Face to Face

Ο Μιχάλης Βαλκάνης στο BN Sports: «Ίσως μας θυμηθούν στο μέλλον για το έργο μας στην Εθνική - Ο χρόνος θα κρίνει την επιλογή μας για Μανωλά, Σωκράτη»

Ο Μιχάλης Βαλκάνης στο BN Sports: «Ίσως μας θυμηθούν στο μέλλον για το έργο μας στην Εθνική - Ο χρόνος θα κρίνει την επιλογή μας για Μανωλά, Σωκράτη»

Το δεξί «χέρι» του Τζον Φαν’τ Σχιπ που πλέον κάνει τη δική του πορεία στους πάγκους, με αφετηρία την Εουπέν. Ο Μιχάλης Βαλκάνης μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για πρώτη φορά μετά την απομάκρυνση του ίδιου και του τιμ από τον πάγκο της Ελλάδας και αναλύει τα όσα συνέβησαν στη θητεία του αλλά και για τη Γάνδη.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

«Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο ταλέντο που έχω δει σε αυτό, όμως πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους Έλληνες ποδοσφαιριστές για να αναπτυχθούν και να παίξουν». Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια του Τζον Φαν’τ Σχιπ, όταν ανακοίνωσε ο ίδιος (!) την αποχώρησή του από τον πάγκο της Ελλάδας, τον περασμένο Νοέμβριο. Μία διαδρομή 2,5 ετών είχε φτάσει στο τέλος της και μαζί του, αποχώρησε όλο το τιμ που τον συνόδευε.

Το δεξί του «χέρι», ήταν ο Μιχάλης Βαλκάνης. Ο Ελληνοαυστραλός προπονητής που πλέον, έχει πάρει τον δικό του δρόμο ως πρώτος κόουτς, στην άκρη του πάγκου της Εουπέν. Πριν τον βελγικό σύλλογο, ο 47χρονος τεχνικός δούλεψε δίπλα στον Ολλανδό συνάδελφο του και σύλλεξε αρκετές εμπειρίες για να μπορεί σταθεί στις δυσκολίες του Βελγίου.

Ο ίδιος, μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports και μοιράζεται για πρώτη φορά, από τη μέρα που αποχώρησε, τα όσα συνέβησαν στην Εθνική Ελλάδας, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Φαν’τ Σχιπαλλά και τα πάντα γύρω από τη Γάνδη που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ στο Europa Conference League. Φυσικά, δεν γινόταν να μην αναφερθεί και στον Γιάννη Κωνσταντέλια.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΠΑΝΙΑ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Αναλυτικά είπε:

  • Αρχικά, πως είναι οι πρώτες μέρες σας στην Εουπέν ως πρώτος προπονητής;

«Κατευθείαν είχαμε να φτιάξουμε αρκετά προβλήματα τα οποία υπάρχουν από τον Νοέμβρη. Όταν παίρνεις την ευθύνη για μία ομάδα που δεν είχε κερδίσει για 16 παιχνίδια, πρέπει να λύσεις αρκετά θέματα και να δώσεις αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στην ομάδα. Να ζητάς από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά τι θες να κάνει μέσα από την προπόνηση και να ανεβάσουν την ενέργεια και την απόδοση. Παράλληλα πρέπει να πάρουμε αποτελέσματα και είμαστε σε μία περίοδο που έχουμε δυνατά παιχνίδια. Τις καλύτερες ομάδες του Βελγίου. Ο βαθμός μέσα στην Ουνιόν ήταν χρυσός για τη μάχη μας προς την παραμονή. Είναι ευκαιρία για εμάς τα δυνατά ματς, να δείξουμε τι αξίζουμε αλλά και να ανεβάσουμε την απόδοσή μας. Στόχος είναι να σωθεί η ομάδα αλλά και να πάμε στον τελικό»

  • Τι χαρακτηριστικά έχει το βελγικό ποδόσφαιρο;

