Face to Face

Ο Θανάσης Παπαδάκος στο BN Sports: «Θα τα καταφέρει ο Ολυμπιακός – Μέσα στην καρδιά μου η Αταλάντα αλλά δεν μετανιώνω που γύρισα»

Ο Θανάσης Παπαδάκος στο BN Sports: «Θα τα καταφέρει ο Ολυμπιακός – Μέσα στην καρδιά μου η Αταλάντα αλλά δεν μετανιώνω που γύρισα»
Μπορεί να είναι μόλις 18 ετών, όμως έχει συλλέξει εμπειρίες… ζωής. Ο Θανάσης Παπαδάκος είναι από τα μεγαλύτερα project του Ολυμπιακού και μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για το παιχνίδι κόντρα στην Αταλάντα αλλά και για τα «σπλάχνα» του ιταλικού συλλόγου, στα οποία υπήρξε για τρία χρόνια.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Λίγες ώρες έμειναν για το ματς της «χρονιάς» του Ολυμπιακού απέναντι στην Αταλάντα. Η ήττα στο πρώτο ματς με 2-1 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τους «ερυθρολεύκους», οι οποίοι θέλουν στη ρεβάνς στον Πειραιά, να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση στους «16». Λίγοι είναι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει στην ομάδα του Μπέργκαμο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά όχι και στις ακαδημίες

Ο Θανάσης Παπαδάκος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα project του Ολυμπιακού αλλά είναι και ο συνδετικός κρίκος με την Αταλάντα. Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε για τρία χρόνια στον ιταλικό σύλλογο πριν πάει στην Τορίνο και από εκεί στον Πειραιά. Ο ίδιος μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports και αναλύει το ματς, μοιράζεται τις εμπειρίες και δείχνει τον δρόμο για την… πρόκριση

thumbnail_Image_1_3.jpg

Αναλυτικά είπε: 

  • Πως σου φάνηκε το πρώτο ματς των δύο ομάδων;
 «Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και μπήκε με αποφασιστικότητα. Φάνηκε πως ήθελε να κυνηγήσει τη νίκη και θεωρώ πως θα μπορούσε να μην έχει δεχθεί τα δύο γκολ και να φύγει με το διπλό. Αυτό το τέρμα, βέβαια, τον βοηθάει πολύ για τη ρεβάνς και πιστεύω πως οι απουσίες της Αταλάντα και η παρουσία του κόσμου, θα φέρουν την πρόκριση στον Ολυμπιακό. Πιστεύω θα τα καταφέρει» 

 

  • Έχεις αγωνιστεί τρία χρόνια στην Αταλάντα. Σαν φιλοσοφία πως είναι;
 «Είναι μία ομάδα που στηρίζει πολύ τις ακαδημίες της. Έχει βγάλει πολλούς ποδοσφαιριστές και θέλει να παράξει παίκτες. Μέσα στα χρόνια εξελίχθηκε σε τοπ κλαμπ και οργανωμένο. Το έχω μέσα στην καρδιά και είναι η ομάδα που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά και μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω για εκείνους» 

 4_72.jpg

  • Πως προέκυψε η μεταγραφή σου στην Αταλάντα
«Ήμουν 13 ετών όταν με είδαν σκάουτερς σε κάποια τουρνουά. Είχα διάφορες προτάσεις τότε. Από Αγγλία, από Γερμανία, από Ελλάδα. Υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον αλλά το πιο έντονο το είχε η Αταλάντα. Μόλις πήγα εκεί είδα πόσο οργανωμένο κλαμπ είναι και την κατάσταση γενικά, οπότε δεν το σκέφτηκα και πολύ. Δέχθηκα την πρόταση και έκανα το επόμενο βήμα. Ήταν σωστό. Πέρασα τρία χρόνια και πριν μπω στην Κ17 έφυγα από μόνος του για προσωπικούς λόγους. Είχα από τότε πρόταση από τον Ολυμπιακό αλλά πήγα στην Τορίνο. Εκεί δεν ήταν τα πράγματα όπως τα περίμενα βέβαια και μετά ο Ολυμπιακός έκανε δυνατό πρέσινγκ. Το project πολύ καλό, είναι το μεγαλύτερο κλαμπ στην Ελλάδα οπότε πείστηκα αμέσως. Δεν μετανιώνω που γύρισα» 

