Face to Face

Η Ναταλία Μεταξά στο BN Sports: «Αν παίζαμε κόντρα στην ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού σίγουρα θα κερδίζαμε τις εντυπώσεις»

Η Ναταλία Μεταξά στο BN Sports: «Αν παίζαμε κόντρα στην ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού σίγουρα θα κερδίζαμε τις εντυπώσεις»
Πάθος της είναι το βόλεϊ, αγαπάει τα ταξίδια, τη μουσική, λατρεύει τις ταινίες της Marvel και αγωνίζεται, για δεύτερη φορά στην καριέρα της, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Η Θεσσαλονικιά «μπλοκέρ», Ναταλία Μεταξά, άνοιξε…  τα χαρτιά της στο BNSports! 
Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στην Ευτυχία Γιαπουτζή 

Η Ναταλία Μεταξά, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Θεσσαλονίκη, «άφησε» για χάρη του αθλητισμού και του… Παναθηναϊκού την αγαπημένη της πόλη και ζει πλέον στην Αθήνα. Hπανέμορφη «μπλοκέρ» μίλησε στο BNSportsγια το πως ξεκίνησε το ταξίδι της στον κόσμο του βόλεϊ, σχολίασε την πρόκριση των «φίνων κοριτσιών» κόντρα στον Ολυμπιακό, μοιράστηκε τις σκέψεις της για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην κοινωνία μας και τη βία κατά των γυναικών, ενώ έδωσε τη δική της πρόβλεψη για το ποιος θα ήταν ο νικητής αν η ομάδα της αντιμετώπιζε αυτή των ανδρών του «τριφυλλιού»!  

Αν θες όμως να μάθεις καλά κάποιον ρώτα τον πρώτα ποιο είναι το αγαπημένο του… quote, της Ναταλίας είναι από τη σειρά βιντεοπαιχνιδιών Kingdom Hearts, «If  you  have dreamdon't  waitAct. One of life's little rules. Got it memorized?» (Αν έχεις ένα όνειρο, μην περιμένεις. Πράξε. Ένας από τους μικρούς κανόνες της ζωής. Το έχεις απομνημονεύσει;) και από μόνο του το συγκεκριμένο εξηγεί πολλά για την βολεϊμπολίστρια του Παναθηναϊκού


-Πότε ξεκίνησες να παίζεις βόλεϊ και τι είναι αυτό που σ’ έκανε να το αγαπήσεις;   

«Βόλεϊ ξεκίνησα στα 13 μου, μετά από ένα πέρασμα από αρκετά αθλήματα. Ήταν το άθλημα που μου ταίριαξε καλύτερα από όλα τα άλλα και νομίζω αυτός ήταν ο λόγος που το αγάπησα, ένιωθα πολύ όμορφα όταν ήμουν στο γήπεδο!»   

-Πως νιώθεις που έκανες το χόμπι σου επάγγελμα; Έχει χάσει καθόλου τη μαγεία του επειδή έγινε «δουλειά»;   

«Νιώθω πολύ τυχερή που το επάγγελμά μου είναι ταυτόχρονα και το χόμπι μου. Σαφώς υπάρχουν πολλές στιγμές που δεν μοιάζει με ένα απλό χόμπι, καθώς οι υποχρεώσεις που έχουμε κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι πάρα πολλές, που ουσιαστικά σε δεσμεύουν όπως κάθε άλλη δουλειά. Γιορτές μακριά από το σπίτι σου, Σαββατοκύριακα που έχεις αγώνες και ταξιδεύεις συνεχώς, είναι κάποια από τα πράγματα που μερικές φορές ίσως να σε κάνουν να χάνεις τη μαγεία, αλλά στην τελική όλα ξεχνιούνται μόλις μπαίνεις στο γήπεδο».     

-Τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις και σ’ αρέσει στη θέση της κεντρικής που αγωνίζεσαι;    

«Θεωρώ ότι η θέση του κεντρικού είναι πολύ κομβική, ειδικά σε υψηλού επιπέδου ομάδες. Εμένα προσωπικά το αγαπημένο μου στοιχείο στο βόλεϊ είναι το μπλοκ, οπότε μπορώ να πω ότι με καλύπτει στο έπακρο η θέση μου, αφού ουσιαστικά αυτή είναι και η βασική δουλειά κάθε κεντρικού μπλοκέρ».    

