Face to Face

Ο Γιάννης Γιαννούλης στο BN Sports: «Θα ήθελα να ξαναπαίξω τα 2 τελευταία λεπτά στον ημιτελικό Ευρωμπάσκετ του 97' με τη Σερβία! Όμως με άλλους διαιτητές...»

Ο Γιάννης Γιαννούλης στο BN Sports: «Θα ήθελα να ξαναπαίξω τα 2 τελευταία λεπτά στον ημιτελικό Ευρωμπάσκετ του 97' με τη Σερβία! Όμως με άλλους διαιτητές...»
Ο Γιάννης Γιαννούλης μιλάει στο BN Sports για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Αναφέρεται στα ταξίδια, τις αναμνήσεις, τα επαγγελματικά του σχέδια, την μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ των 90s, τη σχέση του με τον Πέτζα Στογιάκοβιτς, την Εθνική Ομάδα και πολλά άλλα, φυσικά σε... φόντο πορτοκαλί.
Συνέντευξη στον Έκτορα Σταυρόπουλο

Ο Γιάννης Γιαννούλης με μια τόσο αξιοζήλευτη όσο και πλούσια καριέρα στο χώρο του μπάσκετ, η οποία αντέχει μέχρι και σήμερα στο χρόνο, υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της «χρυσής γενιάς» του ΠΑΟΚ της δεκαετίας του 90' και ένας από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής εκείνης της εποχής. 272001075_4800813579964348_1554010441605694849_n.jpg
Παραμένει επιβλητικός, ασυμβίβαστος και εξωστρεφής, όπως άλλωστε ήταν πάντα και εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Συνήθιζε να «τα βάζει» με πιο ψηλούς και πιο δυνατούς αντιπάλους και να βρίσκει τον τρόπο να βγαίνει νικητής. Οι απαντήσεις του, αυθόρμητες και απολαυστικές, όσο οι τάπες και τα καρφώματά του:

- Παίζετε ακόμα μπάσκετ; Ποια ήταν η κινητήριος δύναμη που σας έκανε να συνεχίσετε μέχρι τώρα έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο; Τα τελευταία χρόνια έχετε παίξει σε Νάξο, Ακράτα και Κοζάνη. Μήπως κατά βάθος θέλετε να… γνωρίσετε καλύτερα την Ελλάδα;

«Ναι παίζω στον Αιολικό Μυτιλήνης. Αγαπώ πάρα πολύ το άθλημα που με έδωσε τα πάντα στη ζωή μου και εδώ και περίπου 7-8 χρόνια παίζω σε ομάδες σε όλη την Ελλάδα, για να γνωρίσω μέρη που δεν είχα τη δυνατότητα τόσα χρόνια να το κάνω. Συν ότι έτσι γυμνάζω το σώμα μου και το μυαλό μου».

- Με τί ασχολείται αυτό τον καιρό ο Γιάννης Γιαννούλης επαγγελματικά; Ποιοι οι στόχοι σας για το μέλλον;

«Έχω δύο ηλεκτρονικά περιοδικά - σάιτ, το αθλητικό www.G-Point.gr και το ειδησεογραφικό www.MyCity.com.gr και θέλω να φτιάξω ακόμη ένα για τις κυρίες, ένα γυναικείο σάιτ».
271861902_319665883392001_8187674765686476044_n.jpg

- Πώς σας ήρθε αρχικά η ιδέα για το σάιτ; Έχετε σκεφτεί ότι οι ιστορίες που έχετε εξιστορήσει στο διαδίκτυο θα μπορούσαν να γίνουν ανάρπαστο βιβλίο;


«Το βιβλίο είναι σχεδόν έτοιμο! Ναι, έτσι ξεκίνησε και η ιδέα για το σάιτ, γράφω ιστορίες που έχω ζήσει στα γήπεδα, σε ξενοδοχεία, ταξίδια, αεροπλάνα, με συμπαίκτες και αντιπάλους και άλλα. Έχω ζητήσει και με έχουν γράψει και πολλοί δημοσιογράφοι, προπονητές και παίκτες, δικές τους ιστορίες»!

- Καναδάς, Ουκρανία, φτάσατε κοντά ακόμα και στις Φιλιππίνες. Μέχρι που έφτασε η… χάρη σας μπασκετικά; Τι εμπειρίες αποκομίσατε;


«Έχω παίξει σε Ουκρανία, Καναδά, Ισπανία, Κύπρο και λίγο Ιταλία. Οι εμπειρίες αμέτρητες, μερικές καλές, μερικές δεν θέλω καν να τις θυμάμαι, αλλά όλες τις γράφω στο G-point.gr».

