Face to Face

Ο Σέρχιο Λεάλ στο BN Sports: «Είχα πρόταση από τον ΠΑΟΚ πριν έρθω στον Εργοτέλη - Ο Μαραντόνα ήθελε να γίνει ατζέντης μου» (video)

Ο Σέρχιο Λεάλ στο BN Sports: «Είχα πρόταση από τον ΠΑΟΚ πριν έρθω στον Εργοτέλη - Ο Μαραντόνα ήθελε να γίνει ατζέντης μου» (video)

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αδυναμία στους Λατινοαμερικάνους ποδοσφαιριστές. Έχει αποδειχθεί πολλάκις, όμως λίγοι έχουν μείνει στις αναμνήσεις των οπαδών. Ο Σέρχιο Λεάλ είναι ένας από αυτούς και μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για την πορεία του στα γήπεδα της χώρας μας, αποκαλύπτοντας πολλά και… διάφορα!

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Μακριά μαλλιά, ποδοσφαιρόφατσα και μία δόση ποδοσφαιρικής (και ωραίας)… τρέλας. Οι Λατινοαμερικάνοι δεν είναι τυχαίο που κουμπώνουν αμέσως στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ειδικά στην κουλτούρα, καθώς μας συνδέει ότι και οι δύο λαοί, ζούνε για αυτό το άθλημα. Ωστόσο δεν αποτελούν πάντα επιτυχημένες μεταγραφές, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το αν θα μπορούσαν υπό άλλες συνθήκες να δώσουν παραπάνω πράγματα.

Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που μέχρι και σήμερα, έχουν αποτυπωθεί με ανεξίτηλα γράμματα στις μνήμες των Ελλήνων φιλάθλων. Ακόμα και αν δεν έπαιξαν ποτέ στο Big-5 του πρωταθλήματος. Αναμφίβολα, το όνομα του Σέρχιο Λεάλ παραμένει μία γνωστή φυσιογνωμία για τους περισσότερους που τον παρακολούθησαν. Μπορεί να αγωνίστηκε με επιτυχία σε ΟΦΗ και Κέρκυρα αλλά άπαντες θα τον θυμούνται ντυμένο στα χρώματα του Εργοτέλη.

Ο ίδιος, με την γνωστή φράση πως νιώθει «50% Ουρουγουανός και 50% Κρητικός», ανοίχτηκε αποκλειστικά στο BN Sports και αναφέρθηκε για όλη την πορεία του στην Ελλάδα, τον Εργοτέλη που τον αγάπησε όσο λίγες ομάδες αλλά και το παρασκήνιο πριν πατήσει το πόδι του για πρώτη στη χώρα μας. Παράλληλα, παραδέχθηκε σε ποια ομάδα θα έπαιζε αλλά και για τον Μανόλο Χιμένεθ.

Αναλυτικά είπε:

  • Πες μου για την καριέρα σου. Ποια είναι η καλύτερη στιγμή που έζησες και γιατί;

«Πέρασα από αρκετές ομάδες, έπαιξα σε επαγγελματικό επίπεδο και νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό. Στα 17 μου έκανα το επαγγελματικό μου ντεμπούτο και ακόμα θυμάμαι όταν ήρθε η στιγμή να αλλάξω ήπειρο για να έρθω στον Εργοτέλη. Είμαι υπερήφανος για όσα καταφέρει. Τώρα για την κορυφαία στιγμή της καριέρας μου. Δύσκολη ερώτηση. Θα έλεγα όταν ήρθα στον Εργοτέλη και μετά από λίγους μήνες μου είπαν από την ΑΕΚ πως με ήθελαν να πάω εκεί. Δεν ήταν επίσημη πρόταση αλλά μου το είχαν πει μετά από ένα παιχνίδι κόντρα σε εκείνη. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πως βρίσκομαι σε ένα πολύ καλό επίπεδο»

  • Το 2009 ήρθες στην Ελλάδα. Ποια είναι το μεταγραφική ιστορία που ήρθε στον Εργοτέλη; Και πώς ένιωσες για αυτήν την πρόταση;

«Πριν έρθω στην Ελλάδα δεν ήξερα για τον Εργοτέλη. Μόλις είχε ανέβει στα μεγάλα σαλόνια και δεν είχα ακούσει πολλά πράγματα για εκείνον. Απλώς μου άρεσε το project και είπα το ναι. Ωστόσο, η πρώτη φορά που άκουσα για προσφορά από την Ελλάδα, ήταν για τον ΠΑΟΚ. Ο ατζέντης μου λίγους μήνες πριν μιλούσε με την ομάδα και ήταν να έρθω για τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο ο σύλλογος σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις και εν τέλει πήγα στον Εργοτέλη. Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος βέβαια γιατί ήταν το πρώτο μου ταξίδι στην Ευρώπη και έπαιζα απέναντι σε δυνατές ομάδες όπως Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό. Όμως, μετά την κρίση όλα καταστράφηκαν. Ήταν πολύ περίπλοκο γιατί οι ομάδες δεν πλήρωναν για μήνες»

