Face to Face

Ο Αίας Άοσμαν συγκλονίζει στο BN Sports: «Έφυγα από τη χώρα μου όταν ήμουν μωρό λόγω πολέμου – Το ποδόσφαιρο με… έσωσε» (video)

Ο Αίας Άοσμαν συγκλονίζει στο BN Sports: «Έφυγα από τη χώρα μου όταν ήμουν μωρό λόγω πολέμου – Το ποδόσφαιρο με… έσωσε» (video)

Είναι από τις μεγαλύτερες αποκαλύψεις της φετινής Superleague 1 και ο βασικός λόγος που ο Ιωνικός παραμένει ασφαλής στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Αίας Άοσμαν έκανε ακόμα ένα τεράστιο ματς απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και ο ίδιος ανοίγει την καρδιά του στο BN Sports για τον δύσκολο δρόμο μέχρι εδώ.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Η φετινή Superleague 1 είναι γεμάτη εκπλήξεις και αποκαλύψεις. Ποδοσφαιριστές που παρέμεναν άγνωστοί στο ελληνικό κοινό, έχουν κάνει όλη τη χώρα να μιλάει για αυτούς με τις εμφανίσεις τους στις ελληνικές ομάδες. Κάποιοι από αυτούς είναι αναμφίβολα οι Κέβιν Σονί, Νταβίνο Βέρχουλστ αλλά και Τομ Φαν Βέερτ. Αμφότεροι έχουν μιλήσει στο BN Sports, ωστόσο ήρθε η σειρά του Αίας Άοσμαν.

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός έχει εξελιχθεί στο μεγάλο αστέρι του Ιωνικού και ένα τεράστιο μερίδιο της ασφαλής θέσης του, είναι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. Ο διεθνής από τη Συρία ανοίχτηκε στο BNSports και εξιστόρησε όσα έζησε μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα αλλά και για την παρουσία του στη χώρα μας.

Αναλυτικά είπε:

  • Καταρχάς, πώς αισθάνεσαι στην Ελλάδα; Σου αρέσει η ελληνική Superleague;

«Ναι, νιώθω πολύ καλά στην Ελλάδα. Είναι μία πολύ ωραία χώρα και η Superleague είναι ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα με καλούς παίκτες και καλές ομάδες»

  • Έχεις παίξει στην Τουρκία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία πριν από την Ελλάδα. Ποια είναι η διαφορά με τη Superleague1 και ποιο πρωτάθλημα σου αρέσει περισσότερο;

«Το διαφορετικό είναι ότι η Superleague στην Ελλάδα, δίνει παραπάνω βάρος στην τακτική και το ποδόσφαιρο. Στη Γερμανία είναι πιο πολύ στον τομέα και της φυσικής κατάστασης ενώ σε Ρουμανία και Τουρκία έπαιζαν με μακρινές μπαλιές και… τσακώνονταν»

  • Γεννήθηκες στη Συρία αλλά μεγάλωσες στη Γερμανία. Πώς πήγες εκεί και τι συνέβη;

«Ήταν το 1997, όταν ξέσπασε ο πόλεμος. Ήμουν μόλις τριών ετών όταν φύγαμε από τη Συρία για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν θυμάμαι τόσα πολλά αλλά φυσικά, όταν φεύγεις από τη χώρα σου, δεν είναι και τόσο ωραίο. Ήταν μία πολύ κακή εμπειρία»

  • Πώς ήταν η καθημερινότητά σου εκεί στην αρχή της Γερμανίας; Αντιμετώπισες με τον ρατσισμό;

«Φυσικά δεν ήταν εύκολο. Δεν ήξερα να μιλάω την γλώσσα και δεν ήταν κανείς εκεί για να σε βοηθήσει. Δεν ένιωσα τον ρατσισμό σε μεγάλο βαθμό, αλλά κανείς δεν ήθελε να σε βοηθήσει και ήταν πολύ δύσκολο»

  • Το ποδόσφαιρο σε βοήθησε να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες; Αν ναι, πώς;

«Ήμουν καλός στο ποδόσφαιρο και έτσι γνώρισα περισσότερους ανθρώπους. Μας βοήθησαν να βρούμε ένα σπίτι και να μην έχουμε θέμα με τα διαβατήριά μας. Όλα αυτά έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην προσαρμογή μας»

