Face to Face

Η Βίκυ Αρβανίτη στο BN Sports: «Ο αθλητισμός με έκανε να καταλάβω πόσες δυνάμεις έχω – Δεν θα απέκλεια την ενασχόλησή μου ξανά με το beach volley»

Η Βίκυ Αρβανίτη στο BN Sports: «Ο αθλητισμός με έκανε να καταλάβω πόσες δυνάμεις έχω – Δεν θα απέκλεια την ενασχόλησή μου ξανά με το beach volley»

H Βίκυ Αρβανίτη άνοιξε την καρδιά της στο BN Sports, μιλώντας για τα πάνω και τα κάτω της καριέρας της αλλά και για τις βλέψεις της για το μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Έπειτα από την Πέννυ Καραγκούνη τον Σεπτέμβριο, «εις το επανιδείν» είπε και η Βίκυ Αρβανίτη στην ενεργό δράση του beach volley. Η πανελλήνια αλλά και ευρωπαϊκή πρωταθλήτρια ανακοίνωσε προ ημερών την απόσυρσή της, αφήνοντας πίσω 11 Πρωταθλήματα Ελλάδας, 2 Ευρωπαϊκά, πολλές συμμετοχές σε Παγκόσμια – με αποκορύφωμα τη θέση Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη – αλλά και φυσικά 3 παρουσίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2004, 2008, 2012)!

Το BN Sports μίλησε μαζί της για τα ωραία και άσχημα που βίωσε στον αθλητισμό, αλλά και τις βλέψεις της για το μέλλον. Επιπλέον μοιράστηκε και τα… μαθήματα που της δίδαξε το beach volley και τις συνεργασίες της με τις Χριστίνα Σάρρα, Θάλεια Κουτρουμανίδου, Βάσω Καραντάσιου, Μαρία Τσιαρτσιάνη και Πέννυ Καραγκούνη.

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή της καριέρας σου ; 

«Η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου ήταν η κατάκτηση της 1ης θέσης στο Grand Slam του Παγκοσμίου το 2005 στη Νορβηγία με τη Βάσω Καραντάσιου που ήταν και είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στο ελληνικό beach volley αλλά και η πρώτη φορά που Ευρωπαικό δίδυμο κατέκτησε παγκόσμιο τίτλο!

Η χειρότερη ήταν ο αποκλεισμός από την συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, ενώ η ομάδα μας είχε προσδοκίες για μια θέση στην οκτάδα».

Ποιος αγώνας σου έχει μείνει ανεξίτηλος στο μυαλό και γιατί;

«Ο αγώνας που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι στην Ολυμπιάδα της Αθήνας με την Θάλεια Κουτρουμανίδου στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, που έκρινε την πρόκριση στη 16αδα. Αγωνιζόμασταν στο τελευταίο session της ημέρας αργά το βράδυ σε κατάμεστο γήπεδο και πήραμε τη νίκη-πρόκριση. Ήταν μια ανεπανάληπτη στιγμή μέσα στη χώρα μας!».

Υπάρχουν σκέψεις να ασχοληθείς στο μέλλον ξανά με τον χώρο του beach volley;

«Δεν θα απέκλεια το ενδεχόμενο να έκανα κάτι δικό μου στο χώρο αν βρω τις κατάλληλες συνθήκες. Το να μπορέσω να βοηθήσω από κάποιο άλλο πόστο στο άθλημα που υπηρέτησα τόσα χρόνια και να μεταφέρω τις γνώσεις μου θα μου άρεσε πολύ».

pou.jpg

Ποιο είναι το σημαντικότερο «μάθημα» που πήρες από τον αθλητισμό;

«Από την ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό συνειδητοποίησα πόσες δυνάμεις κρύβουμε μέσα μας χωρίς να το γνωρίζουμε και έμαθα να μην το βάζω κάτω στις δυσκολίες».

Με τις κοπέλες που υπήρξατε ως δίδυμο ποια θα ξεχώριζες για κάποιο λόγο, και ποιο ήταν το πιο δυνατό σημείο της καθεμίας;

«Κάθε συμπαίκτρια που είχα και κάθε συνεργασία ήταν ξεχωριστή για μένα. Για όλες τρέφω σεβασμό και εκτίμηση καθώς έζησα μαζί τους πολλές όμορφες αλλά και δύσκολες στιγμές που μας έδεσαν πολύ. Αν θα ξεχώριζα κάποια είναι την Βάσω Καραντάσιου για την προσωπικότητά της και τον αέρα της πρωταθλήτριας που απέπνεε εντός γηπέδου, καθώς όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το beach volley αποτελούσε πρότυπο για μένα.

Όσο για το δυνατό σημείο της καθεμίας, η Θάλεια Κουτρουμανίδου ήταν μια ήρεμη δύναμη και στο ξεκίνημα μαζί ήταν η καλύτερη συμπαίκτρια που θα μπορούσα να έχω, καθώς ήταν ένας εξαιρετικός χαρακτήρας!

Η Βάσω Καραντάσιου όπως είπα ήταν μια πολύ δυνατή προσωπικότητα και με βοήθησε να μπω γρήγορα στα βαθιά και να έχουμε τόσο άψογο συνδυασμό εντός γηπέδου από την πρώτη στιγμή, παρά την ηλικιακή διαφορά που είχαμε.

Η Μαρία Τσιαρτσιάνη ήταν μια αθλήτρια με πάθος και πείσμα κάτι που μου άρεσε πολύ καθώς εκτιμώ πολύ αυτά τα χαρακτηριστικά σε έναν αθλητή

Η Πένυ Καραγκούνη ήταν μια ταλαντούχα-τεχνικά αθλήτρια που αφομοίωσε γρήγορα την τεχνική του αθλήματος με συνεχή προσπάθεια να βελτιώνεται».

Έχεις σκεφθεί μία καριέρα στον χώρο των media αναλύοντας πάνω στο άθλημα που υπηρέτησες τόσα χρόνια; 

«Είμαι άνθρωπος που θα μου άρεσε να έκανα κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνω τόσα χρόνια, οπότε ναι δεν θα το απέκλεια πριν το δοκιμάσω!».

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0