Face to Face

Ο Θάνος Κωστανάσιος στο BN Sports: «Να πάρουμε την άνοδο που στερηθήκαμε - Ο σοβαρός τραυματισμός με έκανε να απολαμβάνω την κάθε στιγμή» (video)

Ο Θάνος Κωστανάσιος στο BN Sports: «Να πάρουμε την άνοδο που στερηθήκαμε - Ο σοβαρός τραυματισμός με έκανε να απολαμβάνω την κάθε στιγμή» (video)

Πρόκειται για έναν από τους πιο «καυτούς» επιθετικούς της Superleague 2 στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Ο Θάνος Κωστανάσιος βρήκε τον εαυτό που είχε στον Ολυμπιακό, σκοράρει ασταμάτητα και μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για τη φετινή σεζόν αλλά και το μέλλον του.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Η Superleague 2 κρύβει ιδιαίτερες περιπτώσεις. Η φετινή σεζόν, έχει αρκετά «διαμάντια» που κάνουν την διαφορά σε μεγάλο βαθμό και μας κάνουν να βλέπουμε με μεγάλη ευχαρίστηση την συγκεκριμένη κατηγορία. Από τη μία ο Χασίμ Κανίς, από την άλλη ο άθλος της Κηφισιάς και στη μέση, ο απίστευτος Γιάννης Πάσας που οδηγεί την Βέροια στα μεγάλα σαλόνια.

Ωστόσο, δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη η πορεία του Θάνου Κωστανάσιου με τον Εργοτέλη. Ο 23χρονος επιθετικός πέρασε έναν γολγοθά όταν βρισκόταν στον Ολυμπιακό και ο σοβαρός τραυματισμός του τον άφησε εκτός για σχεδόν για 14 μήνες. Και όμως, ο Έλληνας άσος καθιερώθηκε στην ομάδα της Κρήτης και αυτό φαίνεται, από τα τέσσερα σερί ματς που έχει πετύχει γκολ (!).

Ο νεαρός άσος είναι σε εξαιρετική φόρμα και από τη περσινή χρονιά, έχει αποδείξει πως μπορεί να οδηγήσει τους Κρητικούς στην Superleague 1. Ο ίδιος, μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports για τη φετινή σεζόν, τους στόχους που έχει αλλά και το προσωπικό του όραμα για το μέλλον.

SUPERLEAGUE-2 / ≈—√œ‘≈À«” - …≈—¡–≈‘—¡ (÷Ÿ‘œ√—¡÷…¡: ”‘≈÷¡Õœ” —¡–¡Õ«” / EUROKINISSI)

Αναλυτικά είπε:

  • Πως αισθάνεσαι που επέστρεψε στα γκολ και μάλιστα με τέτοιο τρόπο;

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που σκοράρω σε τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι και ακόμη περισσότερο όταν τα γκολ μου συνδυάζονται με νίκες και βαθμούς  για την  ομάδα μου.»

  • Ποιο είναι το μυστικό σου που βρίσκεις συνεχώς δίχτυα;

«Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Δουλεύω σκληρά και προσπαθώ να εκμεταλλευτώ τη κάθε ευκαιρία που μου δίνεται μέσα στο παιχνίδι

  • Πόσο σημαντικός είναι για έναν επιθετικό να βρίσκει δίχτυα και μάλιστα τόσο συχνά σε τέτοιο διάστημα;

«Στόχος του κάθε επιθετικού είναι να σκοράρει πόσο μάλλον όταν αυτό επιτυγχάνεται σε συνεχόμενα παιχνίδια. Προσωπικά μου δίνει ώθηση και ψυχολογία για ανάλογη συνέχεια»

SUPERLEAGUE-2 / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

  • Τι πιστεύεις ότι φταίει και ο Εργοτέλης είναι μακριά από την κορυφή μέχρι στιγμής;

«Οι αποχωρήσεις και οι αφίξεις σε όλες τις ομάδες παίζουν σημαντικό ρόλο. Μας πήρε λίγο χρόνο να το διαχειριστούμε όμως αυτό που θέλω να σημειώσω είναι ότι η ομάδα μας ακόμα και στα παιχνίδια που ηττήθηκε απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Μη ξεχνάμε ότι είμαστε μια νεανική ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και όπως έγινε με εμένα πέρσι έτσι και φέτος ο Εργοτέλης δίνει τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να παίξουν και να πρωταγωνιστήσουν για πρώτη φορά στη επαγγελματική τους καριέρα. Θεωρώ ότι τώρα που ήρθαν οι 2 συνεχόμενες νίκες η ομάδα θα συνεχίσει ανάλογα και θα διατηρηθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας»

  • Ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι για φέτος αλλά και για το μέλλον;

«Επειδή πριν 3 χρονιά πέρασα ένα δύσκολο τραυματισμό που με άφησε έξω 14 μήνες πλέον απολαμβάνω τη κάθε ημέρα προπόνησης ή αγώνα. Πρώτα απ´όλα θέλω να είμαι υγιής, να συνεχίσω να σκοράρω και φυσικά να καταφέρω μαζί με την ομάδα ότι στερηθήκαμε πέρσι, δηλαδή την άνοδο στη πρώτη κατηγορία να καταφέρουμε να την κατακτήσουμε

  • Θα επέστρεφες στον Ολυμπιακό, από όπου ξεκίνησες και γιατί;

«Προς το παρόν είμαι συγκεντρωμένος σε κάθε υποχρέωση της ομάδας μου και δεν με απασχολεί κάτι άλλο. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα που είχα την τύχη να φοράω για 8 χρόνια την φανέλα του, να εκπαιδευτώ σωστά και να κάνω σημαντικά βήματα.»

SUPERLEAGUE / –¡” √…¡ÕÕ…Õ¡ - œ”÷– (÷Ÿ‘œ√—¡÷…¡: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

  • Λίγα λόγια για τη φετινή Superleague 2. Ποιες οι διαφορές από πέρσι και τι την κάνει ξεχωριστή;

«Το πρωτάθλημα φέτος είναι πολύ διαφορετικό. Αρχικά υπάρχουν περισσότερες ομάδες. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που ξεχωρίζουν όμως ο δρόμος ακόμα είναι μακρής  Πιστεύω ότι σε κάθε αγωνιστική μπορεί να υπάρχουν αλλαγές στη κατάταξη, τόσο στις υψηλές θέσεις όσο και στην ζώνη του υποβιβασμού»

  • Πόσο δύσκολο ήταν να περάσεις τον «γολγοθά» με τον σοβαρό τραυματισμό όταν ήσουν στον Ολυμπιακό και το συναίσθημά σου μόλις επέστρεψες

«Ήταν αρκετά δύσκολο γιατί δεν είχα μια εύκολη αποκατάσταση. Υπήρχαν επιπλοκές στην αποθεραπεία μου αλλά δεν έπαψα στιγμή να έχω πίστη για να καταφέρω το όνειρο μου. Δούλευα καθημερινά με αρκετούς πόνους και μετρά από 8 μήνες ξανά χειρουργήθηκα. Μετά το δεύτερο χειρουργείο όλα κύλησαν ομαλά και μέσα σε 4 μήνες έκανα προπόνηση με την ομάδα κανονικά. Το καλοκαίρι του 2020 μου δόθηκε η ευκαιρία να γίνω μέλος του Εργοτέλη και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Τούτζαρη που πίστεψε σε εμένα μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό. Πέρσι ήταν μια μεταβατική χρονιά για εμένα καθώς είχα να αγωνιστώ σε επίσημο αγώνα 2 χρονιά και 2 μήνες. Κατάφερα να παίξω σε 24 παιχνίδια σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα όπως το περσινό και με την ομάδα να καταφέρνει κάτι πολύ σπουδαίο και να πρωταγωνιστεί. Φέτος νιώθω πολύ καλυτέρα και έτοιμος να βοηθήσω ακόμα περισσότερο την ομάδα»

  • Το μήνυμα που στέλνεις σε αθλητές που περνούν παρόμοιο τραυματισμό;

«Θέλω να πω στα παιδιά που έχουν την ατυχία να υποστούν ρήξη χιαστού, να μη πάψουν ποτέ να δουλεύουν και να πιστεύουν στους εαυτούς τους. Παλαιότερα έλεγαν ότι λίγοι επιστρέφουν στον ίδιο επίπεδο με αυτό που ήσουν αλλά πλέον ο συγκεκριμένος τραυματισμός έχει γίνει ρουτίνα και η αποκατάσταση αν γίνει με σωστό τρόπο και προσοχή, επιστρέφεις στο γήπεδο ακόμη πιο δυνατός και σιγουρά πιο ώριμος»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0