Face to Face

Ο Τίμος Λουτριώτης στο BN Sports: «Το συναίσθημα είναι το ίδιο σε όλες τις κατηγορίες – Ο Χριστογεώργος είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού»

Ο Τίμος Λουτριώτης στο BN Sports: «Το συναίσθημα είναι το ίδιο σε όλες τις κατηγορίες – Ο Χριστογεώργος είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού»

Το ποδόσφαιρο δεν έχει ηλικία και υπάρχουν αθλητές που το αποδεικνύουν συνεχώς. Ο Τίμος Λουτριώτης είναι ένας από αυτούς και αναφέρθηκε αποκλειστικά στο BN Sports για το ιδιαίτερο ντεμπούτο του στις επαγγελματικές κατηγορίες, παρότι βαδίζει τα 40 χρόνια ζωής.

Συνέντευξη στον Νότη Χάλαρη

Πως θα ακουγόταν σε κάποιον πως ένας ποδοσφαιριστής, που έχει φάει με το κουτάλι όλες τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, θα φτάσει να κάνει ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο, στα 40 του χρόνια; Εκτός λογικής και με λίγη παραπάνω φαντασία ίσως. Και όμως, αυτή την απίστευτη επίδοση, πέτυχε με μεγάλη επιτυχία ο Τίμος Λουτριώτης.

Ο 40χρονος τερματοφύλακας είδε τον κορωνοϊό να βγάζει νοκ-άουτ όλους τους διαθέσιμους πορτιέρο του Ηρόδοτου και έτσι, πήρε τη φανέλα βασικού για το παιχνίδι κόντρα Καλαμάτα. Για εκείνον, αυτή η στιγμή είναι κάτι που θα θυμάται για πάντα στην ζωή του, καθώς έκανε το επίσημο επαγγελματικό ντεμπούτο του.

Από το 2002, όταν και έπαιζε στον Πανιώνιο, ο Έλληνας τερματοφύλακας αγωνιζόταν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της χώρας και μέχρι και το ματς με την Καλαμάτα, δεν είχε αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο. Μάλιστα, κόντρα στον Παναθηναϊκό Β', κράτησε για πρώτη φορά και ανέπαφη την εστία του, δείχνοντας πως ακόμα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Στον Ηρόδοτο, ο έμπειρος άσος πήρε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία και μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για αυτή την μεγάλη στιγμή της ζωής του.

Αναλυτικά είπε:

  • Πως αισθάνεσαι για το ντεμπούτο σου στις επαγγελματικές κατηγορίες;

«Θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος αλλά ήθελα αυτό το ντεμπούτο να συνοδευτεί με νίκη της ομάδας μου»

  • Πως είναι το συναίσθημα για εσένα, μετά από μία τεράστια πορεία στα γήπεδα, να παίζεις σε επαγγελματική κατηγορία;

«Όταν αγαπάς πραγματικά αυτό που κανείς είτε παίζεις σε χαμηλότερη κατηγορία είτε σε ανώτερη το συναίσθημα είναι το ίδιο. Νιώθεις γεμάτος και ευτυχισμένος που μπορείς και κανείς πράξη αυτό που αγαπάς. Η κατηγορία δεν παίζει ρόλο, ρόλο παίζει η αγάπη για το άθλημα. Εξίσου ευτυχισμένος ήμουν και όταν έπαιζα στο σχολείο μου με τους συμμαθητές μου»

  • Πιστεύεις πως το ποδόσφαιρο έχει ηλικία;

«Το ποδόσφαιρο το επαγγελματικό θεωρητικά δεν έχει ηλικία. Όσο αντέχεις και όσο είσαι ισάξιο μέλος ή καλύτερο και βοηθάς τον σύλλογο σου τότε πρέπει να παίζεις όσο πάει. Όταν νιώθεις πως δεν βοηθάς την ομάδα τότε ναι υπάρχει το όριο και εκεί σταματάς»

  • Έχεις παίξει σε πολλές χαμηλές κατηγορίες. Τι ξεχωριστό έχουν και τι έχεις κρατήσει από την εμπειρία σου εκεί;

«Οι χαμηλές κατηγορίες έχουν μια άλλη αίγλη. Νιώθεις το ποδόσφαιρο διαφορετικά, οι τακτικές, το σκάουτινγκ όλα αυτά που υπάρχουν στις επαγγελματικές κατηγορίες εκεί απλά αναιρούνται. Το ξεχωριστό σε αυτές τις κατηγορίες είναι ότι έχουν παίκτες που πραγματικά μπορούν να κουβαλάνε στις πλάτες τους ολόκληρη ομάδα, και να χαρίζουν τίτλους με το μοναδικό τους ταλέντο. Χωρίς καν να έχουν δουλέψει σκληρά όπως κάνουν οι επαγγελματίες αθλητές»

