Face to Face

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος στο BN Sports: «Θα επέστρεφα στην Ελλάδα – Μεγάλος μου στόχος μία κλήση στην Εθνική ομάδα»

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος στο BN Sports: «Θα επέστρεφα στην Ελλάδα – Μεγάλος μου στόχος μία κλήση στην Εθνική ομάδα»

Από τους ποδοσφαιριστές που κάνουν υπερήφανη την Ελλάδα στις ομάδες του εξωτερικού. Ο Κώστας Τριαναφυλλόπουλος διανύει τον τρίτο του χρόνο στην Πολωνία και μοιράζεται αποκλειστικά στο BN Sports και στον Νότη Χάλαρη, όλες τις εμπειρίες του από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα αλλά και την σύγκριση με την Ελλάδα.

Αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν φύγει στο εξωτερικό και πλέον, πρωταγωνιστούν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο. Φυσικά, η έλλειψη εμπιστοσύνης στους αθλητές της χώρας μας, τους κάνει να θέλουν να αποχωρήσουν για κάτι καλύτερο. Πολλές φορές, αυτή η επιλογή τους, μετατρέπεται σε ένα μεγάλο «συν» για εκείνους.

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν χαράξει την δική τους πορεία στα γήπεδα της Ευρώπης. Για τρίτη χρονιά, φοράει τη φανέλα της Πόγκον Στέτσιν της Πολωνίας και έχει εξελιχθεί στον μόνιμο αρχηγό και στόπερ της. Ο 28χρονος αμυντικός μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports για την εμπειρία εκεί, τις διαφορές με την Ελλάδα αλλά και τις σκέψεις του να επιστρέψει ή όχι.

Αναλυτικά είπε:

  • Διανύεις τον τρίτο σου χρόνο στην Πολωνία. Πως είναι η ζωή εκεί αρχικά και πως νιώθεις εσύ;

«Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Η ζωή είναι ήσυχη και με ήρεμους ρυθμούς. Έχω προσαρμοστεί φουλ σε σημείο που όταν έρχομαι Ελλάδα, μου λείπει. Είναι πολύ όμορφη χώρα και με καλούς ανθρώπους»

  • Τι διαφορά έχει το πολωνικό με το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Οι σημαντικές διαφορές είναι ο αγωνιστικός ρυθμός που στην Πολωνία είναι πολύ πιο υψηλός και το ποδόσφαιρο είναι πιο ανοιχτό! Στην Ελλάδα είναι πιο τακτικό το κομμάτι και όχι τόσο η φυσική κατάσταση»

  • Τι ξεχωρίζεις εσύ από εκείνο το πρωτάθλημα;

«Αυτό που ξεχωρίζω δεν είναι τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά στην οργάνωση και τις εγκαταστάσεις που διαθέτει η χώρα (σε γήπεδα και προπονητικά). Είναι εξαιρετικά και σε πολύ καλή κατάσταση θα έλεγα»

  • Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να φύγεις από την Ελλάδα και γιατί;

«Δεν μου ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να φύγω από την χώρα. Ήταν κάτι που το ήθελα πάντα να αγωνιστώ στο εξωτερικό να μετρήσω τις δυνάμεις μου και σε ένα άλλο πρωτάθλημα εκτός της Ελλάδας.»

  • Έχεις δει εξέλιξη στον εαυτό σου μέσα από την Πόγκον και που;

«Νομίζω αυτό είναι το ζητούμενο να εξελίσσομαι όσο αγωνίζομαι να γίνομαι όσο καλύτερος μπορώ, αλλά λόγο και της διαφορετικότητας του πρωταθλήματος που προανάφερα έπρεπε να υπάρξει αλλαγή – εξέλιξη σε εμένα για να προσαρμοστώ»

  • Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Θα ήθελα να καταφέρω να κερδίσω κάποιο τίτλο με την Πόγκον αρχικά και προφανώς η κλήση στην Εθνική ομάδα θα με έκανε πολύ χαρούμενο. Είναι ένας από τους στόχους μου να φορέσω το εθνόσημο και περιμένω την ευκαιρία μου»

triantafullopoulos-pogon-780x470.jpg

  • Θα επέστρεφες στην Ελλάδα και αν ναι, για ποια ομάδα και γιατί;

«Θα επέστρεφα στην Ελλάδα ναι αλλά δεν μπορώ να πω ότι θα επέστρεφα για μια ομάδα και μόνο γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ήταν μια πρόταση συμφέρουσα και από που»

  • Θεωρείς πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και γιατί;

«Θεωρώ ότι η ξενομανία μας είναι σε μεγάλο βαθμό και όχι η έλλειψη εμπιστοσύνης! Και δεν υπάρχει και κάποιος νόμος που να υποχρεώνει τις ομάδες να βάζουν Έλληνες μικρούς να αγωνίζονται όπως υπάρχει αντίστοιχα στην Πολωνία. Εδώ υπάρχει όριο και αυτό βελτιώνει το ποδόσφαιρο της χώρας»

  • Από το φετινό πρωτάθλημα της Ελλάδας ποιοι σου έχουν κάνει εντύπωση και ποιον ποδοσφαιριστή ξεχωρίζεις;

«Ελληνικό πρωτάθλημα έχω δει ελάχιστα μόνο μερικά ματς του παναθηναϊκού και όλα του Χουχούμη με τον Παναιτωλικό μιας και είμαστε φίλοι»

  • Θα ήθελες να αγωνιστείς στην Εθνική ομάδα και θεωρείς πως αξίζεις μία ευκαιρία μέσω των εμφανίσεων σου;

«Θα ήθελα να παίζω Εθνική προφανώς αλλά το αν αξίζω είναι μια άλλη κουβέντα γιατί δεν είμαι μόνο εγώ που παίζω και κάνω καλές εμφανίσεις στην θέση μου όποτε υπομονή δουλειά και ας ελπίσουμε πως θα έρθει η ευκαιρία»

5fbe76c9ace37_o_full.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0