Face to Face

Ο Λόλο Γκερέρο στο BN Sports για την Μπαρτσελόνα: «Ιστορική στιγμή για την Λινάρες – Χρειάζεται υπομονή το στυλ του Τσάβι» (video)

Ο Λόλο Γκερέρο στο BN Sports για την Μπαρτσελόνα: «Ιστορική στιγμή για την Λινάρες – Χρειάζεται υπομονή το στυλ του Τσάβι» (video)

Η Λινάρες Ντεπορτίβο κατάφερε να… «τρομάξει» τη Μπαρτσελόνα και να αποκλειστεί από το Copadel Rey με το κεφάλι ψηλά. Ο Λόλο Γκερέρο μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και στον Νότη Χάλαρη και μοιράστηκε την εμπειρία του να παίζεις απέναντι στους «μπλαουγκράνα».

Το Copa del Rey είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Είναι από τις μοναδικές ευκαιρίες των ομάδων που παίζουν στις χαμηλές κατηγορίες της Ισπανίας, να δείξουν την αξία τους απέναντι στις «μεγάλες». Έτσι, και η Λινάρες Ντεπορτίβο. Η ομάδα της τέταρτης κατηγορίας Ισπανίας αντιμετώπισε τη Μπαρτσελόνα του Τσάβι για τη φάση των «32».

Η ομάδα είχε κάνει ήδη την έκπληξη και είχε αποκλείσει την Αλαβές από τον προηγούμενο γύρο και ήταν έτοιμη για ακόμα ένα… θαύμα. Ο Ούγκο Ντίαθ άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό και μέχρι το 63’, το όνειρο ήταν ολοζώντανο. Τότε, ο Ουσμάν Ντεμπελέ ισοφάρισε σε 1-1 και έξι λεπτά μετά, ο Γιούτγκλα ανέτρεψε το ματς σε 2-1 για τους «μπλαουγκράνα».

Τα συναισθήματα, τις σκέψεις αλλά και το κλίμα που επικρατούσε, μοιράστηκε αποκλειστικά στο BNSports, ο Λόλο Γκερέρο. Ο στόπερ της Λινάρες εξιστόρησε τον τρόπο που έζησε το ματς, που κρίθηκε το παιχνίδι αλλά και τι ξεχώρισε ο ίδιος από τη Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά είπε:

  • Πώς ένιωθες παίζοντας κόντρα στην Μπαρτσελόνα;

«Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, τόσο για εμάς όσο και για την πόλη της Λινάρες. Ήταν δέος να παίζεις απέναντι σε αυτόν τον σύλλογο»

  • Τι λέγατε στα αποδυτήρια πριν το παιχνίδι και πιστεύατε ότι θα μπορούσατε να κάνετε την έκπληξη;

«Ξέραμε ότι θα είχαμε τις ελπίδες και τις πιθανότητές μας και ότι όλα θα μπορούσαν να συμβούν στο γήπεδό μας. Παλέψαμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»

  • Τι θυμάσαι από το γκολ 1-0 της ομάδας σου; Πόσο σημαντικό ήταν για τον σύλλογο;

«Το να βάζεις γκολ και να βρίσκεσαι στην έδρα σου με 10.000 άτομα και αυτά να χτυπούν τις εξέδρες είναι πραγματικά απίστευτο συναίσθημα. Και φυσικά, αυτό να έχει συμβεί κόντρα στη Μπαρτσελόνα»

  • Τι πιστεύετε ότι πήγε λάθος και δεν προκριθήκατε;

«Και τα δύο γκολ προέρχονται από δικά μας λάθη. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας και δυστυχώς, μπήκαν σε πολύ κοντινό διάστημα. Οπότε ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε»

  • Ποιον ξεχώρισες από την Μπαρτσελόνα και γιατί;

«Ο Ουσμάν Ντεμπελέ είναι ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής. Είναι απρόβλεπτος και φάνηκε στην ισοφάριση. Ήταν μόνιμος κίνδυνος και έκανε την διαφορά για την Μπαρτσελόνα»

  • Πιστεύεις ότι ο Τσάβι θα αλλάξει τα πράγματα στη Μπαρτσελόνα και τι χρειάζεται για να γίνει αυτό;

«Χρειάζεται ποδοσφαιριστές και ποιότητα που θα μπορούν να πάρουν την Μπαρτσελόνα στις πλάτες τους και να κάνουν την διαφορά. Πρέπει να κάνουν υπομονή με το στυλ του Τσάβι για να λειτουργήσει»

  • Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για φέτος;

«Να παραμείνουμε την κατηγορία και να κοιτάξουμε ακόμα ψηλότερα μόλις το καταφέρουμε. Η παρουσία μας στο κύπελλο, είναι ο οδηγός μας»

  • Έχεις παίξει σε αρκετές ομάδες στις χαμηλότερες κατηγορίες της Ισπανίας. Τι το ιδιαίτερο έχουν τα άλλα πρωταθλήματα;

«Νομίζω ότι το ισπανικό ποδόσφαιρο, μαζί με το αγγλικό, είναι το υψηλότερο επίπεδο στον κόσμο. Υπάρχει τρομερή οργάνωση στις χαμηλότερες κατηγορίες και αυτό είναι το μυστικό που είμαστε σε αυτό το επίπεδο»

  • Έχεις δει ποτέ το ελληνικό πρωτάθλημα; Αν ναι, τι έχει ξεχωρίσει τόσο τις ομάδες όσο και τους παίκτες;

«H αλήθεια είναι ότι δεν έχω παρακολουθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, μόνο όταν έπαιξε κάποια χρονιά εκεί ο σπουδαίος Μπεζαρές»

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0