- Ποια είναι σήμερα η σχέση σας με τον Πέτζα Στογιάκοβιτς;


«Με τον Πέτζα είμαστε «κουμπαράκια» και αδέρφια, όπως και με τον Ρεντζιά, αλλά τώρα μόνο το καλοκαίρι που έρχεται με την οικογένεια μπορούμε να είμαστε μαζί καθημερινά στο Ποσείδι Χαλκιδικής».

- Τι έφταιξε και η φοβερή γενιά του ΠΑΟΚ με τον Ρεντζιά, τον Στογιάκοβιτς και εσάς, δεν έφτασε στη «Γη της Επαγγελίας» όπως θα μπορούσε σύμφωνα με τις δυνατότητές της;


«Ο ΠΑΟΚ έκανε μεγάλη επένδυση με τους Ρεντζιά, Πέτζα, Νικολαΐδη και εμένα, αλλά ήταν τόσο μεγάλο το ταλέντο του Πέτζα, που ήταν θέμα χρόνου να πάει στο ΝΒΑ. Ο Ρεντζιάς τελείωνε το συμβόλαιό του και προφανώς δεν του εδωσαν αρκετά χρήματα και προτίμησε την Μπαρτσελόνα. Απλά άμα ήθελε ο Λάκης Αλεξόπουλος να μας κρατήσει όλους, έπρεπε να πάρει τον Γιάννη Ιωαννίδη για προπονητή, που ήταν κοντά τότε και να μας κάνει 3-4 χρόνια συμβόλαιο σε όλους»!

- Αν έπρεπε να ξεχωρίσετε μία στιγμή ως αγαπημένη ανάμνηση από την πλούσια καριέρα σας, ποια θα ήταν αυτή;


«Πάντα οι κορυφαίες στιγμές μου ήταν όταν εκπροσωπούσα την Ελλάδα μας. Ήξερα ότι είχα 10 εκατομμύρια να με υποστηρίζουν με την Εθνική Ελλάδος»!

- Αν μπορούσατε να ξαναπαίξετε τα τελευταία 10 λεπτά ενός παιχνιδιού, ποιο θα επιλέγατε;


«Θα ήθελα να ξαναπαίξω τον ημιτελικό Ευρωμπάσκετ του 1997 με την Σερβία, αλλά με άλλους διαιτητές και θα ήθελα 2 λεπτά, όχι 10»!

- Ποιόν εν ενεργεία μπασκετμπολίστα απολαμβάνετε περισσότερο να βλέπετε και πιστεύετε ότι έχει… κάτι από ΓιανΓιαν στην εξωστρέφεια που αντιμετωπίζει τους αντιπάλους και το παιχνίδι, με πειράγματα και το περίφημο «trash talk»;


«Γουστάρω πάρα πολλούς παίκτες αλλά κάποιον που να παίζει σαν εμένα δεν βλέπω, είτε δυναμικά, είτε σκληρά είτε λίγο «πού...κα», καθώς δεν ήμουν και πολύ ψηλός για τη θέση μου αλλά έβρισκα πάντα τρόπους να επιβάλλομαι».

- Από όλους τους συμπαίκτες που είχατε ποιον θα διαλέγατε για να παίξετε σε έναν αγώνα μαζί και ποιον θα θέλατε να τον βρείτε ως αντίπαλο;


«Δεν θα ήθελα αγώνα αλλά να κάναμε μια προπόνηση χαλαρή με όλα τα παιδιά του ΠΑΟΚ από τα 90s».

- Ποιος είναι ο άνθρωπος που επηρέασε περισσότερο από κάθε άλλο την αγωνιστική σας ταυτότητα και ποιος την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σας;


«Ο άνθρωπος που με επηρέασε περισσότερο από διάφορους που με βοήθησαν στην καριέρα μου, είναι ο Μίλαν Μίνιτς. Με έβγαλε από τα φλιμπεράδικα - μπιλιαρδάδικα και με ξεπάτωνε για δυο χρόνια στην προπόνηση για να γίνω επαγγελματίας μπασκετμπολίστας και το κατάφερε! Ούτε πενταήμερη με το σχολείο δεν με άφησε να πάω! (σ.σ. γέλια)».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0