Face to Face

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος στο BN Sports για τον… υπερπρωταθλητή Φοίνικα Σύρου: «Έχουμε ομάδα που κυνηγά τίτλους – Συναρπαστική η φετινή Volley League» (video)

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος στο BN Sports για τον… υπερπρωταθλητή Φοίνικα Σύρου: «Έχουμε ομάδα που κυνηγά τίτλους – Συναρπαστική η φετινή Volley League» (video)

Ο Φοίνικας Σύρου στέφθηκε υπερπρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ και το BN Sports συνομιλεί με έναν εκ των πρωταγωνιστών της φετινής επιτυχίας των νησιωτών, τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ο οποίος ανέλυσε τα… συστατικά της ως τώρα πορείας της ομάδας του και της μεγάλης νίκης στον τελικό σε βάρος του Ολυμπιακού!

Σχετικά Άρθρα

Ο Φοίνικας Σύρου πανηγύρισε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορία του, αφού κατάφερε να επικρατήσει με το εμφατικό 3-0 σετ σε βάρος του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να στεφθεί υπερπρωταθλητής Ελλάδας στο ανδρικό βόλεϊ.

Οι Συριανοί του Γιόσκο Μιλενκόφσκι έδωσαν μια... ντερμπάρα κόντρα στους «ερυθρόλευκους» του Καζάζη και κατάφεραν να κατακτήσουν τον δεύτερο τίτλο για τον του συλλόγου μέσα στο 2021, αφού είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Λιγκ Καπ της Βέροιας.

Το BN Sports επικοινώνησε με τον αθλητή της ομάδας και αντιπρόεδρο του ΠΑΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφσιριστών), Παναγιώτη Παπαδόπουλο, με τον πολύπειρο ακραίο (έχει αγωνιστεί ακόμα σε ομάδες όπως η Κηφισιά, ο ΠΑΟΚ, ο Παμβοχαϊκός και η ΕΑΠ) να μιλάει με κάθε λεπτομέρεια για το σπουδαίο επίτευγμα της ομάδας του, που και στο πρωτάθλημα τα πάει αρκετά καλά όντας στην 4η θέση με 13 βαθμούς.

5470102.jpg

Η συνέντευξη:

-Ο Φοίνικας Σύρου «σφράγισε» το 2021 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς πρόσθεσε ακόμα ένα Κύπελλο στην τροπαιοθήκη του. Πως είναι να αποτελείς κομμάτι αυτού του επιτεύγματος;

«Προσωπικά, πέραν από την κατάκτηση ενός τροπαίου για το σύλλογο, τις τελευταίες μέρες θεωρούσα μοναδική ευκαιρία να βγάλουμε ένα βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο που θα μας καθοδηγήσει στην πορεία.

Το κομμάτι αυτό δουλεύτηκε επί μέρες και εξωαγωνιστικά και είμαι περήφανος που τα καταφέραμε. Με μια νίκη απέναντι και στον Παναθηναϊκό σε λίγες ημέρες θεωρώ πως η χρονιά θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

-Πως προετοιμαστήκατε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό; Υπήρξε κάτι που σας ξάφνιασε κατά τη διάρκεια του αγώνα ή όλα πήγαν με βάση το σχέδιο;

«Η προετοιμασία ήταν ανάλογη των άλλων παιχνιδιών. Φάνηκε πολύ ευχάριστο πως παραμείναμε ψύχραιμοι και ενωμένοι σε κάθε σημείο του αγώνα.

Δε φορτιστήκαμε αρνητικά καμία στιγμή και κρατήσαμε σταθερό αγωνιστικό πρόσωπο».

