Face to Face

Ο ταλαντούχος Ηλίας Κωστής στο BN Sports: «Θέλω το Youth League με την Ατλέτικο Μαδρίτης – Καταπληκτικός άνθρωπος και προπονητής ο Φερνάντο Τόρες» (video)

Ο ταλαντούχος Ηλίας Κωστής στο BN Sports: «Θέλω το Youth League με την Ατλέτικο Μαδρίτης – Καταπληκτικός άνθρωπος και προπονητής ο Φερνάντο Τόρες» (video)

Γράφει ιστορία από τα μετόπισθεν της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ηλίας Κωστής αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια που οδηγούν στους «ροχιμπλάνκος» προς τον παρθενικό τους ευρωπαϊκό τίτλο στο τμήμα της Κ19 και ο ίδιος μοιράζεται αποκλειστικά στο BN Sports το όνειρο που ζει στη Μαδρίτη.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Επικράτησε επί της μεγάλης σχολής της Πόρτο. Απέκλεισε τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και τη Μπορούσια Ντόρτμουντ που έχει όλο το «ζουμί» του μελλοντικού γερμανικού ποδοσφαίρου. Και τώρα… ημιτελικά. Final Four για το UEFA Youth League. Εκεί που θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κ19 της Ατλέτικο Μαδρίτης, δείχνοντας τι αναμένεται να ακολουθήσει.

Η ομάδα του Φερνάντο Τόρες που ξεδιπλώνει τις προπονητικές του ικανότητες από τον πάγκο όπου πριν χρόνια βρισκόταν ο ίδιος περιμένοντας τη μεγάλη ευκαιρία. Το ενδιαφέρον ωστόσο, είναι και… ελληνικό. Ελληνοκυπριακό για την ακρίβεια. Ο λόγος για τον Ηλία Κωστή. Μία εκ των βασικών μονάδων του ισπανικού συλλόγου σε αυτή την τρελή πορεία και ο «καμάρι» της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ισπανία.

Ο 18χρονος άσος, που παίζει τόσο ως αμυντικός μέσος αλλά και ως αριστερό μπακ και στόπερ, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και μοιράστηκε όσα ζει αυτή τη στιγμή στη Μαδρίτη. Ο τρόπος που πήγε στην Ισπανία, ο Τόρες αλλά και οι προσωπικοί στόχοι για το μέλλον του.

Αναλυτικά είπε:

  • Πως αισθάνεσαι που είσαι με την ομάδα σου στο Final 4 του Youth League για πρώτη φορά στην ιστορία της;

«Αισθάνομαι υπέροχα είναι μεγάλη εμπειρία για έναν νέο παίκτη να ξεκινάει με τέτοια βιώματα.»

  • Πόσο σημαντικό είναι για εσένα και την ομάδα;

«Είναι σημαντικό τόσο για την ομάδα όσο και για εμένα προσωπικά να παίζω και να ξεχωρίζω σε μια τέτοια διοργάνωση. Η αναγνώριση και η αποδοχή σε αυτές τις ομάδες είναι μεγάλο κίνητρο και ικανοποίηση. Έχουμε ήδη γράψει ιστορία καθώς είμαστε η πρώτη ομάδα της Ατλέτικο που περνάει στο Final Four αλλά δεν θέλουμε να μείνουμε μόνο εκεί. Ο στόχος μας είναι η κατάκτηση αυτή της διοργάνωσης.»

  • Ποιο είναι το κλειδί για να φτάσετε μέχρι εδώ;

«Η συγκέντρωση και ο επαγγελματισμός, το να σέβεσαι τον αντίπαλο και να τον κερδίζεις βλέποντας κάθε φορά ένα προς ένα τα παιχνίδια. Δίνοντας το 100%  του εαυτού σου, ακολουθώντας τις οδηγίες που μας δίνονται, και κυρίως το πάθος που δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι παλεύοντας κάθε φάση του παιχνιδιού όπως είναι και το DNA της Ατλέτικο. Αυτά είναι μας κάνουν ξεχωριστούς»

  • Πες μου για τον Φερνάντο Τόρες. Πως είναι σαν άνθρωπος και προπονητής και αν θεωρείς ότι θα κάνει μεγάλη καριέρα και σε αυτόν τον χώρο;

«Ο Τόρες είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Το πάθος του σαν παίκτης και οι επιτυχίες του μας εμπνέουν και εμάς. Ξέρει να βγάζει τον καλύτερο εαυτό μας και να κάνει τα πάντα για να του δίνουμε το καλύτερο. Είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει και είμαι σίγουρος ότι όλες οι εμπειρίες του θα τον βοηθήσουν μελλοντικά στην προπονητική του καριέρα. Σαν άνθρωπος είναι σεμνός και μας μιλάει συνέχεια για τις εμπειρίες του. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας και το καταλαβαίνεις από τον τρόπο που μιλάει»

