωτερικό, για την εμπειρία αλλά και για την ποδοσφαιρική παιδεία. Ωστόσο είμαι ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ και επικεντρώνομαι σε αυτόν, για να βοηθήσω κι εγώ όσο μπορώ να πετύχει τους στόχους του»
πασαλιδης_μπαλα.jpg

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0