Face to Face

Ο Γιάννης Κιάκος στο BN Sports: «Ο Ιωνικός αξίζει να είναι στη Super League– Ό,τι έχω πετύχει το οφείλω στους γονείς μου» (video)

Ο Γιάννης Κιάκος στο BN Sports: «Ο Ιωνικός αξίζει να είναι στη Super League– Ό,τι έχω πετύχει το οφείλω στους γονείς μου» (video)

Η νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης έδωσε στον Ιωνικό μία τεράστια «ανάσα» παραμονής και πρωταγωνιστής σε αυτή την επιτυχία ήταν ο Γιάννης Κιάκος. Ο ίδιος, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για το συγκεκριμένο ματς αλλά και γενικά για την πορεία του μέχρι εδώ.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Το BN Sports σας είχε αναλύσει για ποιους λόγους, το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης τη Τετάρτη (23/2) είναι τόσο σημαντικό για την παραμονή. Ένας πρόωρος τελικός… παραμονής, τον οποίο οι Νικαιώτες πήραν και μάλιστα, με θρίαμβο. Το τελικό 4-0 δείχνει την διαφορά δυναμικότητας και την προετοιμασία των νεοφώτιστων για τη μάχη της χρονιάς. Εννοείται, πως αυτό το τρίποντο, έδωσε παραπάνω από ανάσα στον Ιωνικό.

Ο πρωταγωνιστής αυτής της επιτυχίας ήταν αναμφίβολα ο Γιάννης Κιάκος. Ο 24χρονος μπακ πέτυχε τα δύο πρώτα του τέρματα φέτος και συνέβαλε σημαντικά στην επίτευξη της νίκης. Ο ίδιος, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για το συγκεκριμένο ματς, αναφέροντας την σημαντικότητα της νίκης αλλά και για την πορεία του μέχρι τη Νίκαια, με αφετηρία τη Γερμανία.

Αναλυτικά είπε:

  • Πόσο μεγάλη σημασία είχε για τον Ιωνικό η νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης;

«Για εμάς η νίκη ήταν μονόδρομος. Ήταν μια τεράστια νίκη με μια πολύ καλή εμφάνιση. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής μας στην κατηγορία όμως δεν έχουμε σωθεί ακόμα»

  • Πως αισθάνεσαι που πέτυχες τα πρώτα σου γκολ σε τέτοιο ματς και ποιο ήταν το μυστικό που ένα μπακ, πέτυχε δυο τέρματα;

«Ήταν τα πρώτα μου γκολ για φέτος. Τα αφιερώνω στους γονείς μου που με παρακολουθούν από την Γερμανία. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα και βοήθησα την ομάδα μου με τα γκολ που πέτυχα να πάρουμε αυτή την νίκη σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Μου αρέσει να παίζω επιθετικά και γενικά προσπαθώ όσο μπορώ να κυνηγάω τις φάσεις ώστε να σκοράρω. Είτε παίζω μπακ η χαφ. Είχα και την βοήθεια από τους συμπαίκτες μου. Χάρη σε αυτούς πέτυχα τα δύο γκολ.»

  • Για τη φετινή σεζόν, μέχρι τώρα ποια είναι η άποψη σου; Το αξίζει ο Ιωνικός εκεί που βρίσκεται και γιατί;

«Ο Ιωνικός είναι μια ιστορική ομάδα με κόσμο που λατρεύει και στηρίζει πραγματικά την ομάδα και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Αξίζει που βρίσκετε πάλι στην Α’ κατηγορία. Δεν είναι τυχαίο. Γίνετε μια τεράστια προσπάθεια. Είναι ένα οργανωμένο σωμάτιο που μου έκανε εντύπωση από την αρχή γιατί δεν το περίμενα να είναι τόσο πολύ. Οι άνθρωποι που είναι πίσω από την ομάδα την αγαπάνε και την στηρίζουν μέχρι θανάτου και αυτό φαίνεται»

  • Ποιο είναι το μυστικό που στην πρώτη σεζόν στα μεγάλα σαλόνια, τα πάτε αρκετά καλά;

«Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια και αυτό μας βγαίνει και στο γήπεδο. Επίσης έχουμε πολύ έμπειρους παίχτες που έχουν παίξει σε τοπ επίπεδο και μας βοηθάνε ειδικά νέους παίκτες όπως είμαι εγώ. Μαθαίνω καθημερινά από εκείνους και χαίρομαι που έχω τέτοιους συμπαίκτες! Σημαντικό ρόλο παίζει και ο κόσμος μας. Μας δίνη μεγάλη δύναμη και μας εμψυχώνει κάθε φορά είτε χάνουμε είτε κερδίζουμε!»

