Face to Face

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος στο BN Sports για τη Γάνδη: «Ούτε ζέστη, ούτε κρύο για τον ΠΑΟΚ – Πρέπει να πιάσει υψηλή απόδοση για να προκριθεί» (video)

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος στο BN Sports για τη Γάνδη: «Ούτε ζέστη, ούτε κρύο για τον ΠΑΟΚ – Πρέπει να πιάσει υψηλή απόδοση για να προκριθεί» (video)

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στο βελγικό πρωτάθλημα, είναι ο Γιώργος Γκαλίτσιος και ο ίδιος αναλύει αποκλειστικά στο BN Sports τη Γάνδη, την οποία θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στο Europa Conference League.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Έπειτα από ένα ματς θρίλερ, ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση και βρίσκεται στις 16 καλύτερες ομάδες μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το Europa Conference League του έδωσε το πάτημα και η ψυχραιμία από την άσπρη βούλα, ολοκλήρωσε την ανατροπή του πρώτου αγώνα επί της Μίντιλαντ. Η κληρωτίδα ωστόσο, παρέμεινε… ευγενική για τον Δικέφαλο αφού τον έφερε αντιμέτωπο με την Γάνδη.

Ο «βούβαλοι» είναι το τελευταίο εμπόδιο πριν τα προημιτελικά της διοργάνωσης και άπαντες γνωρίζουμε το έντονο ελληνικό στοιχείο που έχει το Βέλγιο. Ο άνθρωπος, όμως, με τις περισσότερες συμμετοχές από τη χώρα μας, είναι ο Γιώργος Γκαλίτσιος. Ο 35χρονος αμυντικός έπαιξε για οκτώ χρόνια εκεί και συμπλήρωσε συνολικά 142 συμμετοχές, ντυμένος στα χρώματα των Λοκερέν και Μούσκρον.

Ο ίδιος, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και ανέλυσε την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ, κόντρα στην οποία έχει αγωνιστεί 14 φορές στην καριέρα του, έχοντας οκτώ ισοπαλίες και έξι ήττες. Όπως ανέφερε, η κλήρωση δεν θεωρείται δύσκολη αλλά ούτε και εύκολη και ο ίδιος έδειξε τον τρόπο στον Δικέφαλο για να περάσει στην επόμενη φάση.

Αναλυτικά είπε:

  • Πως ήταν η εμπειρία σου στο Βέλγιο καθώς έπαιξε για σχεδόν οκτώ χρόνια;

«Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη ποδοσφαιρική εμπειρία και μη καθώς πέρασα πολλά χρόνια της ζωής μου. Περίπου οχτώ χρόνια. Είναι αρκετό για να δεθείς συναισθηματικά με μια χώρα. Νιώθω ευλογημένος γιατί αγαπήθηκα πολύ και έχω πάρα πολλούς φίλους που έχω κρατήσει επαφή. Οι δυο τίτλοι που κατέκτησα εκεί ήταν πολύ σημαντικοί για την καριέρα μου»

  • Τι διαφορές εντοπίζεις μεταξύ της Ελλάδας και του Βελγίου;

«Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι υπάρχουν διαφορές που έχουν να κάνουν με τη νοοτροπία των Βέλγων οι οποίοι διατηρούν την ίδια στάση είτε σε νίκες είτε σε ήττες και συνεχίζουν να στηρίζουν την ομάδα σε κάθε στιγμή δύσκολη ή μη. Είναι απίστευτα εργατικοί στη προπόνηση και με έφεση κάθε ομάδα να αναδεικνύει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές κάθε χρόνο με σκοπό την μεταπώληση τους στο ανώτατο επίπεδο. Η οργάνωση τους γενικά είναι αξιοζήλευτη.»

  • Ποια είναι η άποψή σου για την κλήρωση του ΠΑΟΚ που θα παίξει με την Γάνδη;

«Ούτε ζέστη ούτε κρύο για τον ΠΑΟΚ κατά την άποψή μου.»

  • Πως την είδες όταν αγωνίστηκες κόντρα σε αυτή;

«Έχουν περάσει αρκετά χρόνια αλλά είναι από τις πιο δυνατές ομάδες στο Βέλγιο με ένα σύγχρονο γήπεδο και απίστευτες εγκαταστάσεις. Δε σου κρύβω ότι τη χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα είχα συμφωνήσει για τη μεταγραφή μου αλλά στο τέλος χάλασε στις λεπτομέρειες.»

  • Το δυνατό και αδύναμο σημείο της;

«Δυνατό σημείο οι εξαιρετικά ταλαντούχοι μεσοεπιθετικοί της ικανοί για σπουδαία πράγματα και αδύναμο νομίζω η αμυντική μετάβαση της ομάδας που παρόλο που έχει στις τάξεις της σπουδαίους αμυντικούς γενικά η όλη λειτουργία της είναι κατ’ εμέ όχι αντάξια των προσδοκιών»

  • Θα καταφέρει να προκριθεί ο ΠΑΟΚ και γιατί;

«Θα χρειαστεί να φτάσει σε πολύ υψηλή απόδοση για να πούμε ότι θα έχει πιθανότητες να περάσει. Ίσως αν στηριχτεί στην ευρωπαϊκή εμπειρία που έχουν κάποιοι παίκτες του να το καταφέρει.»

  • Ο παίκτης που ξεχωρίζεις και γιατί;

«Ο Ταρίκ Τισουντάλι κατά κύριο λόγο ο οποίος είναι ικανός στη καλή του μέρα για μεγάλα πράγματα και ο Ντιπουάτρ  με την εμπειρία και τη δυναμική του! Όπως και οι ακραίοι αμυντικοί Φορτούνα και Κάστρο Μόντες.»

  • Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να περάσει;

«Νομίζω να τα κάνει όλα καλά και στο πιο υψηλό επίπεδο. Να ασκήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα και να εκμεταλλευτεί τα κενά που έχουν στην αμυντική τους μετάβαση.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0