5465107_1_1_1.jpg


-Τι ήταν αυτό που σε έκανε να επιστρέψεις στον Παναθηναϊκό;   

«Πάντα ήθελα να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό! Μπορώ να πω πως είναι η ομάδα από όπου έχω τις καλύτερες αθλητικές μου αναμνήσεις και είμαι δεμένη για πολλούς λόγους με τον ΠΑΟ. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ και πολύ, έγινε η πρόταση και απλά δέχτηκα!»    

-Πως έζησες τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό; Ποια τα συναισθήματα σου μετά την σπουδαία σας εμφάνιση και πρόκριση;    

«Κάθε παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό είναι ξεχωριστό! Η ένταση, το πάθος, τα πάντα είναι διαφορετικά, γι’ αυτό άλλωστε θεωρούνται «αιώνια ντέρμπι». Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με πολλές διακυμάνσεις και πραγματικά η χαρά και η συγκίνηση είναι τεράστια!»    

5485107_1.jpg

-Η συμπαίκτρια σου (Χαντάβα) «έστειλε» το δικό της μήνυμα για τη βία και την κακοποίηση εσύ τι θα ήθελες να πεις σ’ αυτές τις γυναίκες αλλά και γενικά στην κοινωνία;    

«Πραγματικά όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι τόσο λυπηρά. Φυσικά και δεν είναι κανένα καινούργιο φαινόμενο, δυστυχώς πάντα γίνονταν αυτά τα εγκλήματα, κατά βάση εναντίον των γυναικών, απλά πλέον ζούμε σε μία εποχή που είναι πολύ πιο εύκολο να ενημερωθείς, να ψάξεις και να μάθεις, αλλά και αυτό με πολύ προσοχή γιατί η παραπληροφόρηση και οι ψεύτικες ειδήσεις είναι παντού γύρω μας. Από μεριάς μου θέλω να πω ένα τεράστιο μπράβο σε όλα τα υπέροχα πλάσματα που βρίσκουν το θάρρος να βγουν έξω και να μιλήσουν! Δεν είναι καμία μόνη! Ας αρχίσουμε να μαθαίνουμε στα παιδιά από μικρή ηλικία τον σεβασμό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο, τα όρια και τα μέτρα που πρέπει να έχει ο καθένας σαν γνώμονα στη ζωή του και επιτέλους αντί να μεγαλώνουμε τα νεαρά κορίτσια μαθαίνοντάς τα πως πρέπει να προσέχουν, ας στραφούμε στα νεαρά αγόρια για να τους μάθουμε την ενσυναίσθηση και το σεβασμό». 


-Πως λειτουργεί στη σχέση σου το γεγονός πως ο σύντροφος σου, Θανάσης Πρωτοψάλτης, είναι επίσης βολεϊμπολίστας και μάλιστα για τον ίδιο σύλλογο; Στηρίζεται ο ένας τον άλλο ή είστε αυστηροί κριτές;   

«Το γεγονός πως είμαστε και οι δυο αθλητές νομίζω βοηθάει πάρα πολύ στο κομμάτι της κατανόησης, όσον αφορά την καθημερινότητα που απαιτεί να έχει ένας αθλητής. Δεν είναι η πρώτη φορά που είμαστε μαζί στον ΠΑΟ, πριν 7 χρόνια όπου ήρθα στον σύλλογο γνωριστήκαμε, οπότε δεν είναι κάτι νέο για εμάς. Φυσικά στηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε καθημερινό επίπεδο, αλλά και σε μεγάλες αποφάσεις που πρέπει να πάρει ο καθένας για την καριέρα του».    

-Αν η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού αντιμετώπιζε την ανδρική ποιο πιστεύεις θα ήταν το αποτέλεσμα;    

«Το μεγαλύτερο και ίσως μοναδικό πλεονέκτημα που έχουν οι άντρες είναι τα σωματικά προσόντα, αλλά και πάλι ποτέ δεν ξέρεις… Το μόνο σίγουρο είναι πως μπορεί να κέρδιζαν το παιχνίδι, αλλά εμείς σίγουρα τις εντυπώσεις!»    