«Είναι μία μίξη Ολλανδίας, Γερμανίας, Γαλλίας και λίγο Αγγλίας. Θα δεις πως μέσα σε λίγες εβδομάδες αλλάζουν τακτική. Όλες οι ομάδες. Και όμως θα μπορούν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο. Παίζουν και κλειστά και ανοιχτά. Είναι τρομερό πως το καταφέρνουν. Είναι ένα πρωτάθλημα που κάθε εβδομάδα έχει ένα δύσκολο παιχνίδι. Είτε είναι μεγάλες είτε μικρές. Μου αρέσει σαν προπονητής γιατί είσαι σε διαρκή επαγρύπνηση. Να ψάχνεις για κάθε αντίπαλο που βρίσκεις μπροστά και όσα πρέπει να κάνεις για να τον κερδίσεις. Είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα

fb616aa4-72ec-11ec-a97c-2c33c4075f33_web_.jpg

«Ο Κωνσταντέλιας μπορεί να κάνει τεράστια καριέρα – Μου θυμίζει τον Φορτούνη»

  • Στην ομάδα σας βρίσκεται ο Κωνσταντέλιας. Τι έχετε ξεχωρίσει πάνω του και αν θεωρείτε πως θα κάνει μεγάλη καριέρα;

«Τον είχα παρακολουθήσει από τότε που ήμουν στην Εθνική Ελλάδας. Νομίζω πως είναι ένα πάρα πολύ καλό ταλέντο. Πλέον τον βλέπω καθημερινά και μου αρέσει ακόμα πιο πολύ. Θεωρώ πως αν συνεχίσει να δουλεύει όπως τώρα και παίρνει σημαντικές εμπειρίες όπως χρόνο συμμετοχής, πιστεύω πως θα μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα. Είναι παίκτης που κάνει την διαφορά στο γήπεδο. Φαίνεται από τώρα αυτό. Είναι ταχύς, τρομερός στο ένας εναντίον ενός, έχει εξαιρετική τελευταία πάσα, σουτάρει όπως πρέπει. Αν συνεχίσει όπως πάει και με τις εμπειρίες, θα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στο ματς. Θα τον βοηθήσει πολύ το Βέλγιο θεωρώ. Και τακτικά, επειδή γίνονται αλλαγές μέσα στον αγώνα, θα μπορεί να καθιερωθεί

  • Ποιον Έλληνα ποδοσφαιριστή σας θυμίζει; Και αν θεωρείτε πως είναι καλύτερο να μείνει στο εξωτερικό ή να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ; 

«Η Ελλάδα είχε έναν Φορτούνη που μπορούσε να κάνει την διαφορά. Αν συνεχίσει ο Κωνσταντέλιας όπως πάει, ίσως είναι λίγο διαφορετικός με το στυλ που έχει αλλά θα γίνει κάτι παρόμοιο. Θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως ο Φορτούνης. Θα ήταν πολύ καλό να μείνει στο εξωτερικό φυσικά. Να πάει σε άλλο περιβάλλον, να προσαρμοστεί και να κερδίσει εμπειρίες. Σε έναν «ξένο» κόσμο, με μία νέα γλώσσα, συμβιβάζοντας το παιχνίδι του στο στυλ της ομάδας. Όταν αλλάζεις περιβάλλον, σε βοηθάει να καλυτερέψεις. 

Τα δίνει όλα για όλα στις προπονήσεις, το αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο και είναι καλός χαρακτήρας. Δείχνει πόσο θέλει να γίνει μεγάλος παίκτης και θα τον βοηθήσει πολύ να μείνει στο εξωτερικό, όπως συμβαίνει και με άλλους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Στην Ελλάδα υπάρχει μία μεγάλη πίεση για τα αποτελέσματα, χωρίς να υπάρχει υπομονή για να τα αξιοποιήσουμε. Νομίζουμε πως είναι νεαροί και δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν. Αυτό πρέπει να αλλάξει και να πιστέψουμε σε εκείνους. Ειδικά οι μεγάλες ομάδες, δεν δίνουν ευκαιρίες στα ταλέντα τους παρότι έχουν καλές ακαδημίες, κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα είναι το καλύτερο για όλους. Το χρειάζεται και η Εθνική Ελλάδας. Θα πρέπει να δίνονται οι ευκαιρίες στα μεγάλα ταλέντα. Πρέπει να αλλάξει αυτή η νοοτροπία»

«Θα περάσει δύσκολα στο Βέλγιο ο ΠΑΟΚ»