  • Ποια ήταν η πρώτη σου εντύπωση στην Ελλάδα;

«Από την πρώτη στιγμή αγάπησα την Ελλάδα. Είναι μία μαγευτική χώρα και την αγαπάω πάρα πολύ. Ήρθα για διακοπές πέρσι και φέτος το σχεδιάζω να ξαναέρθω το καλοκαίρι. Είναι παράδεισος. Μου αρέσουν η θάλασσα, οι άνθρωποι. Όλα»

  • Έπαιξες και σε Κέρκυρα και ΟΦΗ. Με ποια ομάδα δέθηκες παραπάνω και γιατί;

«Και την δεύτερη φορά που ήρθα, στην Κέρκυρα, επικρατούσε το ίδιο σκηνικό με την κρίση. Καθυστερούσαν πολλοί οι πληρωμές. Είμαι επαγγελματίας οπότε έπρεπε να φύγω. Ξαναγύρισα για τον ΟΦΗ αλλά εκεί, παρότι ήταν ένας πολύ οργανωμένος σύλλογος, οι τραυματισμοί δεν με βοήθησαν καθόλου να προσφέρω όσα μπορώ. Αλλά και πάλι, αγάπησα τον ΟΦΗ αρκετά παρά τους τραυματισμούς»

  • Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχες στην καριέρα σου (ομάδα και παίκτης);

«Υπήρχε ένα εξαιρετικό επίπεδο από την αρχή που ξεκίνησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έπαιξα με Παναθηναϊκό που είχε τον Λέτο, τον Ολυμπιακό που είχε Ριέρα, Ιμπαγάσα. Τεράστιοι ποδοσφαιριστές αλλά είχαμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και εμείς. Όλα τα παιχνίδια ήταν μάχη και πολύ ωραία σε επίπεδο.»

  • Οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας – Ουρουγουάης στο ποδόσφαιρο;

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ ωραίο και σκληρό. Είναι σαν της Ουρουγουάης επειδή είναι δύσκολο και όλα τα παιχνίδια είναι μάχη για την ομάδα. Είναι πολύ ανταγωνιστικό και παρότι δεν είναι όλα τα γήπεδα τέλεια, υπάρχει ωραίο ποδόσφαιρο

  • Έχεις ποτέ προσφορές από μεγάλες ομάδες της Ελλάδας ή της Ευρώπης; Αν ναι, από ποιες;

«Ναι όταν ήμουν στον Εργοτέλη, μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ ήρθε μαζί με τον μεταφραστή και με ρώτησε αν μου αρέσει η ΑΕΚ και αν θέλω να πάω στην ομάδα επειδή του αρέσω αρκετά. Το ίδιο είχε γίνει και με τον ΠΑΟΚ αλλά είχα συμβόλαιο με τον Εργοτέλη και ήταν αρκετά δύσκολο γιατί η ομάδα ζητούσε σχεδόν τρία εκατομμύρια ευρώ και ήταν αδύνατον να δοθεί αυτό το ποσό»

3388365_1.jpg

  • Μια τρελή ιστορία από την πορεία σου στα γήπεδα;

«Αυτή και αν είναι δύσκολη ερώτηση (γέλια). Όταν ήμουν στο Περού, ο Μαραντόνα με πήρε τηλέφωνο και ρώτησε αν ήθελα να παίξω με την ομάδα του κόντρα στην ιστορική ομάδα της χώρας. Μου είχε πει να παίξω γιατί με θεωρούσε πάρα πολύ καλό και είναι τρελό για το Μαραντόνα είναι ο… Μαραντόνα. Μετά το πρώτο ημίχρονο κιόλας, ήρθε και μου είπε πως θέλει να γίνει ο ατζέντης μου. Πραγματικά τρελό και το θυμάμαι μέχρι τώρα»

  • Κάτι για το οποίο μετανιώνεις αυτή τη στιγμή;

«Έχω κάνει πολλά λάθη στην καριέρα μου και κάποιες φορές τσακώθηκα με προπονητές και πάντα χάνεις όταν το κάνεις. Σε στέλνει στον πάγκο, δεν παίζεις και είναι άσχημο. Δεν μπορείς να ξέρεις το μέλλον. Στον Εργοτέλη έπαιρνα ένα πολύ καλό συμβόλαιο, το οποίο ήταν για τρία χρόνια αλλά μετά από ένα χρόνο ήρθε η κρίση και άρχισαν τα προβλήματα»

D4A872B4-4AFE-4CF9-ACB3-1B766739D1A5-576x1024.png

  • Σε ποια ελληνική ομάδα θα ήθελες να αγωνιστείς;

«Στον Ολυμπιακό. Όπως είπα είχα προτάσεις από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αλλά θα ήθελα να αγωνιστώ για τον Ολυμπιακό καθώς είναι μία εξαιρετική ομάδα και το ξέρουμε όλοι. Ειδικά εκείνη την εποχή».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0