-Το τελικό 3-0 για κάποιον που δεν έχει παρακολουθήσει το παιχνίδι, φαντάζει... περίπατο. Ωστόσο, μόνο έτσι δεν ήταν τα πράγματα αφού δώσατε και την ψυχή σας για να κατακτήσετε το τρόπαιο. Ποια θεωρείς πως ήταν τα συστατικά για να κερδίσετε το ματς;

«Το αγωνιστικό μας πρόσωπο προκάλεσε τις προσωπικές ικανότητες, αλλά και την τύχη… ελάχιστα. Νομίζω, θα κερδίζαμε αυτό το ματς με κάθε σκορ, ωστόσο, πράγματι ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Και όσοι παρακολούθησαν το ματς, το αντιλήφθηκαν».

5470165.jpg

-Θέλω να μου κάνεις ένα σχόλιο και για το φετινό πρωτάθλημα της Volley League όπου βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας...

Είναι μοναδικό το φετινό πρωτάθλημα. Δε γνωρίζω αν έχει γίνει στο παρελθόν διοργάνωση χωρίς το σύστημα play offs, όμως, αυτές είναι οι νέες συνθήκες και πρέπει να προσαρμοστούμε.

Ακόμα και στην πρώτη θέση να βρίσκεσαι δεν είναι εφικτό να ανακουφιστείς. Δεν έχουμε παρά να δούμε κάθε παιχνίδι ως πρόκληση και να εκμεταλλευτούμε τις πιθανότητες στο δεύτερο γύρο».

-Ο Φοίνικας είναι το καμάρι της Σύρου και τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει σημαντικά τρόπαια. Το μέλλον του συλλόγου ποιο πιστεύεις πως μπορεί να είναι;

«Έχω βιώσει την ομάδα κάτω από διάφορα διοικητικά καθεστώτα. Πάντα, οι συνθήκες ήταν καλές στο νησί. Αυτή τη στιγμή, βέβαια, εξαιτίας της αρωγής της ONEX, η ομάδα καταφέρνει να δηλώνει πως κυνηγά τίτλους. Μέχρι πέρυσι οι στόχοι δεν ήταν ίδιοι. Άρα, αντιλαμβανόμαστε πως ο Φοίνικας Σύρου εξελίσσεται.

Ακόμα, και στην περίπτωση μελλοντικά, που η ομάδα θα αναγκαστεί να μειώσει τα έξοδα της και πάλι θα βρίσκεται στο όριο να διεκδικεί. Θα ανταγωνίζεται στα ίσια τους αποκαλούμενους "μεγάλους"».

-Είσαι πλέον από τους εμπειρότερους αθλητές στην κατηγορία και έχεις και μεγάλη δράση και… εκτός αγωνιστικού χώρου ως αντιπρόεδρος στον ΠΑΣΑΠ. Οι φιλοδοξίες στο σου στο άθλημα τη δεδομένη χρονική στιγμή ποιες είναι;

«Προσωπικά, έχω σα στόχο κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος. Θέλω να δίνω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Πριν κάποια χρόνια αντιλήφθηκα πως ο αθλητής οφείλει να παραμένει δραστήριος και πέραν του γηπέδου. Μια ομάδα αθλητών έχουμε αναλάβει τη λειτουργία ενός συνδέσμου.

Μέσω του θεσμού μπορούμε να βελτιώσουμε κάποιες συνθήκες στη ζωή των αθλητών. Ελπίζω σταδιακά να ενεργοποιηθούν ώστε να έρθουν κοντά μας και μικρότεροι σε ηλικία αθλητές. Σα φιλοδοξία μπορώ να παρουσιάσω να αγωνίζονται αρκετοί γηγενείς παίχτες στο πρωτάθλημα».

players_5884-1.jpg

-Τι θα ήθελες να ευχηθείς για το 2022 τόσο αναφορικά με τον αθλητισμό όσο και γενικότερα;

«Να ευχηθώ ένα νέο έτος πιο αισιόδοξο. Υγεία σε όλο τον κόσμο ,να απολαύσει ο καθένας τις γιορτινές ημέρες. Τέλος, να απομακρυνθεί σύντομα από δίπλα μας το φαινόμενο που βιώνουμε και να αποκατασταθεί απόλυτα η ζωή μας».

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0