  • Στους «16» του Europa Conference League, ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με τη Γάνδη. Μπορεί να την περάσει και τι πρέπει να προσέξει ο Δικέφαλος;

«Η Γάνδη είναι μέσα στις πέντε καλύτερες ομάδες του Βελγίου. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και με επιθετικό στυλ. Της αρέσει να έχει την κατοχή και να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Να έχει τη μπάλα, να δημιουργεί ευκαιρίες αλλά το δυνατό τους στοιχείο, είναι η πίεση στον αντίπαλο ανεξαρτήτως έδρας. Πιέζουν πολύ και ψηλά με απίστευτο τρόπο. Ωστόσο, είναι πολύ καλοί και αμυντικά. Κρατάνε κατοχή, κερδίζουν από την υψηλή πίεση και κάνουν συντονισμένες επιθέσεις. Δέχονται κάτω από ένα γκολ κατά μέσο όρο, κάτι που επαληθεύει τη καλή αμυντική τους λειτουργία»

  • Ποιοι ποδοσφαιριστές της Γάνδης είναι κίνδυνος για τον ΠΑΟΚ;

«Ο Ταρίκ Τισουντάλι φυσικά. Είναι ένας σταθερός ποδοσφαιριστής που έχει παίξει σε διάφορα πρωταθλήματα. Έχει αποκτήσει πολύ εμπειρία. Είναι ένας επιθετικός που δουλεύει πολύ και χωρίς τη μπάλα. Η πίεση ξεκινάει από αυτόν. Σκοράρει πολύ  και μοιράζει. Είναι πολύ καλός. Και έχουν και άλλον έναν, τον Ντεπουάτρ. Είναι στην επίθεση μαζί με τον Τισουντάλι. Κλασσικό «9άρι» και με πολύ εμπειρία στις πλάτες του. Δεν έχει παραπάνω γκολ από τον Μαροκινό αλλά και οι δύο δουλεύουν σκληρά τόσο στην πίεση όσο και στην επίθεση. 

Μου αρέσει πολύ η Γάνδη σαν ομάδα. Ωραίο στάδιο, δυνατό κόσμο. Παίζει μοντέρνο ποδόσφαιρο κάτι που ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσέξει μέσα στην Τούμπα και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να πάει με κάτι στη Γάνδη. Πρέπει να εκμεταλλευτεί την πίεση των Βέλγων. Να κερδίσει γραμμές, να πάρει μέτρα και με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα να καταφέρει να αρπάξει κάθε ευκαιρία. Μέσα στη Γάνδη βέβαια, θα είναι απίστευτα δύσκολα τα πράγματα. Θα έχει πολύ δύσκολο έργο γιατί παίρνουν δύναμη από τον λαό τους. Με τον τρόπο τους, θα κλείσουν τον ΠΑΟΚ πίσω. Αν είναι συγκεντρωμένος ο ελληνικός σύλλογος, τότε μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα»

«Δώσαμε πίστη και όραμα σε αυτή την ομάδα – Ευλογημένος που προπόνησα την Ελλάδα»

  • Τι γεύση σας άφησε η θητεία στην Εθνική Ελλάδας;

«Σαν σταφ, είμασταν πάρα πολύ θετικοί. Δώσαμε ενέργεια και μέλλον. Αλλάξαμε αρκετά πράγματα και την κάναμε να έχει πίστη και επιθετικό ποδόσφαιρο. Το γεγονός πως δεν είχαμε τερματίσει πρώτοι στον όμιλο του Nations League, ήταν κακό προς τα έξω αλλά κόντρα στη Σλοβενία, είχαμε πολλές φάσεις παρότι έμεινε το 0-0. Μας έλειπε γενικά το γκολ. Αλλά το ότι παίξαμε με ωραίο τρόπο, ήταν μία επιβράβευση για εμάς. Ο νέος προπονητής θα πρέπει να συνεχίσει αυτό που χτίσαμε. Να έχουν την νοοτροπία να παίξουν επιθετικό στυλ. 