-Υπήρξε κάποια στιγμή που έφτασες κοντά ή σκέφτηκες να παρατήσεις το βόλεϊ;   

«Έχω σκεφτεί πως μπορεί να ήταν η ζωή μου εάν σταματούσα, πράγμα που με τρομάζει καθώς παίζω μια ζωή και δεν ξέρω πως θα είμαι χωρίς τον αθλητισμό στην καθημερινότητά μου, αλλά με εξιτάρει κιόλας για ό,τι καινούργιο μπορώ να δοκιμάσω, αλλά όχι ποτέ δεν σκέφτηκα να το κάνω!»  

-Πως είναι η καθημερινότητα σου; Ασχολείσαι με κάτι άλλο πέρα από το βόλεϊ;   

«Αυτή τη σεζόν δεν ασχολούμαι με κάτι άλλο πέρα από το βόλεϊ. Οι απαιτήσεις είναι πολλές, οι διοργανώσεις και τα ταξίδια ακόμα περισσότερα, οπότε για φέτος όσο ελεύθερο χρόνο έχω τον διαθέτω για ξεκούραση, βόλτες με φίλους και γενικά πράγματα για μένα που με βοηθούν να ξεφεύγω λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητας».    

-Πως αισθάνεται μια Θεσσαλονικιά να ζει στην Αθήνα; Ποια πόλη θα ξεχώριζες και ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος και στη μια και στην άλλη πόλη;    

«Μου αρέσει η ζωή στην Αθήνα σε αυτή τη φάση της ζωής μου. Είναι μια πανέμορφη πόλη, με πολλές επιλογές και όμορφα μέρη. Ένα από τα αυτά που αγαπώ στην Αθήνα είναι το κέντρο της, όπου κάθε εποχή είναι και ένα διαφορετικό σκηνικό. Παρόλα αυτά η Θεσσαλονίκη είναι το σπίτι μου! Για μένα είναι η πιο όμορφη πόλη και όπου και να είμαι πάντα θέλω να γυρίσω εκεί!»    


-Αν η ζωή σου γινόταν ταινία τι είδους θα ήταν και τι τίτλο θα της έβαζες;   

«Ταινία ε; Δεν έχω ιδέα. Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Ίσως να ήταν μια ταινία που να αφορά τα ταξίδια, τους διαφορετικούς προορισμούς που έχω πάει μέσω του αθλητισμού, τα ταξίδια που έχω κάνει με οικογένεια και φίλους! Ένα ταξίδι η ζωή! Πολύ μελοδραματικό; Είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό!»    

-Διάλεξε τρία τραγούδια που θα ήταν τα soundtrack της ταινίας σου. Τι σημαίνουν για σένα αυτά τα τραγούδια;   

«Soundtrack! Δύσκολη επιλογή. Γενικά η μουσική είναι τεράστιο κομμάτι της ζωής μου και δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω μόνο τρία τραγούδια, παρόλα αυτά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα διάλεγα το Tiny Dancer από Elton John, το Suspicious Minds από Elvis Presley και το Here Comes The Sun των Beatles».    

-Αν μπορούσες να έχεις μια υπερφυσική δύναμη ποια θα διάλεγες και γιατί;   

«Αυτό το “δίλλημα” το έχω σκεφτεί πολλές φορές, καθώς είμαι μεγάλη fan των ταινιών της Marvel και νομίζω πως θα επέλεγα την τηλεπάθεια και τηλεκινησία (τύπου Scarlet Witch ή Dark Phoenix για όσους ξέρουν), είναι οι δυνάμεις που υπερτερούν όλων των άλλων».    


-Αν μπορούσες να πάρεις τώρα βαλίτσες και να πας σε όποια χώρα θέλεις για ταξίδι που θα ήταν αυτή και γιατί;    

«Επίσης δύσκολη ερώτηση. Λατρεύω τα ταξίδια! Τώρα εάν μπορούσα να πάω οπουδήποτε, νομίζω θα έλεγα Ιαπωνία, στο Τόκιο ή στο Κιότο. Είναι ένα ταξίδι που πάντα ήθελα να κάνω και είναι κάτι τόσο διαφορετικό από τα Ευρωπαϊκά πρότυπα».    

-Αν θα μπορούσες να ρίξεις μια κλεφτή ματιά στο μέλλον σου θα το έκανες; Αν ναι τι θα ήθελες να δεις;   

«Η αλήθεια είναι πως δεν θα ήθελα να ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον! Whatever will be will be!» 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0