Face to Face

Ο Περικλής Αμανατίδης στο BN Sports για την Αναγέννηση Καρδίτσας: «Είναι καταξίωση για εμάς που εκπροσωπούμε την Superleague 2 στο Κύπελλο Ελλάδας»

Ο Περικλής Αμανατίδης στο BN Sports για την Αναγέννηση Καρδίτσας: «Είναι καταξίωση για εμάς που εκπροσωπούμε την Superleague 2 στο Κύπελλο Ελλάδας»

Η οκτάδα του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας «έκλεισε», με μόλις μία ομάδα από τη Superleague 2 να δίνει το παρών και μάλιστα, ιστορική. Ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας, Περικλής Αμανατίδης μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports και τον Νότη Χάλαρη για το πως έφτασε η ομάδα του μέχρι εκεί.

Τη μία ο Λεβαδειακός να «τρομάζει» τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς, την άλλη η νεοφώτιστη Κηφισιά να στέκεται εξαιρετικά για ένα ημίχρονο απέναντι στην ΑΕΚ. Γενικά οι ομάδες της Superleague 2 στάθηκαν πολύ καλά για τη φάση των «16», όμως η Αναγέννηση Καρδίτσας, νικώντας δύσκολα και… εύκολα τον Άγιο Νικόλαο, είναι η μοναδική εκπρόσωπος της κατηγορίας στα προημιτελικά.

Η ομάδα της Καρδίτσας, στα 117 χρόνια ιστορίας της, βρίσκεται για πρώτη φορά σε αυτή τη φάση του κυπέλλου και ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας, Περικλής Αμανατίδης, μιλάει αποκλειστικά στο BN Sports. Ο Έλληνας κόουτς αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της ομάδας του, τους στόχους αλλά και τα δεδομένα ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά είπε:

  • Πως αισθάνεστε που είστε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας και τι σημαίνει αυτό για τον σύλλογο;

«Προσωπικά έχω ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση αρκετές φορές. Και στα ημιτελικά έχω φτάσει. Ωστόσο, συλλογικά, όλα δείχνουν πως μιλάμε για μία ιστορική πρόκριση για τον σύλλογο. Είναι για πρώτη φορά σε τόσα χρόνια που υπάρχει η ομάδα και η τρόπος που το πανηγύρισαν όλοι, έδειξε πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα αλλά και την πόλη»

  • Πιστεύετε πως η εμπειρία σας από τις διάφορες ομάδες που έχετε προπονήσει, σας έχει βοηθήσει;

«Πάντα βοηθάει η εμπειρία σε πολλά πράγματα. Μπορεί να κρίνεις πολύ καλύτερα τις καταστάσεις και να προλαβαίνεις διάφορα δεδομένα. Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεις στοιχεία, διάφορα κενά κλπ.»

  • Είναι σημαντικό που υπάρχει μία ομάδα της Superleague2 στα προημιτελικά και γιατί;

«Είναι καταξίωση για εμάς που εκπροσωπούμε την Superleague 2 και το κάνουμε με επιτυχία. Εκμεταλλευτήκαμε ένα σύνολο παιχνιδιών και καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι εδώ. Το είχε ανάγκη η ομάδα να γράψει ιστορία και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο»

  • Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

«Στο ποδόσφαιρο πλέον δεν υπάρχει μυστικό. Όλα είναι φανερά. Όλες οι ομάδες δείχνουν τον τρόπο που παίζουν, και όλες το βλέπουν. Γνωρίζουν τα πάντα. Από εκεί και πέρα, οι συντελεστές και πολλά άλλα πράγματα καθορίζουν ένα αποτέλεσμα. Ακόμα και η τύχη, είναι κάτι που πρέπει να διεκδικήσεις μέσα από τον τρόπο παιχνιδιού σου»

  • Ποια ομάδα θα θέλατε να βρείτε στους «8»;

«Δεν υπάρχει κάποια ομάδα που θα ήθελα. Είμαστε η μοναδική ομάδα της 2ης κατηγορίας, οπότε λογικό όλες να θέλουν να παίξουν μαζί μας. Εγώ, όμως δεν έχω κάποια συγκεκριμένη. Μπορεί να πω μία ομάδα που είναι χαμηλά στην πρώτη κατηγορία και να μην κάνουμε τίποτα και να παίξουμε με Ολυμπιακό ας πούμε, που είναι πρωτοπόρος, και να φανεί η δουλειά, η οργάνωση και ο σύλλογος. Με όποιον και να κληρωθούμε, εμείς θα παλέψουμε το ίδιο»