Κατοχή της μπάλας και εύχομαι το επόμενο βήμα της Ελλάδας να είναι να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες. Δώσαμε μέλλον στην ομάδα και πιστεύαμε πως στα επόμενα δύο χρόνια, κάναμε μία αλλαγή και είτε με εμάς ή άλλον προπονητή, η ομάδα θα βρισκόταν σε μεγάλη διοργάνωση. Δεν σας το κρύβω πως πιστεύω πάρα πολύ στην ομαδικότητα αλλά και στο ταλέντο που έχουν οι παίκτες που συνάντησα στην Εθνική. Το κλίμα που υπάρχει είναι πολύ ωραίο παρά τους απέξω που δεν το πιστεύουν.

Η ομάδα χρειάζεται πίστη και δουλεύοντας σε αυτή, δίνοντας εμπειρίες σε κάποιους ποδοσφαιριστές, θα καταφέρει να πάει ψηλά. Για αυτό επιλέγαμε μεγάλες χώρες για να παίξουμε φιλικά. Πολλοί ίσως μας θυμηθούν στο μέλλον, όταν η ομάδα πάει σε διοργάνωση. Το πιστεύουμε πολύ με τον Τζον πως είναι δύσκολο να κάνεις μία αλλαγή και για αυτό ήταν αντίθετοι οι περισσότεροι. Αλλά όσοι ήταν κοντά και μαζί έβλεπαν την δουλειά που κάναμε και εύχομαι να αξιοποιηθεί από εδώ και πέρα
»

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

  • Θεωρείται δίκαιη ή όχι την αποχώρησή σας αλλά και την αντιμετώπιση από τα ΜΜΕ;

«Ο Τζον πήρε την απόφαση να αφήσουμε την συγκεκριμένη δουλειά. Μέσα μας όμως, ξέραμε πως αν συνεχίζαμε, στα επόμενα δύο χρόνια, θα πήγαινε η Εθνική σε μεγάλη διοργάνωση. Είναι θέμα εμπιστοσύνης σε αυτό που κάναμε. Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει υπομονή για να φτιαχτεί κάτι και αυτό μπορεί να το παραδεχτεί κάθε προπονητής που έχει δουλέψει εκεί. Υπάρχει μόνο η σκέψη του αποτελέσματος. Κάθε κόουτς θέλει να κερδίζει, αλλά για να γίνει ένα μακροχρόνιο πρότζεκτ, πρέπει να υπάρξει υπομονή και πίστη στη δουλειά του, δηλαδή μία πίστωση χρόνου για να φτιάξει το πλάνο του. 

Μπορεί να ήρθαμε 0-0 με το Κόσοβο, όπου όλοι ήθελαν να κερδίσουμε, όμως είδαμε ότι χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Έπρεπε όλοι να αντιληφθούν αν βγαίνει αυτό που δουλεύουμε. Πολλοί παράγοντες στην Ελλάδα δεν το σκέφτονται αλλά οι προπονητές το καταλαβαίνουν. Δεν είναι τυχαίο που σε άλλες χώρες, οι ομάδες, όπως εδώ με την Ουνιόν, δουλεύουν για πολύ καιρό με έναν προπονητή. Δουλεύει στο ίδιο πλάνο και παρότι δεν έχει μεγάλους παίκτες άπαντες ξέρουν να αποτυπώνουν ένα συγκεκριμένο πλάνο. Δουλεύουν μαζί πάνω από 2- 2,5 χρόνια. Είναι ένα όραμα που πρέπει να δουλέψουν όλοι μαζί για να πετύχει, αλλά χρειάζεται πίστωση χρόνου. Ειδικά στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτή η υπομονή»

  • Όταν αναλάβατε την Εθνική Ελλάδας, τι βρήκατε μπροστά σας και αν κατάφερε ο Φαν’τ Σχιπ να βγάλει αυτό που σκεφτόταν σε κάποιο βαθμό;

«Αυτό που αναλύσαμε εμείς πριν έρθουμε, είναι πως από το 2014 μέχρι που αναλάβαμε, η ομάδα δεν είχε καλή απόδοση και δεν είχε αποτελέσματα. Έχανε από μικρότερες εθνικές. Υπήρχε πρόβλημα και φαινόταν. Όπως κουλτούρας και νοοτροπίας. Ακουγόντουσαν πολλά θέματα από τα μίντια. Έπρεπε αρχικά να χτίσουμε ένα σύνολο και μία ομάδα. Αυτή είναι η βάση γενικά. Οι μονάδες που θα επιλέγαμε, να πιστεύουν στην Εθνική και να θέλουν να είναι μέλη της. Αυτό το καταφέραμε. Το βλέπαμε μέσα από την ενέργειά τους. 

