Face to Face

Ο Γιάννης Οκκάς στο BN Sports για τον Ιωάννη Κωστή: «Μπορεί να κάνει τεράστια καριέρα - Του μίλησα για τον Ολυμπιακό πριν πάει» (video)

Ο Γιάννης Οκκάς στο BN Sports για τον Ιωάννη Κωστή: «Μπορεί να κάνει τεράστια καριέρα -  Του μίλησα για τον Ολυμπιακό πριν πάει» (video)

Είναι αναμφίβολα ένα από τα κορυφαία ταλέντα της Κύπρου και ψάχνει στον Ολυμπιακό τη μεγάλη ευκαιρία για το βήμα παραπάνω. Ο Ιωάννης Κωστή βγάζει μάτια με την Β’ ομάδα των «ερυθρολεύκων» και ο Γιάννης Οκκάς αναφέρεται αποκλειστικά στο BN Sports στην περίπτωσή του.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Στην Κύπρο θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία ταλέντα της χώρας. Δεν είναι τυχαίο που ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα για να τον φέρει στην Ελλάδα και η παρουσία στη Β’ ομάδα μέχρι στιγμής, τον επιβεβαιώνει. Ο Ιωάννης Κωστή είναι ο πρώτος σκόρερ του συνόλου του Ιμπαγάσα φέτος, χτυπάει την «πόρτα» της πρώτης ομάδας και ήδη στην Κύπρο… τρίβουν τα χέρια τους με τον 20χρονο μεσοεπιθετικό.

Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που τον πίστεψαν στην Εθνική Κύπρου, ήταν ο Γιάννης Οκκάς. Εκείνος του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί με την Κ17 και ο νεαρός μεσοεπιθετικός απέδειξε πως έχει όλο το ταλέντο για να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Ο άλλοτε άσος των Ολυμπιακό και ΑΕΚ μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την περίπτωσή του συμπατριώτη του, όσα του είπε πριν πιάσει «λιμάνι» και το μέλλον που αναμένεται… «χρυσό»!

Αναλυτικά είπε:

  • Είστε από τους πρώτους που τον πιστέψατε τον Κωστή στην Εθνική Κύπρου. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να τον επιλέξετε;

«Ναι ήμουν ο πρώτος προπονητής που του έδωσε κλήση για την Κ17 της Εθνικής Κύπρου. Είδα ένα ποδοσφαιρικό θράσος πάνω του, παρόλο που πολλοί τότε τον κρίνανε για τον σωματότυπο του. Όμως εμένα μου άρεσε που ένα παιδί 16,5 ετών όπως ήταν ο Κωστή τότε, είχε τόσο θράσος και όρεξη. Ήταν και λίγο από προσωπικές εμπειρίες. Ούτε εγώ ήμουν το πρώτο μπόι σε εκείνη την ηλικία και είχα αντίστοιχη αντιμετώπιση. Δεν του έκανα χατίρια ούτε χάρες. Είδα σε αυτό παιδί πολύ ταλέντο και ποδοσφαιρική ευφυΐα. Και από κοντά, μου απέδειξε πως ίσχυαν όλα αυτά»

  • Θεωρείτε πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν ποδοσφαιριστή που θα σταθεί σε μεγάλα πρωταθλήματα;

«Κοίτα, τον ξέρω πολύ καλά τον Ιωάννη. Και από προσωπική σχέση αλλά και επειδή είμαι προπονητής του στην Κ21 της Κύπρου. Έχει τεράστια προοπτική σαν ποδοσφαιριστής. Έχει το ταλέντο και νομίζω πως είναι ένα παιδί που πατάει καλά στα πόδια του. Παίζει τεράστιο ρόλο αυτός ο συνδυασμός. Έχει σωστή νοοτροπία και αυτό θα τον βοηθήσει. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο Ιωάννης θα κάνει μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα»