  • Πως βλέπεις το μέλλον σου ως τερματοφύλακας; Μέχρι τι ηλικία θα ήθελες να παίζεις;

«Θα παίζω όσο βοηθάω και όσο είμαι ανταγωνιστικός. Αυτός ήταν ο στόχος μου πάντα όσο αντέχω και όσο αξίζω θα αγωνίζομαι με ψυχή»

  • Ποιο είναι μυστικό σου και έχεις φτάσει σε αυτή την ηλικία και συνεχίζεις και παίζεις;

«Το μυστικό μου είναι ότι κάνω τρεις προπονήσεις την ημέρα και τα καλοκαίρια που όλοι κάνουν διακοπές, εγώ συνεχίζω στον ίδιο ρυθμό με ελάχιστα ρεπό. Το κοινό αυτό μυστικό λοιπόν είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά»

  • Ποιον είχες ως πρότυπο και γιατί;

«Πρότυπο έχω τους γονείς μου που με στηρίζουν τόσα χρόνια. Δεν μου αρέσει να θεοποιώ αθλητές, παρά μόνο αγωνιστές της ζωής όπως ο πατέρας μου και η μητέρα μου που δουλεύουν άπειρες ώρες για να τα βγάλουν πέρα. Πρότυπο έχω και άλλες τέτοιες οικογένειες που αγωνίζονται καθημερινά με τίμιες δουλειές»

  • Έχεις παίξει σε αρκετές ομάδες. Με ποια δέθηκες παραπάνω και γιατί;

«Ξεκάθαρα με τον Ηρόδοτο. Έχω κερδίσει παρά πολλούς τίτλους και έχω αγωνιστεί σε όλες τις κατηγορίες μαζί του. Αναμφίβολα λοιπόν είναι η αγαπημένη μου ομάδα»

timos_180348.jpg

  • Στον Ηρόδοτο πως αισθάνεσαι;

«Στον Ηρόδοτο αισθάνομαι σαν μικρό παιδί, οι συνθήκες είναι τέτοιες που με κάνουν να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να νιώθω ανετά και σαν το σπίτι μου. Η αγάπη του κόσμου τεράστια και αυτό είναι που κάνει την διαφορά»

  • Ποια είναι η άποψή σου στο θέμα του κορωνοιού; Πιστεύεις ότι έπρεπε να γίνει κάτι διαφορετικό στην διαχείριση;

«Στο θέμα του κορονοϊού τα πράγματα είναι δύσκολα, σέβομαι των πόνο των ανθρώπων που χάνουν δικά τους άτομα και θα ήθελα να κάνουν όλοι οι γιατροί του κόσμου το καλύτερο δυνατό. Η διαχείριση είναι κάτι σχετικό, όλοι οι άνθρωποι το βλέπουν διαφορετικά όποτε ας αρκεστούμε σε αυτό και ας μην μαλώνουμε μεταξύ μας. Η νίκη στον αγώνα αυτόν μας αφορά όλους και η πορεία πρέπει να είναι κοινή για όλους»

  • Πως ένιωσες που κράτησες ανέπαφη την εστία σου κόντρα στον Παναθηναϊκό και πως είδες την δεύτερη ομάδα των Πρασίνων;

«Πάντα όταν κρατάς μια εστία ανέπαφη νιώθεις ότι κανείς σωστά την δουλειά σου και είναι κάτι σημαντικό. Όσο για την ομάδα του Παναθηναϊκού έχω να πω μόνο καλά λόγια. Είναι δουλεμένη ομάδα και πολύ σωστά στημένη από τον κύριο Βονόρτα που κάνει εξαιρετική δουλειά. Νιώθω ότι το μέλλον των παικτών του θα είναι σπουδαίο.»

  • Ανέβασες μία φωτογραφία με τον Νίκο Χριστογεώργο του Παναθηναϊκού. Αρχικά τι γνώμη έχεις για το συγκεκριμένο ταλέντο και έπειτα, αν σου αρέσει που είσαι παράδειγμα για τη νέα γενιά;

«Ένα παιδί χαμηλών τόνων που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, σε μια δύσκολη έδρα με έναν αγώνα πολύ απαιτητικό όπως τον σημερινό. Η πολύ καλή του απόδοση σε ένα τέτοιο ματς φωτιά δείχνει πως είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία και να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα. Προσωπικά από την εμπειρία μου θεωρώ πως είναι το μέλλον του Παναθηναϊκού κάτω από τα δοκάρια. Όσο για εμένα, είναι συγκινητικό που αυτά τα παιδιά με θεωρούν πρότυπο και νιώθω μεγάλη ικανοποίηση γιατί πάλεψα πολύ για να φτάσω ως εδώ. Οι πίκρες ήταν πολλές αλλά ποτέ δεν τα παράτησα και νιώθω δικαιωμένος.»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0