  • Ποιες διαφορές εντοπίζεις μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας;
«Κοίτα η πρώτη διαφορά είναι ηλικιακά. Τώρα είμαι επαγγελματίας και τότε ήμουν πιτσιρικάς 14-15 ετών. Υπάρχει μεγάλη οργάνωση στα δύο κλαμπ. Στηρίζουν τις ακαδημίες, πολύ οργανωμένα και με τρομερές εγκαταστάσεις και παροχές. Να έχεις τις βάσεις και να μπεις όσο πιο ομαλά μπορείς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στις διαφορές, η Ιταλία έχει πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Περισσότεροι παίκτες, ομάδες. Και πάλι όμως, αμφότερα είναι τεράστια κλαμπ» 

 
2_124.jpg

3_87.jpg

  • Ποιον ποδοσφαιριστή θυμάσαι από τα τρία χρόνια στην Αταλάντα, που είτε ήταν αντίπαλος ή συμπαίκτης, που τώρα είναι σε υψηλό επίπεδο;
«Είχα πολλούς συμπαίκτες που τώρα είναι σε υψηλό επίπεδο. Είχα και έχω εξαιρετικές σχέσεις με τον Κουλουσέφσκι που είναι τώρα στην Τότεναμ. Ήταν μεγαλύτερος και δεν παίζαμε μαζί αλλά είμασταν στην εστία μαζί. Έχω παίξει μαζί με τον Αμάντ Ντιαλό που είναι στη Ρέιντζερς. Είχαμε έρθει πιο κοντά. Κάποιοι είναι και στην αποστολή για το ματς με τον Ολυμπιακό. Έχω διατηρήσει επαφές και έχουμε καλές σχέσεις» 

  • Για το σημερινό παιχνίδι τι περιμένεις να δεις;
«Θα είναι μοιρασμένο παιχνίδι. Χρειάζεται να παλέψει πολύ ο Ολυμπιακός γιατί η Αταλάντα είναι πολύ δυνατή στα εκτός έδρας. Έχει απουσίες βέβαια και όλοι γνωρίζουν πόσο μετράει η έδρα για τον Ολυμπιακός. Θα το παλέψει μέχρι τέλους και θα βρει μπροστά του μία δουλεμένη ομάδα. Πιστεύω πως το τέλος θα καταφέρει να προκριθεί» 

 

  • Το αδύναμο σημείο της Αταλάντα που θα πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός για να προκριθεί;
«Οι απουσίες στην μεσοεπιθετική γραμμή. Λείπουν σημαντικοί παίκτες όπως ο Μουριέλ, ο Ζαπάτα, ο Ίλισιτς. Οπότε ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να φοβηθεί το παιχνίδι. Θα έχει τη στήριξη του κόσμου και την ευρωπαϊκή εμπειρία για τέτοια ματς. Ίσως έχει και παραπάνω από την Αταλάντα. Για εμένα να μην το φοβηθεί και να χτυπήσει την Αταλάντα» 

 6_38.jpg

7_30.jpg

  • Οι στόχοι σου για το μέλλον εσένα ποιοι είναι;
«Βρίσκομαι στον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή. Έναν πολύ μεγάλο σύλλογο και έχω συμβόλαιο με την ομάδα. Όλα είναι μια χαρά και να εξελιχθώ όσο περισσότερο γίνεται. Δεν θέλω να μιλάω για στόχους. Να κοιτάει την κάθε μέρα ξεχωριστά» 

 

  • Μία αστεία ιστορία που σου έχει μείνει από το Μπέργκαμο
«Τι να πω πρώτα δεν ξέρω (γέλια). Η μία είναι που όταν πήγα δεν ήξερα ιταλικά και είχαμε θέματα επικοινωνίας στο γήπεδο. Δεν καταλαβαίναμε τίποτα. Λίγο αγγλικά, λίγο νοήματα. Ήταν πολύ δύσκολο. Επίσης, είχαμε βγει με τον Κουλουσέφσκι και αργήσαμε να γυρίσουμε χωρίς να ενημερώσουμε και μας έκραξαν πολύ. Μας είχαν πάρει το playstation για μία εβδομάδα και δεν μας άφηναν να βγούμε» 

5_48.jpg

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0