  • Τον έβλεπες μικρός και τώρα είναι προπονητής σου; Πως νιώθεις για αυτό;

«Ποιος δεν τον έβλεπε μικρός; Είναι μεγάλος ο σεβασμός προς έναν άνθρωπο με τις δικιές του επιτυχίες. Είναι κάτι μοναδικό να δουλεύεις μαζί του. Ασχέτως με τα όσα έχει κερδίσει, ξεχωρίζει για τον χαρακτήρα. Αυτό έχω καταλάβει από τον τελευταίο χρόνο που είμαι μαζί του»

  • Έχεις κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα; Ποιον παίκτη ξεχωρίζεις και γιατί;

«Ναι έχω κάνει κάποιες προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και έχω ξεχωρίσει λίγο παραπάνω τον Καράσκο λόγω της εξαιρετικής τεχνικής κατάρτισης του και την ευκολία που διαχειρίζεται την μπάλα»

  • Ποιος ξεχωρίζει από τους συμπαίκτες σου και θεωρείς θα κάνεις μεγάλη καριέρα;

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον παραπάνω από τους άλλους. Δεν θα ήταν δίκαιο. Ο καθένας στην θέση του είναι ο καλύτερος και σαν σύνολο είμαστε οι καλύτεροι, για αυτό κάνουμε και αυτήν την πορεία. Τώρα το αν κάνω εγώ μεγάλη καριέρα, δεν γνωρίζω την απάντηση. Όμως σίγουρα θέλω, και αυτός είναι ο στόχος, οι ποδοσφαιρικές επιτυχίες και έπειτα όλα όσα συνεπάγονται με αυτό

  • Πες μου πως ένιωσες όταν έμαθες για την πρόταση της Ατλέτικο; Ήταν εύκολο να φύγεις από την Κύπρο;

«Το διάστημα εκείνο είχαν ανοίξει πολλές πόρτες και υπήρχε ένα ενδιαφέρον. Αλλά όταν πήγα Ατλέτικο, ένιωσα ότι ανήκω εκεί, μου άρεσε ο τρόπος που παίζουν, η νοοτροπία τους, οι στόχοι και τα κίνητρα που σου βάζουν, ήταν σαν να άρχιζα να ζω ένα όνειρο μου. Δεν ήταν εύκολο το να φύγω από Κύπρο. Η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, όλα ήταν εκεί αλλά με την στήριξη της οικογένειας μου και ιδίως του πατέρα μου που σαν παίκτης και αυτός ήξερε και μου μετέδωσε το ποδοσφαιρικό πνεύμα και ότι αν θέλεις να ζήσεις το όνειρο σου πρέπει να τολμάς και να το κυνηγάς. Πόσο μάλιστα αν είσαι ένας Έλληνας στο εξωτερικό που είναι ακόμη πιο δύσκολο ειδικά σε τέτοιο επίπεδο»

  • Ποιοι οι στόχοι για το μέλλον;

«Οι στόχοι για το μέλλον είναι πολλοί! Σίγουρα για αρχή, θέλω το UEFA Youth League η οποία είναι η διοργάνωση που ξεχωρίζει σε αυτή την ηλικία. Nα παίξω στην πρώτη ομάδα της Ατλέτικο και να παίξω επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη»

  • Ήσουν στην ακαδημία της Άρσεναλ. Ποιες οι διαφορές με αυτή της Ατλέτικο;

«Ήταν μια ιδιωτική ακαδημία όπου εκεί έκανα και τα πρώτα μου βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου με καταπληκτικούς προπονητές. Αλλά τότε ήμουν μικρός, ο στόχος ήταν να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι να το κάνουμε με τον τρόπο της Άρσεναλ και αν αυτό φέρνει νίκη έχει καλώς! Έπειτα, ο μπαμπάς μου πήγε στο ΑΠΟΕΛ (ήταν βοηθός και προπονητής), οπότε και εγώ τον ακολούθησα εκεί με σκοπό να μπω σε ένα ποιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και, σε μια ομάδα με στόχους και ευρωπαϊκές διακρίσεις.»

  • Είχες ή έχεις προτάσεις από την Ελλάδα;

«Δεν είχα καμία πρόταση από ελληνική ομάδα. Δυστυχώς, όπως ανάφερα το να είσαι Έλληνας σε ένα ξένο μέρος κάνει ακόμη πιο δύσκολη την ανάδειξη σου. Πόσο μάλιστα όταν τα περισσότερα χρόνια τα έζησα Κύπρο και όχι Ελλάδα.»

atle1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0