  • Ποιοι είναι οι στόχοι σας σε πρωτάθλημα και κύπελλο;

«Για το κύπελλο έχουμε πετύχει ήδη μία διάκριση με την πρόκριση. Από εδώ και πέρα, θα κοιτάξουμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Θα κοιτάξουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Για το πρωτάθλημα, ξεκινήσαμε τη χρονιά με στόχο να χτυπήσουμε μία από τις υψηλές θέσεις, όμως πλέον, αυτό έχει εξελιχθεί σε κούρσα ανόδου. Σίγουρα, όταν φτάνεις σε τέτοια επίπεδα, σκέφτεσαι την άνοδο ή το μπαράζ ακόμα και αν δεν ήταν από την αρχή τόσο έντονο. Υπάρχουν έμπειρες ομάδες όπως η Ξάνθη και η ΑΕΛ, όμως εμείς κοιτάμε την δουλειά μας και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Χρειάζεται διάρκεια»

SUPERLEAGUE 2 / ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ(ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

  • Τι μεταγραφικές κινήσεις θα γίνουν τον χειμώνα και εάν η ομάδα χρειάζεται;

«Και γεμάτο να είναι ένα ρόστερ, πάντα χρειάζεται μία μεταγραφή. Είναι ένας τρόπος να εξελιχθεί η ομάδα, να ανανεωθεί και να βελτιώσει κάποια κενά που έχει. Εμείς θα κοιτάξουμε που χρειαζόμαστε ενίσχυση, θα κάνουμε τις ανάλογες κινήσεις και θα αποκτήσουμε ποδοσφαιριστές που θα μας ανεβάσουν επίπεδο»

  • Από τη Superleague1 υπάρχει κάποια ομάδα που σας έχει εντυπωσιάσει;

«Πιστεύω πως ο βαθμολογικός πίνακας της Superleague 1 είναι ο καθρέφτης της φετινής χρονιάς. Θεωρώ πως όπως έχει σχηματιστεί, είναι και η φετινή εικόνα των ομάδων στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρώτος, ο ΠΑΣ Γιάννενα είναι μία πολύ ευχάριστη έκπληξη που βρίσκεται τόσο ψηλά αν και κάθε σεζόν, έχουμε μία τέτοια στο ελληνικό πρωτάθλημα»

  • Ποιον ποδοσφαιριστή ξεχωρίζετε από τη μεγάλη κατηγορία;

«Όλα τα παιδιά είναι ξεχωριστά. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον γιατί θα αδικήσω κάποιον άλλον. Σίγουρα, δίνω έμφαση στα νέα παιδιά γιατί το έχουμε ανάγκη σαν χώρα να δίνουμε το βάρος στη νέα γενιά. Ο Γιώργος Κουτσιάς ας πούμε του ΠΑΟΚ, είναι ένα μεγάλο ταλέντο και έχει αποδείξει πως έχει όλο το μέλλον να μας απασχολήσει. Από την άλλη, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που βγήκαν από τις ακαδημίες και εξελίχθηκαν σε άλλες ομάδες. Μεγάλο παράδειγμα ο Μανώλης Σάλιακας, ο οποίος πραγματικά έχει μεγάλα βήματα προόδου.»

  • Θεωρείτε πως υπάρχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και αν όχι, γιατί θεωρείται πως συμβαίνει;

«Θεωρώ πως υπάρχει προσπάθεια να παίξουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, όμως σίγουρα χρειάζεται περισσότερη. Να τους βοηθάμε να εξελιχθούν γιατί η Ελλάδα έχει πολύ ταλέντο. Πάρα πολύ. Είμαστε ένας λαός που η κουλτούρα μας ταιριάζει πολύ στο ποδόσφαιρο. Έχουμε θέληση, πάθος, φυσική δύναμη, αντοχή και φαντασία. Ειδικά το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό στο άθλημα. Για αυτό και πετυχαίνουν οι περισσότεροι Έλληνες στο εξωτερικό και δεν μιλάω μόνο για τον Τσιμίκα. Θα πρέπει μέσω της εμπιστοσύνης, να ξανά ανάψουμε την φλόγα της Εθνικής ομάδας και να κάνουμε τον κόσμο να την αγαπήσει πάλι. Για να εξελιχθούν αυτά τα παιδιά πρέπει να διορθώσουμε το περιβάλλον στο οποίο τα εξελίσσουμε, να τους δώσουμε εφόδια και στόχους».

ΚΥΠΕΛΛΟ 2021-2022 / ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΑΝ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0