Είμαι ευλογημένος που προπόνησα την Ελλάδα. Ως Ελληνοαυστραλός, ήταν μεγάλη τιμή μου να ακούω τον εθνικό ύμνο πριν τον αγώνα. Να δουλέψεις, όμως και με αυτούς τους παίκτες, ήταν το κάτι άλλο. Πιστεύω σε αυτούς. Θα είναι στην επόμενη διοργάνωση. Ακόμα, είχαμε και ατυχίες, τραυματισμούς. Τα είχαμε έντονα και αυτά. Μεγάλη απουσία ήταν και ο Κουρμπέλης. Για εμένα είναι ένα μοντέρνο χαφ και στο στυλ που θέλαμε να παίξουμε, ξεκινάει από εκείνον. Όπως και ο Γαλανόπουλος της ΑΕΚ. Όταν το 2019 τους είχαμε, φάνηκαν και με το παραπάνω πως έκαναν την διαφορά».

«Στο θέμα των Μανωλά και Σωκράτη, το μέλλον θα κρίνει την επιλογή μας»

  • Σας είχε επηρεάσει ο κορωνοιός;

«Και βέβαια έπαιξε βασικό ρόλο. Τον Νοέμβρη του 2019 είχαμε πάει πάρα πολύ καλά. Η απόδοση ήταν φοβερή και πήραμε και καλά αποτελέσματα. Μόλις μας χτύπησε ο κορωνοϊός, δεν είδαμε τους παίκτες για σχεδόν 11 μήνες (!). Είμασταν μαζί τους τρεις μήνες και έπειτα, ήταν σαν να αρχίσαμε από την αρχή. Δεν έχεις χρόνο να δουλέψεις πολύ αλλά όταν είσαι μακριά έντεκα μήνες, γίνεται ο απόλυτος χαμός. Ωστόσο, η νοοτροπία και ο επαγγελματισμός τους, έδωσαν αυτά που θέλαμε».

  • Για το θέμα του Μανώλα, του Σωκράτη και του Σιόβα, τι έχετε να πείτε;

«Δεν μπορώ να μιλήσω πολύ για αυτά τα παιδιά. Δεν ήμουν μπροστά στις συζητήσεις. Τα είχαμε πει με τον Τζον και είχα μάθει για τα προβλήματα που υπήρχαν πριν. Πως με την σκέψη τους επηρέαζαν την Εθνική. Δεν ξέρω αν ήταν μαζί, αν θα πηγαίναμε σε μεγάλη διοργάνωση, όμως δεν χάσαμε την πρόκριση στο αμυντικό σκέλος αλλά στο θέμα του γκολ.

Δεν δεχόμασταν εύκολα γκολ και δεν είχαμε την αποτελεσματικότητα. Ξέρω μόνο για τους παίκτες που είχαμε, πως είχαμε ένα πολύ ωραίο κλίμα και ομαδικότητα. Θα είναι αρκετά ενδιαφέρον αν θα είναι τώρα αυτοί οι παίκτες στην Ελλάδα. Να σας θυμίσω πως ο Σωκράτης και ο Μανωλάς δεν έπαιζαν εκείνο τον καιρό. Τώρα είναι βασικοί στον Ολυμπιακό. Θέλαμε παίκτες ετοιμοπόλεμους και σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Το μέλλον θα κρίνει τις επιλογές μας»

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΟΒΟ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

  • Η στιγμή που δεν θα ξεχάσετε ποτέ μέσα σε αυτά τα 2,5 χρόνια;

«Δύσκολη ερώτηση. Θα έλεγα για το παιχνίδι μέσα στην Ιταλία. Για τον τρόπο που παίξαμε σε ένα γεμάτο γήπεδο. Αν είμασταν αποτελεσματικοί θα ήταν το τέλειο. Σε αυτό το παιχνίδι μπορεί αν χάσαμε αλλά δείξαμε άλλη νοοτροπία και το πως έχει εξελιχθεί η Ελλάδα. Αυτό μας έκανε πολύ χαρούμενους. Μας έδωσε τεράστια πίστη αυτό το ματς και μας έδειξε πως μπορεί να γυρίσει ο τροχός. Μία άλλη στιγμή ήταν απέναντι στη Σλοβενία. Ο Όμπλακ ήταν ο άνθρωπος που δεν μας άφησε να τερματίσουμε πρώτοι. 