  • Όσο για εσένα. Γεννήθηκες στη Γερμανία. Ποια η σχέση σου με την Ελλάδα και πως πήρες την απόφαση να έρθεις μόνιμα εδώ;

«Ήμουν 19, 20 χρόνων όταν έπαιζα στην Δ’ Εθνική της Γερμανίας που είναι σχεδόν επαγγελματική. Παράλληλα βοηθούσα όποτε μπορούσα τους γονείς μου στο εστιατόριο που έχουμε ακόμα στο Μπαμπεργκ. Έψαχνα μια νέα πρόκληση δεν ήθελα άλλο να μείνω στην ομάδα που ήμουν και έτσι μου πρότεινε ο πατέρας μου να έρθω στην Ελλάδα. Το συζήτησα με τους δικούς μου και έτσι αποφασίσαμε μαζί να έρθω στην Ελλάδα. Οι γονείς μου δεν μου στάθηκαν εμπόδιο και με στήριξαν. Πάντα το έκαναν. Ότι έχω πετύχει το οφείλω σε εκείνους. Ειδικά στον πατέρα μου! Για εμένα ήταν καλύτερη απόφαση να έρθω στην Ελλάδα γιατί κατάφερα μέσα σε ένα χρόνο να πραγματοποιήσω τον στόχο μου να παίξω στην Α’ Εθνική πάντα όμως είχα στο νου μου την επιστροφή μου στην Γερμανία. Το όνειρο μου είναι να ξανά γυρίσω στην Γερμανία κάποτε και να παίξω στην Bundesliga»

  • Οι διαφορές μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας στο ποδόσφαιρο;

«Οι συνθήκες και οι εγκαταστάσεις στην Γερμανία είναι καλύτερες. Όλες η επαγγελματικές ομάδες διαθέτουν δικό τους προπονητικό κέντρο με τουλάχιστον 3, 4 γήπεδα. Επίσης υπάρχει μεγάλη διάφορα με τους μισθούς και τα μπάτζετ που έχουν οι ομάδες»

  • Όταν έμαθες για την πρόταση του Ιωνικού πως ένιωσες; Ήταν εύκολη απόφαση να πεις ναι;

«Όταν έλυσα το συμβόλαιο μου με τον Βόλο είχα και άλλες προτάσεις. Χάρηκα για κάποιον λόγο όμως ιδιαίτερα για την πρόταση του Ιωνικού. Ήξερα ότι είναι μια ιστορική ομάδα με κόσμο και πάνω απ’ όλα έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να με αποκτήσουν. Έπαιξε σημαντικό ρόλο για εμένα αυτό το γεγονός. Όποτε δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα να αποφασίσω»

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σου για φέτος και το μέλλον;

«Θέλω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα μου ώστε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Να είμαι υγιείς και να εξελίσσομαι κάθε μέρα. Θα συνεχίσω ακόμα πιο δυνατά, πιστεύω στην σκληρή δουλεία και θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνετε και να κάνω τους δικούς μου υπερήφανους.»

  • Ποια είναι η άποψη σου για το φετινό πρωτάθλημα;

«Θεωρώ πως είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Είδαμε αρκετά αποτελέσματα που δεν τα περίμενε κανείς και όλες οι ομάδες να δυσκολεύονται αρκετά να παίρνουν βαθμούς από ομάδες που ίσως περιμένανε ότι θα είναι πιο εύκολο.»

  • Δυσκολότερος αντίπαλος μέχρι τώρα;

«Στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός που παίξαμε μέσα στη Λεωφόρο που είχαμε χάσει με 4-1»

5003920.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0