WhatsApp_Image_2022-02-10_at_13.16.41.jpeg

  • Θεωρείτε πως «αδικείται» πως δεν έχει πάρει ευκαιρίες με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού;

«Δεν το θεωρώ αδικία. Γνωρίζω τον Ολυμπιακό και τον Κωστή. Έχει τρομερό ταλέντο ο Ιωάννης αλλά ο Ολυμπιακός είναι μία μεγάλη ομάδα, η οποία βλέπουμε τι στόχους και ρόστερ έχει. Ο Ιωάννης «αδικείται» στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει πολύ έμπειρους και καλούς ποδοσφαιριστής και, όπως είναι λογικό, δεν μπορεί να βρει χρόνο συμμετοχής. Ο Ιωάννης χτίζει το μέλλον του και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Μόνο με αυτή την έννοια αδικείται. Για εμένα έχει τα πάντα και αργά ή γρήγορα θα πετύχει τον στόχο του, είμαι σίγουρος»

  • Σαν προπονητής αλλά και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ποιο είναι το δυνατό σημείο του Κωστή;

«Θα επιμείνω πως το ατού του, είναι το ποδοσφαιρικό θράσος του. Ακόμα και αυτή τη στιγμή, αν χρειαστεί ο Πέδρο Μαρτίνς να τον συμπεριλάβει σε μία αποστολή, δεν θα κομπλάρει που θα είναι το πρώτο του παιχνίδι. Αυτό ήταν και το βασικό συστατικό του. Δεν τίθεται θέμα στις ικανότητες του. Από την στιγμή που επιλέχθηκε από τον Ολυμπιακό, καταλαβαίνουμε όλοι την αξία του»

  • Επειδή παίξατε στον Ολυμπιακό, τον έχετε συμβουλέψει κάτι για την ομάδα;

«Ναι τον έχω συμβουλέψει. Του έχω πει δικές μου εμπειρίες, ακόμη και κακές γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα. Η επιλογή στο να πάει στον Ολυμπιακό, σίγουρα είχε όνειρα να μπει στην πρώτη ομάδα. Απλά του έχω δώσει να καταλάβει πως αργά ή γρήγορα θα το πετύχει αυτό. Να μην απογοητεύεται. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα αλλά και δύσκολο. Είναι δύσκολο να αγωνιστείς δηλαδή. Με λίγα λόγια, να μην τον παίρνει από κάτω. Το γεγονός πως δεν μπήκε από την αρχή στην πρώτη ομάδα, ήταν αναμενόμενο για εμένα. Αυτό δεν αναιρεί πως είναι σε εξαιρετικό δρόμο. Κέρδισε με το σπαθί του να πάει στον Ολυμπιακό και αυτό μιλάει από μόνο του. Και εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με εκείνον μέσα από την Εθνική ομάδα. Επίσης, είναι μεγάλο θέμα για έναν 20χρονο, να έχει καταλάβει που βρίσκεται»

  • Θεωρείτε πως ο χαρακτήρας του, φτιάχτηκε μετά το τραγικό συμβάν με τον πατέρα του;

«Τον Ιωάννη τον γνώρισα πριν από αυτό το ατυχές συμβάν. Ήταν πολύ στενάχωρο. Ο Κωστή ξέρει πόσο τον αγαπάω και ξέρει πόσο τον εκτιμάω σε όλα τα επίπεδα. Θα σας το πει και ο ίδιος. Δεν του χαρίστηκε ποτέ και κανείς. Έφτασε με το σπαθί και τη σκληρή δουλειά τόσο ψηλά. Θεωρώ πως εμείς βρεθήκαμε στην κατάλληλη στιγμή και τον βοηθήσαμε να εξελιχθεί και συμβάλλαμε σε αυτό το 1%. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια και δεν είμαι εγώ εκείνος που τον «δημιούργησα». Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα μέσα από εδώ. Θέλω πολύ να πετύχει για διάφορους λόγους. Εκείνος τους ξέρει»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0