Η Ελλάδα ήταν φοβερή και έκανε πολλές ευκαιρίες παρά την καλή ομάδα της Σλοβενίας. Εκεί και πάλι βοηθός ήταν η πίστη προς την ομάδα, αλλά φαινόταν πως έλειπε ένα κλικ. Ο κόσμος πρέπει απέξω να υποστηρίξει και να αγαπήσει την ομάδα. Αισθάνομαι πως το 70% υποστηρίζουν την Εθνική και οι υπόλοιποι είναι εναντίον. Στην Ιταλία ήταν όλοι πίσω από την Ελλάδα. Έτσι πρέπει. Μόνο έτσι θα πάει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να μην βάζουμε μπροστά ομάδες και συμφέροντα. Να μπαίνει μπροστά η ελληνική σημαία και ο κύριος Πογιέτ πρέπει να έχει την στήριξη όλων. Όχι να κράζουμε και να μην πιστεύουμε στην ομάδα. Είναι δύσκολο το ποδόσφαιρο και όταν δεν έχεις κόσμο μαζί σου, τότε γίνεται ακόμα περισσότερο»

«Για αυτό το ξεχωρίζω τον Μπουχαλάκη – Πρέπει να εκμεταλλευτεί το ταλέντο της η Ελλάδα»

  • Ο παίκτης που σας έκανε εντύπωση και αν ποτέ υπήρχε το θέμα ομάδων μέσα στις επιλογές είτε αποστολής είτε εντεκάδας;

«Όχι, όχι. Σε καμία περίπτωση. Είχαμε πολύ καλή σχέση με όλους τους συλλόγους. Δεν υπήρχε ποτέ τέτοιος διαχωρισμός. Τώρα για ποδοσφαιριστή, είναι δύσκολο ερώτημα. Ήμουν τόσο ευχαριστημένος με αυτά τα παιδιά που δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Ίσως με τον τρόπο που προπονούταν και σκεφτόταν, ήταν ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Δεν θέλω να τον ξεχωρίσω αλλά η ιδεολογία και ο τρόπος που δούλευε ήταν αξιοσημείωτος. Θα μείνει στο μυαλό μου για το πόσο επαγγελματίας ήταν στον τρόπο που προετοιμαζόταν για έναν αγώνα, ώστε να είναι έτοιμος και ότι έβαζε πάνω από όλα την ομάδα. Οι περισσότεροι ήταν έτσι για αυτό θα πάνε σε μεγάλη διοργάνωση σύντομα»

  • Τι πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να πάει μπροστά;

«Στο ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να παίξουν περισσότεροι Έλληνες παίκτες. Αυτό είναι το πιο βασικό και πρέπει να γίνει. Να υπάρξει εμπιστοσύνη γιατί αγαπάνε το ποδόσφαιρο και έχουν τρομερό ταλέντο. Έχει έμπειρους παίκτες με ποιότητα και θεωρώ πως φέρνουμε πολλούς ξένους που είναι στο ίδιο και κάτω από το επίπεδο του Έλληνα παίκτη. Να τους προτιμάμε όταν ο ξένος δεν κάνει την διαφορά. Είναι κρίμα που δεν παίρνουν παιχνίδια. Θα βοηθήσει πάρα πολύ για το μέλλον και το πρωτάθλημα. Φυσικά, θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Εθνική Ελλάδας, που θα έχει πάρα πολλές επιλογές. Αυτή τη στιγμή, ας πούμε, θα ήθελα να πάρω αρκετούς Έλληνες παίκτες. Σε κάθε θέση της εντεκάδας, υπάρχει κάποιο πρόσωπο. Όλοι ήταν τοπ. Πιστεύω πολύ στην νοοτροπία τους και στον επαγγελματισμό τους. Θα ήθελα με κάθε παίκτη να ξανασυνεργαστώ. Έχει μέλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο με αυτά τα παιδιά»

b789348d16a37d83dc1fe68ac4883870_XL.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0