Face to Face

Ο Βλάνταν Ίβιτς στο BN Sports: «Δίκαια πρώτος ο Ολυμπιακός, με έχουν εντυπωσιάσει Άρης και ΟΦΗ – Ήταν βιαστική η κίνηση να πάω στον ΠΑΟΚ»

Ο Βλάνταν Ίβιτς στο BN Sports: «Δίκαια πρώτος ο Ολυμπιακός, με έχουν εντυπωσιάσει Άρης και ΟΦΗ – Ήταν βιαστική η κίνηση να πάω στον ΠΑΟΚ»

Για την διαμόρφωση της βαθμολογίας της Superleague 1 αλλά και την άποψή του για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, μίλησε αποκλειστικά στο BN Sports και στον Νότη Χάλαρη, ο Βλάνταν Ίβιτς.

Ο πρώτος γύρος της Superleague 1 ολοκληρώθηκε, ο δεύτερος άρχισε και ο Ολυμπιακός έκλεισε το 2021 ως πρωταθλητής χειμώνα και στο +11 από την ΑΕΚ. Σε αυτό το διάστημα, ο Άρης έκανε το -6 σαν να μην υπάρχει, ο ΟΦΗ γύρισε το κλίμα από την αρχή της σεζόν αλλά ΠΑΟΚ και Ένωση, θα μονομαχήσουν για την 2η θέση.

Ο Βλάνταν Ίβιτς αναφέρθηκε αποκλειστικά στο BN Sports για την κατάσταση του πρωταθλήματος μέχρι τώρα και τόνισε πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Παράλληλα, ξεχώρισε τον δικό του αγαπημένο ποδοσφαιριστή στο πρωτάθλημα αλλά και την προσωπική του εμπειρία με τον ΠΑΟΚ, τη σεζόν 2016/17.

ivic6.jpg

Αναλυτικά είπε:

  • Τι έχετε ξεχωρίσει από το φετινό πρωτάθλημα;

«Πιστεύω πως είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αν και δεν έχουν παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρώτος καθώς είναι καλύτερος από όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος και έχει αποδείξει πως είναι το φαβορί για την κατάκτηση. Έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε κάθε γραμμή και έναν εξαιρετικό προπονητή που είναι καιρό στον πάγκο

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πιστεύω θα παλέψουν για την 2η θέση. Θα είναι μία μεταξύ τους μάχη καθώς πρέπει να γίνει μεγάλη έκπληξη για να μπουν ξανά στο παιχνίδι του τίτλου. Τέλος, ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σαφώς καλύτερη εικόνα από τα προηγούμενα 2-3 χρόνια και θεωρώ πως έχει όλες τις βάσεις να εξελιχθεί πάνω σε αυτό»

  • Ποια ομάδα είναι έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα;

«Με έχει εντυπωσιάσει η ομάδα του Άρη. Παρά το -6, έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της 4αδας. Έχει ένα δυνατό σύνολο και αποδίδει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και εφόσον του επιστραφεί το -6, τότε μπορεί ακόμα και την 2η θέση να χτυπήσει. Ακόμα, μου αρέσει πολύ και ο ΟΦΗ. Έχει έναν εξαιρετικό προπονητή και πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Δεν είναι τυχαίο που έχει ανέβει τόσο από πέρσι»

Ferencvarosi-TC-v-Maccabi-Tel-Aviv-FC---UEFA-Europ-ad1fbed735969538eaf5f2089cfdf900.webp

  • Ποιον ποδοσφαιριστή έχετε ξεχωρίσει;

«Ο Γιώργος Μασούρας είναι ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής. Είναι πιο φορμαρισμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής και έχει όλα τα φώτα να αγωνιστεί σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Από ξένους, μου αρέσει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ. Έχει αποδείξει πως στον Δικέφαλο είναι μακράν ο καλύτερος που έχει και παίζει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας»

  • Γιατί πιστεύετε πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές;

«Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Δεν μπορώ να αποδεχτώ πως δεν υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολύ καλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό και φαίνεται από τον τρόπο που αγωνίζονται έξω. Βέβαια, έχει να κάνει και με τον σχεδιασμό της ομάδας αλλά θεωρώ παράλογο να μην υπάρχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Δεν γίνεται, ειδικά στις μεγάλες ομάδες, να μην χρησιμοποιούνται Έλληνες».

  • Εσείς, τι σχέδια έχετε για αυτή την περίοδο, μιας και είστε ελεύθερος και να θα επιστρέφατε στην Ελλάδα;

«Γιατί όχι; Θα επέστρεφα κάποια στιγμή αλλά όχι τώρα. Τώρα θέλω μόνο εξωτερικό και κοιτάω εκεί να βρω ομάδα. Είχα κάποιες προτάσεις από Ελλάδα, συζήτησα με κάποιες ομάδες αλλά δεν με ικανοποιούσαν οικονομικά και σε φιλοσοφία. Γενικά, δεν θέλω να κάνω βιαστικές κινήσεις όπως έκανα στην περίπτωση του ΠΑΟΚ και κατέληξα μετά να μείνω άνεργος για ένα χρόνο μέχρι να πάω στο Ισραήλ»

  • Για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη, πως βλέπετε την κλήρωση με την Αταλάντα;

«Η Αταλάντα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ιταλίας. Έχει έναν προπονητή σταθερά τα τελευταία χρόνια και πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που κάνουν την διαφορά. Σίγουρα έχει το προβάδισμα έναντι του Ολυμπιακού αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δείξει πως είναι πολύ ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη και μπορούν να κοντράρουν ομάδες που είναι πολύ καλύτερες από εκείνον. Είναι ανοιχτή η πρόκριση θεωρώ με ένα μικρό προβάδισμα στους Ιταλούς»


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0