Face to Face

Η Ναταλία Μεταξά στο BN Sports: «Με τον Παναθηναϊκό… στον ουρανό – Οι οπαδοί μας δίνουν επιπλέον κίνητρο»

Η Ναταλία Μεταξά στο BN Sports: «Με τον Παναθηναϊκό… στον ουρανό – Οι οπαδοί μας δίνουν επιπλέον κίνητρο»

Επιστροφή στους τίτλους μετά από 11 χρόνια για τα «φίνα κορίτσια» του Παναθηναϊκού. Το BN Sports επικοινώνησε με την Ναταλία Μεταξά, η οποία μας μετέφερε όλο το κλίμα που επικράτησε στον Τελικό Κυπέλλου Βόλεϊ Γυναικών στην Κρήτη!

Συνέντευξη στον Δημήτρη Φεραδούρο

Το τμήμα Βόλεϊ Γυναικών του Παναθηναϊκού, επιστρέφει στους τίτλους ύστερα από 11 ολόκληρα χρόνια. Τελευταίος τίτλος από τα «φίνα κορίτσια» ήταν αυτός του πρωταθλήματος το 2011. Πλέον ολόκληρος Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει στην κανονικότητα και κινείται σε ρυθμούς πρωταθλητισμού.

Το BN Sports επικοινώνησε με την Ναταλία Μεταξά και εισέπραξε όλο το κλίμα από τον Τελικό Κυπέλλου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο «πολύ φιλόξενο» Ηράκλειο της Κρήτης, απέναντι στην ομάδα της ΑΟ Θήρας και επικράτησε με 3-1 σετ σε ένα κατάμεστο γήπεδο. Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της, με την ομάδα και μάλιστα σε μια παλιά της ομάδα που αγωνίστηκε για δύο χρονιές (2016-2018).
εικόνα_Viber_2022-03-14_13-11-59-057.jpg

Ποια είναι τα συναισθήματά σου που συνέβαλε στην επιστροφή στους τίτλους μετά από 11 χρόνια;
«Πραγματικά η χαρά και η συγκίνηση είναι τεράστια! Η στιγμή που σηκώσαμε το κύπελλο ήταν μαγική. Το τμήμα είχε ανάγκη αυτόν τον τίτλο και είμαι πολύ περήφανη που είμαι και εγώ κομμάτι του μετά από τόσα χρόνια».

Τι κλίμα επικρατούσε στον τελικό;
«Το γήπεδο ήταν γεμάτο. Υπήρχε πολύ καλή οργάνωση και γενικά ήταν όλοι πολύ φιλόξενοι. Είχαμε πολλούς φιλάθλους που ήρθαν να μας δουν».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;
«Το κύπελλο ήταν εξαρχής ένας από τους στόχους της χρονιάς. Οπότε όταν έχεις τέτοιες βλέψεις το μόνο που έχεις να κάνεις είναι υπομονή, επιμονή και σκληρή προπόνηση. Υπάρχει αρμονία στην ομάδα, εμπιστοσύνη και η κάθε μία προσπαθεί να συμπληρώσει την άλλη».

Ποιο ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της πορεία σας μέχρι και την κατάκτηση του τίτλου;
«Είχαμε πολύ δύσκολη κλήρωση γενικά. Πρώτο ματς κληρωθήκαμε με τον Ολυμπιακό και έπειτα με την ΑΕΚ. Βέβαια για να κατακτήσεις το κύπελλο πρέπει να τους κερδίσεις όλους, αλλά ουσιαστικά από την αρχή μπήκαμε στα βαθιά με την κλήρωση. Όλη η πρόοδος της προετοιμασίας ήταν δύσκολη, οι προπονήσεις σε καθημερινή βάση είναι απαιτητικές, αλλά όπως προείπα, όταν θέτεις υψηλούς στόχους, αυτά είναι δεδομένα».

Που στοχεύει η ομάδα από εδώ και πέρα;
«Ο στόχος της ομάδας είναι πάντα η κορυφή! Αλλά αυτό έρχεται μόνο με σκληρή δουλειά. Με το ότι καταφέραμε να κερδίσουμε το κύπελλο, επιτεύχθηκε ένας στόχος, αλλά από εδώ και πέρα ξεκινάει το πιο δύσκολο κομμάτι. Από Δευτέρα μηδενίζει το κοντέρ και πάμε μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι να φτάσουμε στα πλέι οφ έχοντας κατοχυρώσει την πρώτη θέση και από εκεί και πέρα θα βάλουμε τα δυνατά μας για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται!»

Προσθέτει βάρος στην ομάδα η κατάκτηση του τίτλου, με δεδομένο πως ανεβαίνουν οι απαιτήσεις του κόσμου;
«Το να παίζεις για τον Παναθηναϊκό πάντα προσθέτει ένα «βάρος», βάρος όμως που σε παρακινεί να δουλέψεις όλο και πιο σκληρά και να πας όσο πιο ψηλά γίνεται! Έχουμε μια ομάδα και μια δυναμική, που σίγουρα δημιουργεί απαιτήσεις. Εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Οι δικές σου, προσωπικές φιλοδοξίες ποιες είναι;
«Θα ήθελα παρά πολύ να κατακτήσω για πρώτη φορά το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό! Πραγματικά είμαι έτοιμη να βοηθήσω την ομάδα όπως μπορώ και ευελπιστώ μέχρι το τέλος να έχουμε κατακτήσει τον τελευταίο και πιο δύσκολο στόχο της χρονιάς».

Πως νιώθεις που κερδίσατε τον τίτλο απέναντι σε μία παλιά σου ομάδα;
«Είμαι πραγματικά χαρούμενη που βλέπω την Σαντορίνη να συμμετέχει τα τελευταία χρόνια σε τελικές φάσεις. Ήμουν δυο χρόνια στην ομάδα και πέρασα πολύ όμορφες στιγμές. Γίνεται αξιόλογη δουλειά και προσπάθεια από όλον τον κόσμο στο νησί και είναι πολύ σημαντικό που το επίπεδο μένει συνεχώς υψηλό! Συγχαρητήρια στον Α.Ο. Θήρας».
123_3.jpg

Ποσό σημαντική είναι η στήριξη και η παρουσία του κόσμου και ποσό ρόλο μπορεί να παίξει για την συνέχεια;
«Όταν ακούτε τους αθλητές να λένε ότι ο κόσμος είναι ο 7 παίκτης, πραγματικά το εννοούν! Είναι πολύ μεγάλο boost να παίζεις και ένα ολόκληρο γήπεδο να σε υποστηρίζει. Ο κόσμος είναι πολύ βασικό κομμάτι της ομάδας μας και θα βοηθήσει παρά πολύ στα εντός παιχνίδια μας. Ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα στήριξη και τον περιμένουμε από εδώ και πέρα ώστε όλοι μαζί να κάνουμε το παραπάνω βήμα».

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού;
«Σας ευχαριστούμε για της στήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια! Σας ευχαριστούμε που μας ακολουθείτε όπου και αν παίζουμε! Το κύπελλο είναι για σας, καθώς ήσασταν ένας σημαντικός παράγοντας στις νίκες μας! Πάμε για τη συνέχεια όλοι μαζί».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0