Face to Face

O Νταβίνο Βέρχουλστ στο BN Sports: «Δεν φοβηθήκαμε τον Ολυμπιακό – Άγνωστο το μέλλον μου στον Απόλλωνα Σμύρνης» (video)

O Νταβίνο Βέρχουλστ στο BN Sports: «Δεν φοβηθήκαμε τον Ολυμπιακό – Άγνωστο το μέλλον μου στον Απόλλωνα Σμύρνης» (video)

Έπαιξε ξανά στο πρωτάθλημα, μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου και ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Νταβίνο Βέρχουλστ μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και στον Νότη Χάλαρη για τη μεγάλη επιτυχία του Απόλλωνα Σμύρνης επί των Πειραιωτών

Ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στο 2022 καθώς ανάγκασε τον Ολυμπιακό να χάσει δύο βαθμούς στην Ριζούπολη και να «χαλάσει» το τρομερό σερί των 11 ετών που οι «ερυθρόλευκοι» άρχιζαν με νίκη ένα έτος. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατάφερε να πάρει την ισοπαλίαέχοντας συνολικά 15 απουσίες αλλά και τον Νταβίνο Βέρχουλστ σε τρομερό βράδυ.

Ο 34χρονος πορτιέρο επέστρεψε στα καρέ σε αγώνα πρωταθλήματος μετά τις 19 Σεπτεμβρίου και ήταν πραγματικά… εκπληκτικός. Με τις σωτήριες επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν στην εστία του και πρόσφερε έναν «χρυσό» πόντο στην ομάδα του. Ο ίδιος, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την συγκεκριμένη επιτυχία, τη φετινή δύσκολη σεζόν αλλά και τους στόχους που έχει ο ίδιος.

Αναλυτικά είπε:

  • Πώς νιώθεις που έπαιξες για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο και είσαι ο MVP κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Πολύ καλά! Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μένα και για την ομάδα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με τον βαθμό. Για μένα ήταν ωραίο να παίζω ξανά μετά από αυτούς τους πραγματικά δύσκολους μήνες»

  • Ποιο είναι το μυστικό αυτής της επιτυχίας απέναντι σε αυτή τη μεγάλη ομάδα;

«Το μυστικό ήταν πως υπήρχε φόβος! Όλοι πίστευαν ότι θα χάσουμε επειδή δεν θα είχαμε αλλαγές. Αλλά είμαστε όλοι δυνατοί παίκτες και δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ.»

  • Έκανες έντεκα αποκρούσεις. Ποια ήταν η καλύτερη σε αυτό το παιχνίδι και γιατί;

«Η πρώτη στον Μαντί Καμαρά. Αν αυτό το γκολ έμπαινε, τότε όλοι ξέρουν ότι θα είχαμε μια πραγματικά δύσκολη βραδιά! Για μένα αυτό ήταν το πιο σημαντικό! Το πιο δύσκολο ήταν το δεύτερο με τον Μπουχαλάκη στη κλειστή μου γωνία.»

  • Πιστεύατε σε αυτή την ισοπαλία και γιατί;

«Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Και όπως είπα, είμαι ένας άνθρωπος που όσο με πιέζουν περισσότερο τόσο πιο δυνατός είμαι. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους της ισοπαλίας»

  • Έχετε αρκετή ποιότητα σαν ομάδα, αλλά είστε στα χαμηλά στην βαθμολογία. Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Δεν έχουμε τέλεια ομάδα. Διαφορετικά δεν θα είμασταν σε αυτή τη θέση! Έχουμε πολύ καλούς παίκτες! Αλλά χθες ήταν από τις πρώτες φορές που παίξαμε σαν ΟΜΑΔΑ. Και αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό τις επόμενες εβδομάδες παίζοντας σαν ΟΜΑΔΑ, θα τους εκπλήξουμε όλους»

  • Είναι η δεύτερη χρονιά σου στην Ελλάδα. Ποια είναι η γνώμη σου για τη χώρα και το πρωτάθλημα;

«Η χώρα είναι πραγματικά πολύ όμορφη! Θα βλέπω την Ελλάδα για πάντα σαν την πιο όμορφη χώρα. Για το πρωτάθλημα, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος! Πρέπει να παίζεις κάθε εβδομάδα καλά, χωρίς να κοιτάς τι κάνουν οι άλλες ομάδες.. Μου αρέσει λοιπόν αυτό το στυλ του πρωταθλήματος»

  • Η γνώμη σου για τον Κότσαρη που πήρε τη θέση σου στην ενδεκάδα φέτος και πώς νιώθεις με αυτό; Πιστεύεις ότι πρέπει να είσαι ο βασικός τερματοφύλακας;

«Φυσικά και πιστεύω ότι αξίζω να είμαι βασικός. Και το δείχνω αυτό. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα σίγουρο. Βλέπετε την περασμένη σεζόν ήμουν ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες και τώρα πρέπει να ψάξω για άλλη ομάδα. Αυτή είναι η ζωή για το ποδόσφαιρο»

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σου για φέτος;

«Πρώτα να βρω μία καλή ομάδα και ελπίζω να παίξω καλά. Και αν μπορέσω να μείνω στον Απόλλωνα, να βοηθήσω αυτήν την ομάδα να σωθεί στην κατηγορία»

  • Ποια ομάδα είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος φέτος για εσένα και αν συμφωνείς ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 1η θέση. Και γιατί φυσικά;

«Η έκπληξη πιστεύω πως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Και ναι, ο Ολυμπιακός είναι για μένα μια από τις καλύτερες ομάδες. Αλλά δεν είναι η ίδια ομάδα όπως πέρυσι για μένα αλλά δίκαια είναι στην πρώτη θέση»

  • Σου λείπει το Βέλγιο και αν σκοπεύεις να επιστρέψεις εκεί;

«Ναι, μου λείπει το Βέλγιο. Πρώτα τα παιδιά και η γυναίκα μου. Και αν μπορώ να παίξω ξανά στο Βέλγιο γιατί όχι. Αλλά μου αρέσει η Ελλάδα που παίζω. Θα δω λοιπόν τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες.»

  • Η καλύτερη στιγμή σου εδώ και γιατί;

«Η καλύτερη στιγμή ήταν που σωθήκαμε πέρυσι. Ήταν απίστευτο συναίσθημα, και ήμουν σημαντικός σε εκείνο το παιχνίδι, έτσι αυτό με έκανε ακόμα πιο χαρούμενο! Και το πρώτο μου παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν επίσης εκπληκτικό και πολύ ωραίο»

  • Πιστεύεις πως πρέπει να σταματήσει το πρωτάθλημα με τόσα κρούσματα στις ομάδες;

«Πρέπει να συνεχίσουμε. Αυτή είναι η ζωή και έτσι λειτουργεί το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Και αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε»

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0