Face to Face

Ο Σάκης Μάτης στο BN Sports για τον Κουρφαλίδη: «Είμαστε περήφανοι για εκείνον – Θα έχει λαμπρό μέλλον» (video)

Ο Σάκης Μάτης στο BN Sports για τον Κουρφαλίδη: «Είμαστε περήφανοι για εκείνον – Θα έχει λαμπρό μέλλον» (video)

Ο Γκουστάβο Πογιέτ έκανε την… έκπληξη στις πρώτες επιλογές στην Εθνική Ελλάδας και επιβεβαίωσε πως είναι ένας άνθρωπος που στηρίζει και επιβραβεύει τα νέα παιδιά. Ο Χρήστος Κουρφαλίδης είναι το νέο πρόσωπο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και το BN Sports, με την βοήθεια του Σάκη Μάτη από τον Μακεδονικό Λήτης, σας τον δίνει στο… πιάτο.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

«Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Γιώργος Αθανασιάδης, Γιώργος Τζαβέλλας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, Κώστας Τσιμίκας, Κώστας Σταφυλίδης, Δημήτρης Γούτας, Γιώργος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Νικολάου, Λάζαρος Ρότα, Μανώλης Σιώπης, Μάριος Βρουσάι, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Χρήστος Κουρφαλίδης, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Δημήτρης Λημνιός, Πέτρος Μάνταλος, Γιώργος Μασούρας, Τάσος Μπακασέτας, Τάσος Δουβίκας, Δημήτρης Πέλκας, Γιώργος Γιακουμάκης, Ευθύμης Κουλούρης, Βαγγέλης Παυλίδης

Αυτή είναι η πρώτη 26άδα της Εθνικής Ελλάδας επί εποχή Γκουστάβο Πογιέτ, με τη μεγάλη έκπληξη να μην… λείπει. Τα μάτια όλων, έπεσαν πάνω στο όνομα του Χρήστου Κουρφαλίδη. Ο 20χρονος μέσος έχει βγάλει μάτια με την Primavera της Κάλιαρι και δικαίως, κέρδισε μία θέση ανάμεσα στις επιλογές της Εθνική Ελλάδας, ωστόσο το «παραμύθι» της καριέρας του ξεκινάει από τα άδυτα του Μακεδονικού Λήτης.

Ένα χωριό λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου ο Κουρφαλίδης έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και από εκεί, κέρδισε μία θέση στην Κάλιαρι. Ένας από τους ανθρώπους που τον έζησαν, ήταν ο Σάκης Μάτης, ο οποίος βρίσκεται στην διοίκηση του συλλόγου και αναλύει αποκλειστικά στο BN Sports τον 20χρονο χαφ.

Ο τρόπος που αποκτήθηκε από τον Μακεδονικό Λήτης, η εξέλιξή του μέσα από την ανδρική ομάδα αλλά και η προοπτική της Κάλιαρι, που παιχνίδι με το παιχνίδι, επιβεβαιώνει τους ανθρώπους που τον πίστεψαν. Η κατάληξη είναι πως ο Έλληνας άσος, που έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο επίσημες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του ιταλικού συλλόγου, θα έχει ένα λαμπρό μέλλον.

Αναλυτικά είπε:

  • Τι ξεχωρίσατε στην αρχή από τον Κουρφαλίδη;

«Γενικά, ο Μακεδονικός Λήτης δίνει ευκαιρίες στους νέους παίκτες και από την ηλικία των 14-15-16 ετών τους βάζουν σε μία διαδικασία να παίξουν με την πρώτη ομάδα. Ο Κουρφαλίδης φαινόταν από νωρίς ότι θα εξελιχθεί σε μεγάλο ποδοσφαιριστή. Είχε ταχύτητα, δύναμη και τρομερή αντίληψη για την ηλικία του. Φαινόταν πως μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής»

  • Πως νιώθετε για την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας;

«Δεν το συζητώ για το πόσο υπερήφανοι είμαστε. Καμαρώνουμε για εκείνον. Είναι μία σημαντική στιγμή για τον ίδιο αλλά όλους εμάς. Είμαστε χαρούμενοι για εκείνον αν και είχε κληθεί κάποια στιγμή στην Κ17 της Ελλάδας αλλά έπεσε πάνω στη μεταγραφή, οπότε δεν καθιερώθηκε. Φαίνεται πως τον παρακολουθούσαν και μετά τις εμφανίσεις του στην Ιταλία, τον φώναξαν στην Εθνική. Θεωρώ πως το μέλλον του θα είναι λαμπρό»

  • Πως αποκτήθηκε από τον Μακεδονικό Λήτης;

«Λόγω χωριού, οι επιλογές είναι μετρημένες και σε εμάς παίζουν τα περισσότερα παιδιά. Έτσι και ο Κουρφαλίδης. Ήταν στις ακαδημίες μας από μικρή ηλικία και στα 14 του, είχαμε εντυπωσιαστεί με τον τρόπο που έπαιζε. Ήταν έτοιμος για την ανδρική ομάδα και το 2016, τον φωνάξαμε να έρθει. Έκανε κάποιες προπονήσεις και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Έτσι και έπαιξε αμέσως»

  • Ποια ήταν η θέση του στην αρχή;

«Έπαιζε παντού. Στην κυριολεξία. Ως μπακ, ως εξτρέμ, ως αμυντικός. Τα πάντα αλλά έπρεπε να καθιερωθεί σε μία θέση και αυτή ήταν του μέσου. Εκεί ήταν το καλύτερο για εκείνον. Μου θυμίζει τον Κρόος στον τρόπο που αγωνίζεται. Μπορεί να αμυνθεί, να βρει δίχτυα, να κάνει τα πάντα!»

  • Πως έγιναν οι επαφές για να πάει στην Κάλιαρι και πως νιώσατε για αυτό το βήμα;

«Ήταν σε ένα καμπ στο Κιλκίς το οποίο το διοργάνωνε το γραφείο που τον εκπροσωπεί τώρα. Εκεί ήταν εξαιρετικός και τον είχαν προσεγγίσει αρκετές ιταλικές ομάδες. Μάλιστα είχε κάνει δοκιμαστικά και στη Τορίνο αλλά προτίμησε την Κάλιαρι. Εκεί φάνηκε να κουμπώνει καλύτερα και να του αρέσει περισσότερο το project. Μπήκε στην Κ17, έπαιξε δανεικός και επέστρεψε στην Κάλιαρι όπου και έχει καθιερωθεί. Η μεταγραφή του φυσικά, έγινε και με τη βοήθειά μας και δεν φέραμε καμία αντίρρηση σε αυτό. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος του συλλόγου μας»

  • Υπήρχε πρόταση από ελληνική ομάδα;

«Μας είχε ενοχλήσει η Ξάνθη, όμως ήταν αφότου είχε συμφωνήσει με την Κάλιαρι. Σίγουρα, αρκετές ομάδες ερχόντουσαν και τον έβλεπαν όμως δεν πρόλαβαν να κάνουν κίνηση να τον αποκτήσουν γιατί είχε κλείσει στην Ιταλία»

  • Τι είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει;

«Είναι ήρεμος χαρακτήρας και αντιμετωπίζει τα πάντα με υπομονή και ψυχραιμία. Ακούει τον προπονητή που έχει και ακολουθεί πιστά το πλάνο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και θα τον βοηθήσει να πάει ψηλά»

  • Μία ευχή προς εκείνον;

«Να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Να ξεπεράσει και το Βασίλη Λάκη που βγήκε από τις ακαδημίες μας. Είναι χαρά μας να βλέπουμε τα δικά μας παιδιά να πετυχαίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0