  • Ποιο ήταν το είδωλό σου στην αρχή και γιατί;

«Μου αρέσει ο Ζιντάν. Ήταν καταπληκτικός ποδοσφαιριστής στο γήπεδο από την πρώτη μέρα και τον αγαπούσα πολύ μέσω των κινήσεων του»

  • Πότε ένιωσες για πρώτη φορά ότι είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής;

«Όταν ήμουν 16 ετών και έπαιξα στο Κύπελλο Γερμανίας κόντρα στην Κολωνία. Μπορεί να χάσαμε όμως η Κολωνία με είδε εκεί και με ζήτησε. Είχα παίξει αρκετά καλά και για πολλά λεπτά. Τότε ένιωσα επαγγελματίας»

  • Πώς ένιωσες όταν έκανες προσφορά στον Ιωνικό; Ήταν μια δύσκολη απόφαση ή εύκολη και γιατί;

«Όταν ήταν να έρθω στον Ιωνικό, είχα άλλες δύο προτάσεις από την Ελλάδα αλλά αφού μίλησα με τον πρόεδρο και τον προπονητή, ήταν εύκολη απόφαση να παίξω εδώ. Η συνάντηση μαζί τους, με έκανε να νιώσω από την αρχή πόσο οικογενειακό κλίμα υπάρχει στην ομάδα»

  • Ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει και ποια ομάδα;

«Νομίζω ότι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ήταν δυνατός, γρήγορος και έξυπνος. Τα είχε όλα. Φυσικά ο Ολυμπιακός καθώς είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα που δεν έχεις πιθανότητες απέναντί ​​τους»

  • Ποια είναι η καλύτερη στιγμή σου στην Ελλάδα και γιατί;

«Αναμφίβολα, το πρώτο μου γκολ κόντρα στον Άρη εντός έδρας. Από τη μία γιατί με αυτό κερδίσαμε με 1-0 και αφετέρου, γιατί ήταν και το ωραιότερο του μήνα. Ήταν μία εξαιρετική αρχή για εμένα»

  • Πως σου ήρθε να κάνεις το σουτ από τέτοιο σημείο;

«Δεν σκεφτόμουν τίποτα. Απλώς είδα ότι η μπάλα ήρθε σε εμένα, κοίταξα ψηλά και την κατάλληλη στιγμή την κλώτσησα με τον καλύτερο τρόπο. Μου βγήκε θα έλεγα»

  • Γενικά, με τη σεζόν που διανύεις, έχεις προτάσεις;

«Εσύ τι πιστεύεις; (γέλια). Έχω πολλές ομάδες που ενδιαφέρονται και μου το έχουν εκφράσει. Και από Ελλάδα και από Ευρώπη αλλά δεν μπορώ να πω ποιες»

  • Η οικογένειά σου είναι στην Ελλάδα ή όχι; Αν όχι, σου λείπουν;

«Δεν είναι μαζί μου όχι. Είμαι μόνος εδώ και φυσικά μου λείπουν. Η οικογένεια μου είναι τα πάντα για μένα και όσα κάνω, τα κάνω για αυτούς»

Super League 2021-22, matchday 18 match between PAS Lamia FC and Ionikos FC at "Athanasios Diakos" on January 15, 2022 in Lamia, Greece. Photo by: Nikos Mitsouras / Reporter Images

  • Πόσο δύσκολο είναι να τους έχεις μακριά;

«Μερικές φορές παρά είναι δύσκολο και είναι και η κατάσταση τον κορωνοϊό που δεν κάνει εύκολο το να έρθουν εδώ. Αν δεν υπήρχε, ίσως θα ερχόντουσαν πιο συχνά και θα τους έβλεπα»

  • Πιστεύεις ότι το ποδόσφαιρο σου «έσωσε» τη ζωή σου; Και αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής, τι θα ήθελες να γίνεις;

«Και βέβαια με έσωσε το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω τι θα είχα απογίνει αν δεν υπήρχε αυτό και πίστεψε με, δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν ήμουν ποδοσφαιριστής. Δεν θα άντεχα».

  • Το ξέρεις πως το όνομά σου «Αίας» είναι ελληνικό από τη μυθολογία; Τι σημαίνει στη γλώσσα σου;

«Ναι, ναι μου το έχουν πει. Απίστευτο. Στη Συρία σημαίνει κάτι σαν παγωμένος άνεμος»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0